Co uvařit tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2480
8.8.14 22:23
@tejuho píše:
@AniNevim no ja v planu mela nevarit nic a stravit den na koupaku.Ale poslouchat pak 20let ty kecy…

Napiš, ať přijedou hned po obědě, aby stihli být do večeře doma. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
8.8.14 22:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.14 22:25

Ano tatarka za tepla k masu je vynikající :) takže za mě radím pro tchýni toto: (je to i hezky tématické :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
69235
Tak počkej, běžím po recept na houskový knedlík, ten se prostě povede vždycky, za každé situace a je vynikající a můžeš udělat tu koprovku. Vydrž
@tejuho píše:
@terinka4444 mam
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
@tejuho píše:
@AniNevim no ja v planu mela nevarit nic a stravit den na koupaku.Ale poslouchat pak 20let ty kecy…

tak klidne francouzske brambory, jestli je umis dobre. Zitra bude horko, nemusi to byt vepro-knedlo. Cokoliv, co se ti vzdy povede a nestravis u toho mladi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
8.8.14 22:26

http://www.recepty.cz/…bazar-115018

Nějak mi ylobí počítač…nechtěla jsem být anonym…tady odkaz :-) kdo zná, ví jak je to super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
8.8.14 22:26

@Litta uz jsem premyslela, ze ho poslu na ryby. Skoro nikdy nic nechyti 8),tak by to bylo na nej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.8.14 22:28
@tejuho píše:
@Litta uz jsem premyslela, ze ho poslu na ryby. Skoro nikdy nic nechyti 8),tak by to bylo na nej :mrgreen:
:! :! :! :! :! Nejlepší! :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.8.14 22:30
@terinka4444 píše:
Tak počkej, běžím po recept na houskový knedlík, ten se prostě povede vždycky, za každé situace a je vynikající a můžeš udělat tu koprovku. Vydrž

nemusis bezet - delam je porad a povedou se vzdy:
250ml vlazneho mleka (1 min. v mikrovlnce)
1 vejce
lzicka soli
100g polohr. mouky
400g hrube mouky
kostka drozdi nebo 3,5 lzicky sucheho (to cerstve je lepsi).
Hpodit do pekarny na program „Testo“
Mezitim nakrajet 2 rohliky na kosticky a po zapipani pekarny behem michani je tam pridat. Ten program je na 2 hodiny, tak s tim pocitat.
Delam z toho 3 sisticky knedliku, dam pod uterku, mezitim dam varit do hrnce vodu, osolim ji a po cca 10 minutach, co knedliky dokynou pod uterkou, je dam do varici vody. Varit 10 minut z kazde strany. Nikdy nebyly rozblemcane :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.8.14 22:31

Tak jo
375 ml mléka
2 lžíce olivového oleje nebo dvě vejce
750g hrubé mouky
1lžička cukru
1 a 1/2 lžičky soli
1 sušené droždí

klasicky do pekárny na program těsto, mlíko, olej na to moku, doprostřed cukr, na to droždí, sůl do rohu a na těsto nechat pekárnu umíchat.
Tohle je množství na tři šišky, do parního hrnce, ty mřížkovaná dna potři olejem, ať se to nepřilepí a 25minut v hrnci. Málokdo v tom hrnci dělí knedlíky jsou naprosto famózní, nejsou žbleptlé, nedá se na tom nic pokazit. Moje tchýně obdivuje mé knedlíky a to je sakra co říct a je to téměř bez práce nezkazitelné.

Když dáš olej, jsou takové tužší, to máme rádi my, když vajíčka, jsou takové nadýchané. A udělej tu koprovku, mimochodem nesnáším koprovku :mrgreen:, a máš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.8.14 22:32

Tož já dělám knedle z hrubé mouky, vody, samo kvasnice a rohlíky a sůl. Jsou mňam. Jenže přesný recept nemám, dělám je od oka.

• Citovat
  • Upravit
3037
8.8.14 22:33

@AniNevim dekuji,pisu si a vyzkousim.Ja je teda delam hodne podobne, ale bez pekarny a vzdycky z toho mam takovy knedle, ze je varim 40min :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.8.14 22:34

Tož koprovka jde i s bramborem a vejcem na tvrdo.Nebo špenát, brambory a volovo voko.Taky jsou dobré těstoviny se špenátem, ale to bys tchýni moc nepohostila.

• Citovat
  • Upravit
69235
8.8.14 22:35

No, narvi je do pekárny, já vše kynuté dělám v pekárně, já tam nedávám housky, fujky, nemáme to rádi, a hlavně je uvař v parním hrnci, nikoliv ve vodě. Já v parním hrnci vařím i kynuté sladké knedlíky, parádní jsou. Nikomu to neprozrazuju :mrgreen: a všichni myslí, že oplývám zvláštním knedlíkovým uměním :mrgreen: při tom je to žádná práce, všechno dělají stroje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
8.8.14 22:36

@terinka4444 dekuji,tak asi zkusim podle tebe v tom parnim hrnci. Aspon ho vyuziju, je stejne od tchyne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí