Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@terinka4444 píše:
@AniNevim děkuju za tip, taky zkusím. Já tu vánočku sem tam dělám v roce, ale jako bochánek, nepletu se s ní, prostě boban, uprostřed naříznu kříž, nevím proč, ale prý se to musí, říkala mamka, tak to tak dělám a sem tam si dáme do nosú s kakaíčkemjsme labužníci, dneska jsem dostala 3 litry borůvek, zítra budou knedle a koláč, to by se u nás tchýni líbilo
neprovokuj, nejste tak daleko, abychom nedorazili ![]()
@terinka4444 děláš mi chutě ![]()
ale teda za mě, návštěvě bych takové jídlo nedělala, chuťově je to určitě výborné, ale na pohled, tedy aspoň u nás, jak se podobné jídlo(zapečené brambory, maso, šlehačka, a cokoliv navíc) dá na talíř, tak to moc reprezentativně nevypadá ![]()
jinak nevím jestli to tu už padlo, teprve dočítám, já bych udělala špízy. maso, kuřecí nejlíp(to bude spolehlivě měkký, návštěvě dělám vždy kuřecí, jednou se mi stalo, že jsem se ztrapnila tvrdým vepřovým
), trochu slaniny, nebo buřtů, cibuli a papriku, napíchat, upéct. k tomu brambory na jakýkoliv způsob. Vypadá to na talíři hezky, a nejde na tom nic zkazit ![]()
@AniNevim píše:
nemusis bezet - delam je porad a povedou se vzdy:
250ml vlazneho mleka (1 min. v mikrovlnce)
1 vejce
lzicka soli
100g polohr. mouky
400g hrube mouky
kostka drozdi nebo 3,5 lzicky sucheho (to cerstve je lepsi).
Hpodit do pekarny na program „Testo“
Mezitim nakrajet 2 rohliky na kosticky a po zapipani pekarny behem michani je tam pridat. Ten program je na 2 hodiny, tak s tim pocitat.
Delam z toho 3 sisticky knedliku, dam pod uterku, mezitim dam varit do hrnce vodu, osolim ji a po cca 10 minutach, co knedliky dokynou pod uterkou, je dam do varici vody. Varit 10 minut z kazde strany. Nikdy nebyly rozblemcane
dělám podobný, akorát mouku teda většinou jen polohrubou, nebo spíš jakou mám doma, dělala jsme i 400g polo, a 100g hladký, jiná nebyla). a navíc teda dávám lžičku cukru, a droždí taky jen lžičku-max 2 (suchého)
My milujem kuře pečené na kysaném zelí a bramborový knedlík. Véééééliká dobrota! ![]()
Dobrý je taky jogurtový řízek- naložit kuřecí řízky do jogurtu (ve kterém se rozmíchá vejce, trochu česneku, lžička hořčice, lžíce citronové šťávy, koření dle chuti, třeba trochu grilovacího, nebo nějaké bylinky, to ochucení jogurtu lze měnit dle osobních preferencí), nechá se to tam válet přes noc, pak se vyndá a obalí ve strouhance smíchané se strouhaným tvrdým sýrem (druhá varianta je obalení v drcených cornflakeách). Pak osmažit buď v pánvi ve vrstvě oleje nebo upéct v troubě na pečícím papíru, na každý řízek dát plátek másla, péct 40 min na 180°C, v půlce obrátit. Já raději peču v troubě- míň práce, míň bordelu, není tak nacucané. S bramborovou kaší je to dobrota.
@katkak9 nejen vypadá… zatím se všichni olizovali
(recept z Albert magazínu, ale nakládání do jogurtu je celkem profláklá věc, bude to asi podobné, jako do tatarky).
@slavuska1 nebo se neštvat s napichování a hodit to vše pokrájené do pekáčku. To jsem se minulý týden naštvala a chutnalo to stejně dobře jako špízy, jen to nebylo tak pracné
Vepřové je zrádné, nezradí akorát panenka
@tartaletka píše:
@slavuska1 nebo se neštvat s napichování a hodit to vše pokrájené do pekáčku. To jsem se minulý týden naštvala a chutnalo to stejně dobře jako špízy, jen to nebylo tak pracnéVepřové je zrádné, nezradí akorát panenka
Já to tak dělám už dlouho, bo se mi nechce napichovat.
@terinka4444 píše:
Hele, někdo má třeba hodnou tchýni a skvělou švagrovou, jako třeba já
Toz ta ma taky neni uplne spatna. Ale par kapek Gutalaxu preventivne by ji urcite neuskodilo
. Aspon by pak nemela tak blby napad jako jit ke mne na obed
.
@Samamama ty a obalujes jen ve strouhance se syrem nebo trojobal?
Jinak teda vazne…ja delam VITANYM A MILYM navstevam vzdy hovezi vyvar a svickovou a brusinkama a domacim knedlikem. Vecer tatarak kdyz se jedna o veceri.
@AniNevim ty kuřecí placičky mě zaujaly, můžeš, prosím, napsat recept?
Té mojí bych dala odvar z konvalinek
![]()
Ale jinak jste mi udělali chutě na vánočku, hmmm, to bude zase den
![]()
Co udělat bramboráky? ty jsou finančně nenáročné.