Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kamarádka mi doporučovala sex, ovšem s dodatkem, že ona sexovala téměř denně a stejně přenášela asi 10 dní a nakonec musela na vyvolání ![]()
Já to vyzkoušela, po sexu jsem se naložila do teplé vany a za 20 minut už jsme byli na cestě do porodnice, protože mi praskla plodová voda ![]()
@checule To se chci zeptat, jak poznáš, když jsi ve vaně, že ti praskla voda? Já se bojím koupat, jen sprchuju, abych to poznala ![]()
Ona mi ta voda praskla těsně poté, co jsem se osušila, ve vodě bych to rozhodně nepoznala
Myslela jsem si, že jsem se špatně utřela, když mi po noze začal stékat pramínek teplé tekutiny, ale pak mi došlo, že tohle asi nebude zbytek po koupání ![]()
Tak mně nepomohlo taky nic, když jsem přijela do porodnice na vyvolání, tak doktorka nechápala, když už mám 12 dní po termínu, že to na porod absolutně nebude, ale tabletka na vyvolání pomohla, ale malej se stejně narodil císařem
Jinak věšení záclon se nedoporučuje, protože se prý přitom mimču utahuje pupeční šňůra. Ala to víte, že i já jsem ty záclony šla pověsit v celém bytě, ale to jsem to nevěděla ![]()
@Beyun píše:
Oživuju diskuzi..Chci se zeptat, od kdy jste tak začaly s vyvoláváním?
Prdlá, ne? ![]()
V den termínu porodu večer jsem si dala masáž bradavek, tím se má do krve vyplavit oxytocin, je fakt, že mi po tom hned rupla voda a jelo se do porodnice, ale to byla spíš náhoda, že jsem trefila správnou chvíli.
Jinak dítě není satan a nemusí se vymítat! Narodí se až bude připravené… ![]()
Tak ja porodila presne v den kdy sem mela jit na hamiltona…hrozne sem se ho bala…rikala sem si ze to malej vycitil a rozzmyslel si to sam
takze v noci mi praskla voda a zadnej hamilton nebyl
ale myslim ze pri prohlidkach jak se oteviram mi ho udelali protoze to hodne bolelo a pak sem malinko krvacela..
@Erian ano, samozřejmě prcka nebudu násilím honit ven! Jen by mě zajímalo, kdy kdo tomu začal trošku pomáhat…
Já začala pomáhat asi dva dny před termínem. Ale nepomohlo.
14 dní po termínu jsem rodila vyvolávaně.
@Beyun píše:
@Erian ano, samozřejmě prcka nebudu násilím honit ven! Jen by mě zajímalo, kdy kdo tomu začal trošku pomáhat…
To jsme rádi, že máš rozum ![]()
@Erian
btw- komentáře od začátku této diskuze jsou plné seznamů, co kdo všechno dělal a kolik toho vyzkoušel.. To pak oni nemají rozum? ![]()
Lepsi mimco popohnat prirozenou cestou, nez tabletkou, ne? Kdyz neni pripraveny, tak stejne zadny caje, sex ani cviky mu nazor nezmeni. Ale kdyz uz zacina hrozit vyvolani, tak ja teda zkousela kdeco. Uskodit se mu tim nemuze.
@Mrňátko ano, to si myslím taky.. Nikdo nepopohání mimčo 3týdny před termínem, to je snad jasné.. A když už je čas, kdy by mohlo ven
..Stejně je to je na prckovi ![]()
Já jsem si vyvolala porod 4 dny před termínem, už jsem nemohla ani chodit v botech jak jsem měla oteklý nohy…
večer jsem si dala horkou vanu, pila čaj z maliníku ale nejvíc mě asi pomohla vana a masáž bradavek, do hodiny mi při cestě do ložnice praskla voda a jelo se… praskla mi v 10 večer a ve 3:14h byla malá na světe ![]()
@Beyun píše:
@Erian
btw- komentáře od začátku této diskuze jsou plné seznamů, co kdo všechno dělal a kolik toho vyzkoušel.. To pak oni nemají rozum?
Když se někdo snaží mimino vyhnat tři týdny před termínem, jen proto, že je mu nepohodlno… pak ano, nemají rozum. Leckdy je i ten TP blbě stanovený, znám to z vlastní zkušenosti. Doktor nechtěl slyšet nic o nepravidelné MS a tak dále, termín si určil pod sebe a pak to taky pěkně blbě dopadlo. Porod vyvolávali, nebyla jsem připravená já ani syn, kterého nakonec udušeného tahali narychlo kleštěma a letěli křísit. Ale to už je extrém…
@Erian však nikdo určitě nevyvolává porod 3 týdny před termínem, to je snad jasné, ne? A každému musí být i jasné, že pokud nejsou připravené porodní cesty, nepomůže ani svěcená voda…