Co vaříte ročnímu dítěti
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lucie.t píše:
@suik![]()
na tohle ja nemam nervy
Ja jsem myslela, ze taky mit nebudu, ale je to nakonec docela pohodlne, uz mam na to system, kdyz ji dam jidlo, tak mam na chvilku veget, pac ona uz me u toho ani moc nechce…z toho nejhorsiho ji otru ubrouskem, pak pod umyvaldem, latky seberu, vyklepu ci proplachu a dam do pradla. na stole mam kus igelitu, ten jen utru tema ubrouskama…
me uz nebavi ji krmit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik píše:Ja jsem myslela, ze taky mit nebudu, ale je to nakonec docela pohodlne, uz mam na to system, kdyz ji dam jidlo, tak mam na chvilku veget, pac ona uz me u toho ani moc nechce…z toho nejhorsiho ji otru ubrouskem, pak pod umyvaldem, latky seberu, vyklepu ci proplachu a dam do pradla. na stole mam kus igelitu, ten jen utru tema ubrouskama…me uz nebavi ji krmit
Taky občas nechávám malou se krmit samu. Nedávno jedla jogurt, rozpatlala to po stole a tou svojí hatmatilkou mi sdělila, že maluje jogurtem
Za to (a za těch 10 minut klidu) to stojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hhmmm ![]()
tak to taky asi vyzkousime, treba ho to jidlo bude i vic bavit, kdyz mu to davam ja, tak toho moc nesni, porad ho musim nejak bavit a neco ukazovat…jinak je konec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky děkuji za rady a zkušenosti, vidím, že je to tak půl na půl, některá dítka jedí to co dospělí ( bez koření) a jiná pořád ty míchané „blafíky“, mě to celkem trápí, dneska jsem třeba udělala pokus a uvařila mu falešnou svíčkovou s těstovinami, bylo to fakt dobrý, chutnalo to i nám, malinko jsem to osolila a on to plival a plival, musela jsem mu dát skleničku na doražení…, možná zkusím za to dopoledne nechat víc vyhladovět, nebo nevím…, ted momentálně odmítá cokoliv nového, i to co už jedl, šunku, sýr…, co může pořád jsou křupky, rohlíky a chleba…, tak zatím budu vařit ty podobná jídla a budu trochu víc solit a občas zkoušet něco nového…Je to boj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a ještě dotaz, četla jsem v některých receptech pro batolata, že už se můžou přidávat bujony bez glutamátu????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já občas dávám do polívky trochu Podravky-Natura. Je bez glutamátu, složení je mořská sůl, sušená zelenina a bylinky, a tuším, že kvasničný extrakt (obal jsem nedávno vyhodila, tak nevím přesně)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MR píše:
a ještě dotaz, četla jsem v některých receptech pro batolata, že už se můžou přidávat bujony bez glutamátu????
ja taky davam bujon bez glutamatu, kupuju ho ve zdrave vyzive, nebo maji v DM. Je moc dobry, vlastne uz jiny nepouzivam.
kdyz jedeme ale k babicce, tak mela teda i ten normalni
, babi jinej nema a jeji polivky jsou ale vyborny…ale asi ji dovezu nejaky nase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
Já teda kupovaným bujonům nevěřím a do vaření je nepoužívám ani pro nás.
@Žižule píše:
Já občas dávám do polívky trochu Podravky-Natura. Je bez glutamátu, složení je mořská sůl, sušená zelenina a bylinky, a tuším, že kvasničný extrakt (obal jsem nedávno vyhodila, tak nevím přesně)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jamoni píše:
Asi nevíš, že kvasničný extrakt je jen jiný název pro glutamát
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
Já teda kupovaným bujonům nevěřím a do vaření je nepoužívám ani pro nás.
To jsem opravdu ještě neslyšela, ale v tom případě nechápu, proč je na obalu napsáno „bez glutamátu“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žižule píše:
To jsem opravdu ještě neslyšela, ale v tom případě nechápu, proč je na obalu napsáno „bez glutamátu“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, to jsem taky nevěděla, děkuju za informaci, to jsou sfině ty výrobci
@jamoni píše:
Trik výrobců, ještě třeba kvasničný hydrolyzát, sojový hydrolyzát apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, dnešním potravinám se nedá věřit, člověk aby furt četl složení, je to bída.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Žižule píše:
http://www.chemievjidle.cz/…ravka-lagris
Tady je napsáno, že potravina má skore škodlivosti 0 a přitom obsahuje kvasnicový extrakt. Je to ze stejného webu jako psala @jamoni , takže čemu věřit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem to četla i v knížkách, nemám to jen z webu. Myslím, že jde o to, že glutamát může být vyroben buď uměle, nebo je do potravin přidán v produktech, ve kterých se normálně vyskytuje, jako jsou např. rajčata, nebo právě ze sóji, z kvasnic…takže tam nakonec ale je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit