Co vaříte ročnímu dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
9.4.12 16:41
@lucie.t píše:
@suik :palec: :mrgreen:
na tohle ja nemam nervy

:mrgreen: Ja jsem myslela, ze taky mit nebudu, ale je to nakonec docela pohodlne, uz mam na to system, kdyz ji dam jidlo, tak mam na chvilku veget, pac ona uz me u toho ani moc nechce…z toho nejhorsiho ji otru ubrouskem, pak pod umyvaldem, latky seberu, vyklepu ci proplachu a dam do pradla. na stole mam kus igelitu, ten jen utru tema ubrouskama…

me uz nebavi ji krmit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
9.4.12 16:58
@suik píše: :mrgreen: Ja jsem myslela, ze taky mit nebudu, ale je to nakonec docela pohodlne, uz mam na to system, kdyz ji dam jidlo, tak mam na chvilku veget, pac ona uz me u toho ani moc nechce…z toho nejhorsiho ji otru ubrouskem, pak pod umyvaldem, latky seberu, vyklepu ci proplachu a dam do pradla. na stole mam kus igelitu, ten jen utru tema ubrouskama…me uz nebavi ji krmit :mrgreen:

Taky občas nechávám malou se krmit samu. Nedávno jedla jogurt, rozpatlala to po stole a tou svojí hatmatilkou mi sdělila, že maluje jogurtem :mrgreen: Za to (a za těch 10 minut klidu) to stojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.4.12 17:06

hhmmm :think:
tak to taky asi vyzkousime, treba ho to jidlo bude i vic bavit, kdyz mu to davam ja, tak toho moc nesni, porad ho musim nejak bavit a neco ukazovat…jinak je konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
9.4.12 18:21

holky děkuji za rady a zkušenosti, vidím, že je to tak půl na půl, některá dítka jedí to co dospělí ( bez koření) a jiná pořád ty míchané „blafíky“, mě to celkem trápí, dneska jsem třeba udělala pokus a uvařila mu falešnou svíčkovou s těstovinami, bylo to fakt dobrý, chutnalo to i nám, malinko jsem to osolila a on to plival a plival, musela jsem mu dát skleničku na doražení…, možná zkusím za to dopoledne nechat víc vyhladovět, nebo nevím…, ted momentálně odmítá cokoliv nového, i to co už jedl, šunku, sýr…, co může pořád jsou křupky, rohlíky a chleba…, tak zatím budu vařit ty podobná jídla a budu trochu víc solit a občas zkoušet něco nového…Je to boj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
9.4.12 18:22

a ještě dotaz, četla jsem v některých receptech pro batolata, že už se můžou přidávat bujony bez glutamátu????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
9.4.12 19:35

Já občas dávám do polívky trochu Podravky-Natura. Je bez glutamátu, složení je mořská sůl, sušená zelenina a bylinky, a tuším, že kvasničný extrakt (obal jsem nedávno vyhodila, tak nevím přesně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.4.12 21:13
@MR píše:
a ještě dotaz, četla jsem v některých receptech pro batolata, že už se můžou přidávat bujony bez glutamátu????

ja taky davam bujon bez glutamatu, kupuju ho ve zdrave vyzive, nebo maji v DM. Je moc dobry, vlastne uz jiny nepouzivam.

kdyz jedeme ale k babicce, tak mela teda i ten normalni :nevim: , babi jinej nema a jeji polivky jsou ale vyborny…ale asi ji dovezu nejaky nase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
10.4.12 16:50
Asi nevíš, že kvasničný extrakt je jen jiný název pro glutamát :roll:
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
Já teda kupovaným bujonům nevěřím a do vaření je nepoužívám ani pro nás.
@Žižule píše:
Já občas dávám do polívky trochu Podravky-Natura. Je bez glutamátu, složení je mořská sůl, sušená zelenina a bylinky, a tuším, že kvasničný extrakt (obal jsem nedávno vyhodila, tak nevím přesně)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
10.4.12 17:21
@jamoni píše:
Asi nevíš, že kvasničný extrakt je jen jiný název pro glutamát :roll:
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?…
Já teda kupovaným bujonům nevěřím a do vaření je nepoužívám ani pro nás.

To jsem opravdu ještě neslyšela, ale v tom případě nechápu, proč je na obalu napsáno „bez glutamátu“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
10.4.12 17:35
Trik výrobců, ještě třeba kvasničný hydrolyzát, sojový hydrolyzát apod.
@Žižule píše:
To jsem opravdu ještě neslyšela, ale v tom případě nechápu, proč je na obalu napsáno „bez glutamátu“ :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
11.4.12 09:07

Ty jo, to jsem taky nevěděla, děkuju za informaci, to jsou sfině ty výrobci

@jamoni píše:
Trik výrobců, ještě třeba kvasničný hydrolyzát, sojový hydrolyzát apod.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
11.4.12 14:37

Jojo, dnešním potravinám se nedá věřit, člověk aby furt četl složení, je to bída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
13.4.12 11:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
13.4.12 11:31
@Žižule píše:
http://www.chemievjidle.cz/…ravka-lagris

Tady je napsáno, že potravina má skore škodlivosti 0 a přitom obsahuje kvasnicový extrakt. Je to ze stejného webu jako psala @jamoni , takže čemu věřit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
13.4.12 14:59

Já jsem to četla i v knížkách, nemám to jen z webu. Myslím, že jde o to, že glutamát může být vyroben buď uměle, nebo je do potravin přidán v produktech, ve kterých se normálně vyskytuje, jako jsou např. rajčata, nebo právě ze sóji, z kvasnic…takže tam nakonec ale je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí