Co vše už můžu dát 8,5měsíčnímu k jídlu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
19.1.12 13:43

Jako přílohu můžeš dát i rýži nebo kuskus, brambory. Plus už uvedené bezvaječné těstoviny a knedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
19.1.12 13:44

Ahoj, ja mam 9 mesacnu slecnu a tiez si zvykla na zeleninovo-masove sklenicky a moje moc nechce, ale zas mi to zatial tak nevadi, lebo sa mi nechce kazdy den jej pripavovat obed.
Ja jej davam casto struhane ovocie - jablko, hruska, banan - niekedy s piskotami niekedy same. Vcera som jej dala 1× puding - kupila som v zdravej vyzive a spravila som ho z plnotucneho kravskeho mlieka a chudil jej. Tiez uz jedla sunku aj eidam…ale tak ako u teba normalne mi to zobrala z mojho taniera…to je tazke teraz jest na jednej strane pes a na druhej dieta :mrgreen: .
Casto jej davam biely jogurt Hollandiu - ten zboznuje. A sem-tam jej dam pomarancovu stavu.
Chleba s maslom som jej este nedavala…ma iba 2 spodne zuby a tak myslim, ze by sa z toho moc nenajedla.
Nejaka pani tu pisala, ze si robi doma Pribinacika - zmiesa tvaroh a puding…tak to chcem vyskusat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
19.1.12 13:44

nudle, knedle - v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
19.1.12 13:45

u nás jede dost pohanka jako přílohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.12 13:52

Moc se omlouvám, že se vetřu, ale zajímalo by mě, kolik toho má třeba posnídat? Já dávám pořád UM a vypije ráno 160 ml. Když začnu dávat chléb se šunkou nebo lučinou, tak si myslím, že toho sní rozodně míň, než by měl dávku UM. Toho pak mám ještě dokrmit? Děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 13:55
Bublana píše:
Moc se omlouvám, že se vetřu, ale zajímalo by mě, kolik toho má třeba posnídat? Já dávám pořád UM a vypije ráno 160 ml. Když začnu dávat chléb se šunkou nebo lučinou, tak si myslím, že toho sní rozodně míň, než by měl dávku UM. Toho pak mám ještě dokrmit? Děkuji :oops:

Já nikdy nedokrmovala. Až má dítě hlad nebo až je čas na další, dostane další jídlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.12 13:59
Ywett píše:
Bublana píše:
Moc se omlouvám, že se vetřu, ale zajímalo by mě, kolik toho má třeba posnídat? Já dávám pořád UM a vypije ráno 160 ml. Když začnu dávat chléb se šunkou nebo lučinou, tak si myslím, že toho sní rozodně míň, než by měl dávku UM. Toho pak mám ještě dokrmit? Děkuji :oops:
Já nikdy nedokrmovala. Až má dítě hlad nebo až je čas na další, dostane další jídlo :nevim:

Aha, díky. Já mám prostě pocit, že nedělám nic jiného než krmím a teď když přejdeme na „normální“ stravu, tak toho sní míň a budu o to častěji krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
19.1.12 13:59

Proč by nemohla ryby? V kupovaných skleničkách jsou tuším od 8m? Sladkovodní (třeba pstruha) by mohla. Mě ho tu zrovna holky radily před vánoci :nevim:
Jinak naše cácora taky moc nechce „svoje“, ale „naše“ se jí zas nechce kousat, navíc mi neveme do pusy bramboru, tak je celkem těžký něco vymejšlet, ale jinak souhlasím s tím, co už bylo zmiňováno. Nekořeněné rizoto, knedlík, těstoviny, rohlík… To bych klidně dávala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 14:02
Bublana píše:
Ywett píše:
Bublana píše:
Já nikdy nedokrmovala. Až má dítě hlad nebo až je čas na další, dostane další jídlo :nevim:
Aha, díky. Já mám prostě pocit, že nedělám nic jiného než krmím a teď když přejdeme na „normální“ stravu, tak toho sní míň a budu o to častěji krmit.

A není normální strava sytější? Namáhavější na trávení? :nevim:
Po roce zjistíš, že ti dítě jí polovinu toho co teď, protože nebude mít čas a nic s tím nenaděláš. Mně 1,5leťačka sní víc než 4leťák. A oba přibírají/rostou dle pediatra vzorně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 14:04

eVerča, tvé poznámky pod čarou jsem si všimla už dávno a je to super :potlesk: Taky se řadím mezi líné matky a matky tyranky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.12 14:05
Ywett píše:
Bublana píše:
Ywett píše:
Bublana píše:
Aha, díky. Já mám prostě pocit, že nedělám nic jiného než krmím a teď když přejdeme na „normální“ stravu, tak toho sní míň a budu o to častěji krmit.
A není normální strava sytější? Namáhavější na trávení? :nevim:
Po roce zjistíš, že ti dítě jí polovinu toho co teď, protože nebude mít čas a nic s tím nenaděláš. Mně 1,5leťačka sní víc než 4leťák. A oba přibírají/rostou dle pediatra vzorně.

Jj, to máš asi pravdu, asi jsem z toho zbytečně vyplašená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 14:06
Bublana píše:
Jj, to máš asi pravdu, asi jsem z toho zbytečně vyplašená.

To neřeš, to je normální :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
19.1.12 14:17

Ywett mohla bys mi pls napsat jak bys dělala tu rajskou máčku tak, aby ji mohla jíst malá? já su asi pako, ale já prostě nevím, čím ji ochutit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
19.1.12 14:31

ahoj, koukni i na tento odkaz je tam plno receptů
 http://www.varime-detem.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 15:46
michaela1808 píše:
Ywett mohla bys mi pls napsat jak bys dělala tu rajskou máčku tak, aby ji mohla jíst malá? já su asi pako, ale já prostě nevím, čím ji ochutit…
:oops: Já nejsem ta pravá. Já vařím v podstatě v sebeobraně, aby mě děti nesnědly zaživa :mrgreen:
Zrovna rajskou bych uvařila úplně normálně :nevim: Třeba takhle . Cukru a soli minimum, možná vůbec nic. Vývar buď domácí, hlavně bez glutamátu :nevim:
Já furt přemýšlím, že moje děti v 8,5měsících jedly hlavně kojenecká jídla. Povařená zelenina s masem a přílohou, husté polívky. Tohle jsem řešila až kolem roku, a to je trošku jiná situace :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí