Co vše už můžu dát 8,5měsíčnímu k jídlu?

1863
19.1.12 13:04

Co vše už můžu dát 8,5 měs k jídlu???

ahojte ženy, mám dotaz - mám 8,5 měs starou holčinu. teď už je kojená jen 1× denně, s příkrmy jsme začaly kolem 5.měs, ale problém je v tom, že ona jedla jen skleničky, moje jídlo plive a dáví se. ok, kupovala jsem sklinky, ale teď už jí pomalu zkouším dát něco i od nás. ale jsem pořád hrozně opatrná (úzkostlivá). občas jí dám třeba kousek žloutku, a teď jsem jí už dala malinkatý kousek eidamu nebo buchty, rohlíku atd.
mám od mudr. tabulku, ale tam je vše až tak od roku, tak já nevím…moc to řeším, co?! ale byla u mě třeba kamrádka, co má stejně starého syna a ona mu třeba dává jídlo v restauraci (ostrou polévku), normálně mu solí jídla, dává mu cukroví…prostě skoro vše a prý jí to schválila mudr. a oproti němu nejí naše holka NIC (jen vařenou zeleninu, maso a nějaké to ovoce a jogurt) a ona právě v posl. hrozně pase po tom, co jíme my…tak co jí třeba můžu pomalu začít ochutnávat???
 DÍÍÍKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
19.1.12 13:06

Dala bych jí to co jíte vy, ale tak, že před dochucením odebereš pro ní a to jí dáš, bude to vypadat stejně, tak by se s tím měla spokojit. Na koření a sůl je rozhodně brzy. Jinak už může téměř vše, snad kromě ryb :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
19.1.12 13:09

Ahojky, myslím, že to záleží na každé mamince, já se držela dál od sladkostí a moc kořeněných jídel(zhruba do roku malýho). Po jeho roce jsem mu dávala už vše co mu chutnalo, teď je mu 2,5 roku a je to skvělý jedlík, sní vše :).
Klidně bych jí dávala omáčky s těstovinama, brambory, ryby, maso všeobecne, spíš bych se zdržela ostrých jídel a sladkostí (na ty si děti rychle zvyknou).
Náš jídelníček byl - ráno rohlík, máslo, šunka
dopo ovoce, pribiňák
poledne polívka, za hoďku druhý
odpo sváča suchar s máslem, ovoce(zeleninu nechtěl jíst)
večer kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 13:15

Perfektní tabulky vhodnosti potravin jsou na www.kojeni.net. Je tam i návrh jídelníčku.
Já osobně bych ještě s ochutnáváním dospěláckého jídla počkala :nevim: Ale pokud máte k obědu třeba zeleninové rizoto, tak to malé klidně dej (neochucené, nebo ochucené minimálně).
Jinak dochucovat můžeš bylinkama.
Taky často maminky dávají dětem namíchané půl napůl kupované a vařené a tím děti učí na domácí chuť. Žloutek, buchta (NEkakaová), rohlík je podle mě v pořádku, eidam se mi moc nelíbí, ale beztak jsem ho mladší už taky dávala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.1.12 13:21
Temaho píše:
Dala bych jí to co jíte vy, ale tak, že před dochucením odebereš pro ní a to jí dáš, bude to vypadat stejně, tak by se s tím měla spokojit. Na koření a sůl je rozhodně brzy. Jinak už může téměř vše, snad kromě ryb :think:

:palec: kromě smaženého, tučného, sladkého, slaného bych dala vše co jíte vy, ale odebrala bych než se to dochutí, ryby, mořské plody a houby nesmí. Prostě vař doma dietní nemocniční stravu a tu mimi může, určitě už bych nemixovala, ale krála na mini kousíčky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
19.1.12 13:25

DĚKUJU, HOLKY!
jinak toho eidamu měla tři pidiminikousíčky, protože byly na stole chlebíčky a ona byla jak zhypnotizovaná a úplně jí svítili oči, když je zbystřila, takže jsem jí dala aspoň žloutek, trochu suché veky a ten eidam z nich.
a co tak prosím radíte na ten rohlík? máslo? kupuju domácí. nebo radši kupované? nebo nějaké žervé, lučinu? a šunku můžu už taky? třeba trošku nějaké dětské? a omáčky mám vařit z UM nebo už můžu z mlíka? holky v plavání právě už taky dělají třeba pudink z mlíka atd.
já jí proávě začínám zvykat na naše jídlo tak, že jí to míchám s těma sklinkama, dnes už mi krásně snědla i moji polívku z řepy :dance: , tak jsem z toho úplně unešená! jinak dřív ty bezchuťové moje polívky vůbec nechtěla…
mám doma zavařené domácí rajčatové šťávy - jak byste z nich prosím udělaly máčku pro takového prcka??? díííky a hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
19.1.12 13:27

resp. jak děláte všechny omáčky :oops: pro nás vím, ale pro malou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
19.1.12 13:28

už krájíme a v poho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 13:30

Rohlík klidně suchej na žmoulání, jinak máslo (pokud zdroji věříš, klidně domácí), lučinu. Šunku můžeš pomalu taky, ale nějakou kvalitnější. Omáčky bych vařila z kravského mléka. Pudink je podle mě lepší domácí než kupovaný, ale s ním bych to nepřeháněla, jednou za čas není problém.
Z domácích rajčatových šťáv bych omáčku klidně udělala, já kupuju protlak. Myslím, že budeš mít ohromnej úspěch ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
19.1.12 13:30

tak min. do roku se némá solit a kořenit vůbec a pak raději jen trošinku. Že to není zdravé víme všichni.
Já mojí malé dávám taky ochutnat třeba kousek sýru, lučinu ,rohlík . Ale normální naše jídlo bych ji určitě nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 13:32
michaela1808 píše:
resp. jak děláte všechny omáčky :oops: pro nás vím, ale pro malou?

Já dělám omáčky normálně jak pro dospělé :nevim:
Když jsem vařila jen pro jedno dítě, jen jsem povařila zeleninu (stejně jak na příkrm), to rozmixovala a přidala přílohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
19.1.12 13:36

a těstoviny můžu jaké? nějaké bezvaječné, normální? nebo mám koupit radši ty dětské (myslím od Sunaru) a co k tomu ještě - domácí knedlík třeba? ptám se jak hňup, co?! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
19.1.12 13:39

a jak ty omáčky vlastně ochucovat? fakt tak, jak pro nás??? solčankou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
19.1.12 13:39

Normální těstoviny, bezvaječný jsou lepší, na nějaký speciální dětský se vykašli, to je akorát byznys výrobců. A knedlík bych dala klidně taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.1.12 13:42
Temaho píše:
Normální těstoviny, bezvaječný jsou lepší, na nějaký speciální dětský se vykašli, to je akorát byznys výrobců. A knedlík bych dala klidně taky.

Souhlasím. Solčanka je dochucovadlo? Je v tom glutamát? Sůl? Pokud ano, dítěti bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí