Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Concord Wanderer?
Přidejte zkušenost s Concord WandererJa ho neservisovala. Ale jinak musis poslat normalne do shopu, kde jsi koupila. @Any83
Ahoj holky. Koukam ze si stezujete na tu strisku na sportaku. Me se to stalo jen jednou a to kdyz jsem odlepila ten suchac na strisce a pak ho tam vratila. ono staci milimetr sejdrem a uz se to nenapne..jestli to nebude ten problem… ![]()
@Any83 píše:
@Mikejla_a @nellp holky díky, u nás je to už taky v pohodě
To jsem rada:-) ![]()
Tak problem mam uplne stejny, striska spatne drzi a ta kola se rozkmitavaji dost, staci, ze trochu zrychlim.neda se pak vubec jet, musim zastavit a znovu rozjet ![]()
Holky, jak to mate s brzdou? me prijde, ze nebrzdi pokazdy…ze to musim nastelovat, tak, aby to zapadlo
@Anik6 no, je to jako ozubená kolečka… člověk se na to musí trochu soustředit, ale zase má jistotu, že se to samo nepovolí a to za to stojí ![]()
@Omiii no, výhody MC oproti CW - lehčí, designový, menší (hodí se v autobuse, na chodbě, atd…), má polstr středového pásu, má v základu nádherně měkkou a příjemnou sedačku
Výhody CW oproti MC - větší (můžeš dítě obložit hračkama a nacpat ho tak do tří fusaků), stříška lépe chrání, je výrazně větší (nový model MC má myslím ale taky velkou stříšku), sedačka jde napolohovat jakkoliv, protože systém je přes „tahání za pásek“, u MC je polohování do předem daných západek, delší prostor pro nožičky při napolohování do lehu, odpružená i přední kola. Jde složit i se sedačkou.
Jízda - CW je skvělý do terénu. Mura taky projede všechno, ale odpružená má jen zadní. u CW je krom odpružení všech čtyř kol jemně houpe i sedačka, takže nerovnosti jsou maximálně tlumeny. Ovšem při přejíždění např. obrubníku dítě pěkně nadskakuje (tím pružením). Mura je proti CW tvrdá. Všude jsem četla, že s Murou se nadřu, ale s CW se do kopce nadřu teda mnohem víc, je opravdu hodně těžký. Na rovince ale díky tomu jede v podstatě sám. S váhou je spojená i stabilita, těžší kočárky mi proto vyhovují (ale co je moc je moc
)
CW má lepší polohování rukojeti, u MC je jen prodloužení. CW má podle mě lepší brzdu.
Muru vidím lepší na denní ježdění, hodinové procházky, výlety do města i do přírody. CW vidím lepší na dlouhé i celodenní výlety, protože se v něm dítě opravdu pohodlně vyspí. Vyspí se i v Muře, taky jde do lehu, ale není zdaleka tak prostorná, dítě v ní je zhruba jako v autosedačce.
Na Muře mi nejvíc vadila malá stříška, vyřešila jsem to dokoupením univerzální UV clony a pak jsem si všimla, že na MMB šije jedna paní opravdu velké stříšky na muru, srovnatelné se stříškou u CW.
V zimě by mi asi chybělo klasické madlo, musela bych dokoupit univerzální. Téčko je skvělé v létě, děti ho milují, ale v zimě vadí klasickému fusaku, který je podle mě lepší (nožičky se hřejí vzájemně).
Nejraději bych si svou Muru nechala, ale nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit „vozový park“, tak musí pryč
bydlíme u obory, plánuju celodenní výlety, takže to „křižník“ vyhrál (je fakt obrovský, tak mu tak manžel říká).
Jinak si myslím, že jsou to kvalitou srovnatelné kočárky, včetně jízdních vlastností. Mura je sice tvrdší, ale pořád je mezi sporťáky hodně příjemná i v terénu. CW je pěkný jen v sedu, v lehu je sedačka jak pytel. Mura je krásná pořád ![]()
Ahoj, mela jste prosim nektera i hlubokou korbu scout? Jak vam vyhovovala (vnitrni prostor atd.)? Sportak se mi zda super, ale korbou si nejsem jista.
Ja jsem rozhodnuta pro scout, je vetsi a neporovnatelne lehci nez sleeper. Do auta budu stejne pouzivat sedacku tak by neskladna korba v kufru jen zavazela.
Jeste k te autosedacce, mrzi me, ze nema strisku, nevite jestli se to da nejak resit? Nebo se pletu? U popisu je „Velikostně nastavitelná sluneční stříška s ochranou UV 50 +, voděodolná a omyvatelná“
@Lucivo my máme teda použitou sedačku conocord ion a stříška tam je
Tak to by bylo super, v popisu se prave o strisce pise, ale ani na videu vyrobce neni videt.