Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Mam deti doma, nemela sem na vyber protoze nam zrusili skolku. Do davu se necpem ani normalne, nakoupit sme byli normlane v kauflandu, ale vybrala sem si cas kolem obeda kdy bylo minimum lidi. Rousky nenosim, jedine co sem pribrala k takovemu beznemu opatreni je dezinfekce na ruce, kdyz osaham nakupni vozik, penize apod. Dovolenou nerušíme, pokud to jen trochu pujde tak odjedem- mame svatbu.
My panice zatím nikdo nepropadáme. Spíš teď řešíme dilema jestli jet na wellness do Maďarska, který už máme dlouho zaplacený a těšili jsme se, že si užijem týden bez dětí…sice Maďarsko hlásí pár případů, ale kdo ví co nastane
Jeli byste??
Ne, žijeme normální život, jezdíme MHD, nakupujeme v obchodech, chodíme plavat i cvičit, na procházky…prostě vše.
Nikdo nenosí ROUŠKY, protože ROUŠKY se nenosí na obličeji
Když už mají lidé potřebu pořád o tom diskutovat a vykupovat lékárny, tak by se to mohli laskavě naučit správně nazývat - je to ústenka, která je vám stejně před virem k prdu, ta se používá, když jste nemocní vy a nechcete nakazit ostatní. Před koronavirem je ochranou respirátor.
Hlavně, že se desítkám lidí válí ústenky doma a zdravotníci v některých nemocnicích mají možnost používat jen jednu denně! ![]()
Do obchodu normálně chodím, MHD jezdím, zásoby nemám ![]()
@Hanka1 píše:Mmch nerika se coronavirus, ale coronavir
Nemas pravdu, lze užívat i tvar virus. Ale není to obvyklé.
Olomouc - fungujeme běžně, ani bez korony necouráme denně po OC apod., hygienu dodržujeme běžně jako vždy a nakoupit taky musím. Jsem těhotná, již doma kynoucí
Dcera je předškolák, muž OSVČ. Asi jediná věc, kterou jsem teď zvažovala je plánovaný odběr na těhulí cukrovku, končím 24 tt a mám tedy max měsíc, abych šla. Uvidím jak to tady bude vypadat, maximálně si pak počkám místo čekárny odběrů vedle v čekárně ortopeda ![]()
Ahoj…zatím žijeme tak, jako vždy. Chodíme normálně nakupovat jídlo do supermarketů, chodíme do práce…muž kuchař, já jsem ve zdravotnictví…Jsem jen zvědavá, kdy zavřou restaurace, to by byl problém, vypadl by nějaký ten peníz u muže a co se týká mě, tak taky čekám, kdy na mě někdo něco prskne, jelikož respiratory prostě nemáme…
@Hanka1 píše:
A zrejme jsou pocitacove negramotni, kouknu nalevo na nove diskuse a nove prispevky a o viru je snad pet diskusi v behu, ale ne - zakliknu si anonyma a soupnu sem dalsi…Mmch nerika se coronavirus, ale coronavir
cestinarske okenko ve vedlejsi diskuzi taky probehlo, je mozno vir i virus ![]()
@ProfZav píše:
Nemas pravdu, lze užívat i tvar virus. Ale není to obvyklé.
Ale zakladat stopadesatou diskusi na tema vir/virus je tady vic nez obvykle a jeste proti pravidlum-pod anonymem…
U nás jsou děti školáci, takže jsou doma. Naštěstí jsou větší a zvládnou to sami. My normálně do práce jezdíme MHD, jen jsem obezřetnější pokud jde o hygienu. Ale já se i za běžné situace snažím dotýkat madel v MHD co nejméně - hnusí se mi to. Víc si nezinfikujeme ruce a to je tak vše. S ohledem na místo, kde bydlím, je jen otázka času, kdy se nákaza rozšíří víc… O víkendu si místo výletu do nákupáku asi dáme procházku do lesoparku (uvidíme podle počasí). Osobně bych nejela nikam na wellnes víkend, odpustila si fitka, akvaparky atd. Oni to stejně pomalu vše zavírají…
Panika a vykupování roušek/ústenek je k ničemu, tak nepanikařím, ale zároveň nechodím, kam nutně nemusím, logicky. Občas tato logika nad Čechům chybí nebo co.
Pracuju ve zdravotnictvi ve velkem meste, do prace jezdim MHD. Vicemene pocitam, ze se nakazim, o dostupnosti ochrannych pomucek radsi mluvit nebudu. Dnes jsem vyslala celou rodinu, kde jsou blizci po operaci srdce a s dalsimi neduhy vcetne nemoci plic, na chalupu na vesnici. Nechci je nakazit a do prace musim. Manzel bude muset fungovat jako zasobovac a spojka pro pripad nouze, musi obcas do prace, ma home office jen castecne. Pouzivam dezinfekci, vic nemam, beru vitaminy, snazim se dostatecne spat. Jinak chodim jen na nakup, ted budu asi mene, kdyz jsem doma sama. Zrovna to na me padlo, mozna deti mesic neuvidim, vic ale udelat nemuzu.
Holky a ještě taková otázka. Pokud prostě dostanete teplotu /horečku a kašel třeba ráno vstanete budete okamžitě volat na tel čísla na které se má pro případ coronaviru? I když jste v Itálii nebo jinde nebyli?
A zrejme jsou pocitacove negramotni, kouknu nalevo na nove diskuse a nove prispevky a o viru je snad pet diskusi v behu, ale ne - zakliknu si anonyma a soupnu sem dalsi…
Mmch nerika se coronavirus, ale coronavir