Covid 19 - příznaky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.11.21 18:01

DOTAZ - virus v těle

Ahoj všem,
přesně před týdnem jsme zjistili, že můj manžel má covid dle PCR testu.
Oddělili jsme si spaní/místnosti a začali nosit respirátor, dbát na hygienu atd.
V sobotu mi začala rýma, ucpaný nos, ztráta čichu, v neděli trošku pokašlávání.
Včera (úterý) se mi zvětšila mandle, fleky na mandlích (na to trpím často bez ohledu na covid) - stále ucpaný nos, zastydlá rýma, nulový čich.
Zítra mám jít na PCR test - 6. den od příznaků. Je vůbec šance, že budu negativní? Mohla bych mít skutečně ztrátu čichu jako postcovidový syndrom? Napadlo mě, že jsem manžela nevědomky mohla nakazit já a teď mám dozvuk nemoci? Jak dlouho se drží vir v těle? DĚKUJU VŠEM ZA ZKUŠENOSTI A NÁZOR!
Ještě chci zmínit, že manžel si KAŽDÝ DEN I V DEN PCR TESTU DĚLAL ANTIGENNÍ TESTY A VŠECHNY MĚL NEGATIVNÍ. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13947
10.11.21 18:07

@Peťulina1234 asi tomu nerozumim, když máš příznaky po něm, proč si myslíš že bys ho měla nakazit ty? Co to změní? Zajdi si na test a uvidíš, co na tom řešíš? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
10.11.21 19:01
@Peťulina1234 píše:
Ahoj všem,
přesně před týdnem jsme zjistili, že můj manžel má covid dle PCR testu.
Oddělili jsme si spaní/místnosti a začali nosit respirátor, dbát na hygienu atd.
V sobotu mi začala rýma, ucpaný nos, ztráta čichu, v neděli trošku pokašlávání.
Včera (úterý) se mi zvětšila mandle, fleky na mandlích (na to trpím často bez ohledu na covid) - stále ucpaný nos, zastydlá rýma, nulový čich.
Zítra mám jít na PCR test - 6. den od příznaků. Je vůbec šance, že budu negativní? Mohla bych mít skutečně ztrátu čichu jako postcovidový syndrom? Napadlo mě, že jsem manžela nevědomky mohla nakazit já a teď mám dozvuk nemoci? Jak dlouho se drží vir v těle? DĚKUJU VŠEM ZA ZKUŠENOSTI A NÁZOR!
Ještě chci zmínit, že manžel si KAŽDÝ DEN I V DEN PCR TESTU DĚLAL ANTIGENNÍ TESTY A VŠECHNY MĚL NEGATIVNÍ. :think:

Budes pozitivni a jestli ne, bude to falesne negativni vysledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.21 19:14
@mroe píše:
Budes pozitivni a jestli ne, bude to falesne negativni vysledek.

Díky za odpověď. Dočetla jsem se, že virus je v těle u lehčích příznaků 8 - 10 dní, u těžších delší dobu. Tak uvidím, jak dopadnu zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.21 07:04
@Lily-of-the-valley píše:
@Peťulina1234 asi tomu nerozumim, když máš příznaky po něm, proč si myslíš že bys ho měla nakazit ty? Co to změní? Zajdi si na test a uvidíš, co na tom řešíš? :)

Protože někdo má i bezpříznakový covid. Změnilo by to hodně = že nebudu muset být zavřená doma další 2 týdny. Proto to řeším…někdo rád nechodí do práce, ale nejsem tenhle typ člověka :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.22 14:47

Dotaz

Ahoj, vy které jste měly covid co vám fakt pomohlo na příznaky? Už několik dní je mi příšerně, bolí mě nohy, mám průjem, zvracím a bolí mě hlava. Všechny rady z internetu už jsem zkoušela a nic nezabírá :( Jsem už totálně vyčerpaná, jen napsat tento dotaz mi trvalo několik minut. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
11.4.22 16:00

@Čtyřlísteknatripu Mně pomohlo se z toho prostě vyležet.. taky jsem do sebe cpala vitamíny a minerály, ale asi to bylo k ničemu. A jedla jsem tedy poctivé vývary.
Držím palce, já byla marná skoro 2 měsíce.. a i tak návrat k běžnému životu byl pozvolný, je to svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
11.4.22 18:50
@Čtyřlísteknatripu píše:
Ahoj, vy které jste měly covid co vám fakt pomohlo na příznaky? Už několik dní je mi příšerně, bolí mě nohy, mám průjem, zvracím a bolí mě hlava. Všechny rady z internetu už jsem zkoušela a nic nezabírá :( Jsem už totálně vyčerpaná, jen napsat tento dotaz mi trvalo několik minut. Děkuji :kytka:

Neporadím ti nic konkrétního, jen že to chce zkrátka vyležet jak už ti psala TinaAn. Mám covid od 25. března a pořád jsem na neschopence i když manžel co se nakazil pár dní po mně už je ode dneška v práci. Já jsem pořád jak zmlácená, schvácená, zadýchávám se, pobolívá mě na plicích a záda mám jako přeražený. Žaludek mám jak na vodě, ale naštěstí nezvracím. Na příznaky mi nepomáhá vůbec nic, beru jen ibalgin aby mi ulevil od bolesti, hodně spim a odpočívám a stejně se mě ten neřád drží :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.22 20:21

Děkuju za odpovědi :kytka: Už jsem covid jednou měla a oproti tomuhle to byla pohoda. Dala jsem si aspoň vývar a už mě tak hrozně nebolí žaludek i když křeče atd mám stále, ale i tak zlepšení, takže děkuji. Blbý covid :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí