Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj všem,
přesně před týdnem jsme zjistili, že můj manžel má covid dle PCR testu.
Oddělili jsme si spaní/místnosti a začali nosit respirátor, dbát na hygienu atd.
V sobotu mi začala rýma, ucpaný nos, ztráta čichu, v neděli trošku pokašlávání.
Včera (úterý) se mi zvětšila mandle, fleky na mandlích (na to trpím často bez ohledu na covid) - stále ucpaný nos, zastydlá rýma, nulový čich.
Zítra mám jít na PCR test - 6. den od příznaků. Je vůbec šance, že budu negativní? Mohla bych mít skutečně ztrátu čichu jako postcovidový syndrom? Napadlo mě, že jsem manžela nevědomky mohla nakazit já a teď mám dozvuk nemoci? Jak dlouho se drží vir v těle? DĚKUJU VŠEM ZA ZKUŠENOSTI A NÁZOR!
Ještě chci zmínit, že manžel si KAŽDÝ DEN I V DEN PCR TESTU DĚLAL ANTIGENNÍ TESTY A VŠECHNY MĚL NEGATIVNÍ. ![]()
@Peťulina1234 asi tomu nerozumim, když máš příznaky po něm, proč si myslíš že bys ho měla nakazit ty? Co to změní? Zajdi si na test a uvidíš, co na tom řešíš? ![]()
@Peťulina1234 píše:
Ahoj všem,
přesně před týdnem jsme zjistili, že můj manžel má covid dle PCR testu.
Oddělili jsme si spaní/místnosti a začali nosit respirátor, dbát na hygienu atd.
V sobotu mi začala rýma, ucpaný nos, ztráta čichu, v neděli trošku pokašlávání.
Včera (úterý) se mi zvětšila mandle, fleky na mandlích (na to trpím často bez ohledu na covid) - stále ucpaný nos, zastydlá rýma, nulový čich.
Zítra mám jít na PCR test - 6. den od příznaků. Je vůbec šance, že budu negativní? Mohla bych mít skutečně ztrátu čichu jako postcovidový syndrom? Napadlo mě, že jsem manžela nevědomky mohla nakazit já a teď mám dozvuk nemoci? Jak dlouho se drží vir v těle? DĚKUJU VŠEM ZA ZKUŠENOSTI A NÁZOR!
Ještě chci zmínit, že manžel si KAŽDÝ DEN I V DEN PCR TESTU DĚLAL ANTIGENNÍ TESTY A VŠECHNY MĚL NEGATIVNÍ.
Budes pozitivni a jestli ne, bude to falesne negativni vysledek.
@mroe píše:
Budes pozitivni a jestli ne, bude to falesne negativni vysledek.
Díky za odpověď. Dočetla jsem se, že virus je v těle u lehčích příznaků 8 - 10 dní, u těžších delší dobu. Tak uvidím, jak dopadnu zítra.
@Lily-of-the-valley píše:
@Peťulina1234 asi tomu nerozumim, když máš příznaky po něm, proč si myslíš že bys ho měla nakazit ty? Co to změní? Zajdi si na test a uvidíš, co na tom řešíš?
Protože někdo má i bezpříznakový covid. Změnilo by to hodně = že nebudu muset být zavřená doma další 2 týdny. Proto to řeším…někdo rád nechodí do práce, ale nejsem tenhle typ člověka
.
Ahoj, vy které jste měly covid co vám fakt pomohlo na příznaky? Už několik dní je mi příšerně, bolí mě nohy, mám průjem, zvracím a bolí mě hlava. Všechny rady z internetu už jsem zkoušela a nic nezabírá
Jsem už totálně vyčerpaná, jen napsat tento dotaz mi trvalo několik minut. Děkuji ![]()
@Čtyřlísteknatripu Mně pomohlo se z toho prostě vyležet.. taky jsem do sebe cpala vitamíny a minerály, ale asi to bylo k ničemu. A jedla jsem tedy poctivé vývary.
Držím palce, já byla marná skoro 2 měsíce.. a i tak návrat k běžnému životu byl pozvolný, je to svinstvo.
@Čtyřlísteknatripu píše:
Ahoj, vy které jste měly covid co vám fakt pomohlo na příznaky? Už několik dní je mi příšerně, bolí mě nohy, mám průjem, zvracím a bolí mě hlava. Všechny rady z internetu už jsem zkoušela a nic nezabíráJsem už totálně vyčerpaná, jen napsat tento dotaz mi trvalo několik minut. Děkuji
Neporadím ti nic konkrétního, jen že to chce zkrátka vyležet jak už ti psala TinaAn. Mám covid od 25. března a pořád jsem na neschopence i když manžel co se nakazil pár dní po mně už je ode dneška v práci. Já jsem pořád jak zmlácená, schvácená, zadýchávám se, pobolívá mě na plicích a záda mám jako přeražený. Žaludek mám jak na vodě, ale naštěstí nezvracím. Na příznaky mi nepomáhá vůbec nic, beru jen ibalgin aby mi ulevil od bolesti, hodně spim a odpočívám a stejně se mě ten neřád drží ![]()
Děkuju za odpovědi
Už jsem covid jednou měla a oproti tomuhle to byla pohoda. Dala jsem si aspoň vývar a už mě tak hrozně nebolí žaludek i když křeče atd mám stále, ale i tak zlepšení, takže děkuji. Blbý covid ![]()