Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
@Keyllah Antigenni test se může udělat až 5 dní po negativním PCR. Takže ani tudy cesta nevede.
Aha, blbý. Tak to neporadím. Stejně budeš muset za 5 dní na další testy a pokud budeš pozitivní nebo negativní, tak stejně máš dalších 10 dní.
@Keyllah píše:
Celkem bude, pokud je budu mít, tak pokud se nepletu, nemusím do karantény a já bych ráda občas do práce
bohužel
karantena neplatí pouze pro pozitivně testované na covid 90 dnů po jejich pozitivním PCR testu
takto je to stanoveno, bohužel, na žádnou jinou situaci se výjimka z karanteny a nutnosti dalšího testování nevztahuje
že blbákov? ooo to ano, to souhlasím, nicméně…takto to v tuto chvíli platí
@Anonymní píše:
@Janli Právě jsem dnes volala té doktorce a ona mi řekla, že opakovat test můžu až po 5 dnech. Já jsem nezaměstnaná, hledám si práci, takže mě to docela blokuje.Horečku jsme měli jen asi 2 dny každý, teď už je nám lépe. Větší problémy mám paradoxně já, s tím dýcháním, ale také je to už lepší.
v čem tě to blokuje? evidentně si nemocná, ikdyby to covid nebyl, tak bys snad stejně nebehala po pohovorech, ne?
@Keyllah píše:
Celkem bude, pokud je budu mít, tak pokud se nepletu, nemusím do karantény a já bych ráda občas do práce
to by Ti musela schválit hygiena a ta to - pokud vím- nedělá…
@Borrealis píše:
bohuželkarantena neplatí pouze pro pozitivně testované na covid 90 dnů po jejich pozitivním PCR testu
takto je to stanoveno, bohužel, na žádnou jinou situaci se výjimka z karanteny a nutnosti dalšího testování nevztahuje
že blbákov? ooo to ano, to souhlasím, nicméně…takto to v tuto chvíli platí
fakt? teda, ne že bych ti nevěřila, ale kolegové z vedlejšího pracoviště nemuseli do karantény, když se prokázali tímhle testem na protilátky ![]()
Já už tady nerozumím ničemu -) dcerka byla se spolužáky na testech v ten stejný den, výsledky všichni druhý den a hygiena jí vypočítala karanténu o den jinak, než ostatním. Nechápu, nerozumím, ale dohadovat se nebudu, ale je to fakt blbákov ![]()
Těch 90 dní ochranné lhůty, kdy člověk nemusí do karantény, to bych právě taky brala, pokud jsem skutečně pozitivní. Ale bydlíme s přítelem v 1kk, takže moc nevěřím, že pozitivní nejsem.
Máte tip na nějaké spolehlivé odběrné místo v Praze? Já byla někde ve Vyšetřimě. cz, v Horních Měcholupech, protože tam mají neustále volno…
@cell píše:
kolegové z vedlejšího pracoviště to tak měli, tak zkusím zjistit jestli jako určité složky státu, máme tuto možnost…dík za tip. Zjistím si ![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer. V pondělí jsem byla s přítelem, se kterým spolu bydlíme na PCR testu na Covid. Já mám příznaky už od čtvrtka - bolest hlavy, bolest zad, horečka skoro 39, lehký kašel, bolest očí, problémy s dýcháním - a jsem prosím prý negativní. Přítel má od neděle, tzn. o 4 dny později, teplotu 38 a kašel - a je pozitivní. Jak je tohle vůbec možné? Může se vůbec PCR test mýlit? Volala jsem doktorce a prý když mi vyšlo, že jsem negativní, tak jsem negativní a na další test mám jít za 5 dní, aby se ukázalo, jestli to od něj chytím nebo ne. Ale já jsem přece nemocná o 4 dny déle než on.Co si o tom myslíte?
zakladatelko, PCR test se občas mýlí, není na stopro přesný
šla jste dost brzy, osobně mám x zkušeností kdy zkraje příznaků ani pcr pozitivně nevyšlo
covid to s velmi, velmi vysokou pravděpoboností je, protože to máte i doma, chřipka se u nás nyní prakticky nevyskytuje, je to anomálie, způsobená opatřeními, i rouškami a vším, nešíří se, není detekována
je to tak i v jiných zemích, poprvé vůbec od začátku sběru dat
Situace v ČR ve 3. KT
Závěr. Z běžných virových původců akutních respiračních infekcí jsou nadále detekovány pouze rhinoviry.
zakladatelko, chovejte se obezřetně, budte prosím doma a nešiřte to dále, to je to nejlepší co se dá nyní udělat
ano, dost lidí nakažených covidem nevyjde v žádném testu pozitivně, nebo vyjde…až v tom posledním v řadě
@a12 píše:
v čem tě to blokuje? evidentně si nemocná, ikdyby to covid nebyl, tak bys snad stejně nebehala po pohovorech, ne?
Předpokládám, že by mi stačila ta 10denní karanténa na úplné uzdravení.
@Keyllah píše:
kolegové z vedlejšího pracoviště to tak měli, tak zkusím zjistit jestli jako určité složky státu, máme tuto možnost…dík za tip. Zjistím si
zkus probrat s opravdickým hygienikem (pokud takového seženeš), s brigádníky v call centrech tohle nemá cenu řešit…
@cell píše:
taky nevím o tom že by to dělala
ale jasně, když jde o nějaké spešl složky, to věřím že by to hygiena i vyjímečně schválit někomu mohla…a bylo by to v souladě se zdravým rozumem, zatím však nevídám že by se to dělo
naopak, došel mi pán s úplně rozedraným nosem…pán měl koronu v říjnu i s manželkou oba pozit test covid, byl poctivě doma vyležel to atd
dělá v běžným kanclu někde v korporátu, a zaměstnavatel je od toho října všechny pravidelně se nutí každý týden testovat…jakýmisi pošahanými antigeny…platí to zaměstnavatel ![]()
a tak má pán rozedranej noc a testuje se naprosto zbytečně…pravda, ze státních peněz to nejde, nicméně…kktina, chudák, nevzepře se, je rád že má práci a tak drží hubu a krok
hrozný, vobčas hrozný na to koukat ![]()
@cell píše:
zkus probrat s opravdickým hygienikem (pokud takového seženeš), s brigádníky v call centrech tohle nemá cenu řešit…
máš recht, no, nic jiného mi stejně nezbyde. Po třech karanténách, už toho začínám mít plné kecky…
@Borrealis : a to kvalita těch antigenů je taková… ehm… mmch, Ty testuješ? já ne
@Anonymní píše:
Hezký večer. V pondělí jsem byla s přítelem, se kterým spolu bydlíme na PCR testu na Covid. Já mám příznaky už od čtvrtka - bolest hlavy, bolest zad, horečka skoro 39, lehký kašel, bolest očí, problémy s dýcháním - a jsem prosím prý negativní. Přítel má od neděle, tzn. o 4 dny později, teplotu 38 a kašel - a je pozitivní. Co si o tom myslíte?
no jo, hezky jste vypsala všechny příznaky, bude to tam, navíc bolest očí, problémy s dýcháním…je to covid, žel
hlavně prosím nelítejte po pohovorech, určitě bejt doma, i si to klidně prodloužit, pohovory budou, přece byste nechtěla někoho z nich tam přivést do špitálu na kyslík že jo
@Keyllah píše:
Protilatky ti ale hygiena asi neuzna.