Covid antibiotika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4093
2.12.21 21:07
@Anonymní píše:
Pozitivní, ale v podstatě mi nic není, krom únavy.

A to ta antibiotika předepsal doktor preventivně (změnila bych doktora) nebo jsi po něm chtěla nějaké „léky“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11244
2.12.21 21:08
@Hibou píše:
A to ta antibiotika předepsal doktor preventivně (změnila bych doktora) nebo jsi po něm chtěla nějaké „léky“?

Za mě lepší u covidu preventivně antibiotika, než když doktor kolegovi, který už měl zápal plic, doktor pořád tvrdil, že to má vyležet s Paralenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
2.12.21 21:09
@stinga píše:
já těm studiím nevěřím, zajímavé, že nic nemá žádný efekt, ale když to lékař předepíše, tak v reálu to efekt má,
a ještě - nedávno měla covid jiná má kolegyně, neočkovaná, její syn je lékař - předepsal jí atb, kortikoidy a isoprinosine - horečky jí prý rychle klesly a kašel brzy ustal, přišla do práce za 16 dní a cítí se v pohodě - ale tak podle studií nic nefunguje, tak asi ne,
hlavně když potom má efekt nemocniční léčba na přístrojích za statisíce :nevim:

Jenže nikdo neví, jaky by byl průběh bez atb. Třeba úplně stejný. Nebo zafungoval psycho efekt a bohatě by stačilo placebo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
2.12.21 21:11

@stinga Dcera má covid, astmatička. Hned jsem dostala radu valit do ní maximální dávky kortikoidů a kdyby měla průduškový kašel, dr. říkala, že by zaslala recept na ATB. Ale ona měla lehký průběh, skoro bez teplot, ostatní příznaky jen bolest hlavy.

Když byl vypadek ATB někdy v září k vůli velké nemocnosti dětí, dr. mi říkala, že nejmladší dceři mám dávat kortikoidní léky na astma, které jsou starší dcery, než seženeme potřebná ATB.

Problém je, že i lékaři mají omezené limity od pojišťoven a nemohou psát ATB každému a na vše. A ke kortikoidním lékům se jinak zdravý člověk nedostane, poprvé je prý může napsat jen odborný lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
2.12.21 21:13
@Anonymní píše:
Pozitivní, ale v podstatě mi nic není, krom únavy.

Tak pak neni co resit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
2.12.21 21:15
@Hibou píše:
Jenže nikdo neví, jaky by byl průběh bez atb. Třeba úplně stejný. Nebo zafungoval psycho efekt a bohatě by stačilo placebo.

Já mám zase opačný přístup. Nechtěla bych riskovat zdraví svoje nebo svých blízkých k vůli alternativnímu přístupu nějakého doktora. Mám raději včas dostupné všechny léky.

ATB profylaxe se dává k vůli tomu, že bakterie rády nasedají na původně virovou infekci. Profylaxe je prevence a u lidí s určitým onemocněním je lepší než řešit následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
2.12.21 21:36

Ano, v rodině byla při covidu předepsaná atb. Šlo o případy, kdy obtíže neustupovaly ani po 14 dnech a uvedené osoby byly vyššího věku, onemocnění srdce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.12.21 22:21
@llida píše:
Ano u nas v rodine dr. take na covid predepsal antb…

Nepředepsal ho na kovid. Předepsal je proto, že od infekce virové to došlo až k bakteriální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
2.12.21 22:25
@Russet píše:
Nepředepsal ho na kovid. Předepsal je proto, že od infekce virové to došlo až k bakteriální.

otec dostal atb hned po pozitivním testu, doktor ho nikdy neviděl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.12.21 22:48
@stinga píše:

Tak to by měl změnit lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.21 22:50
@stinga píše:

To je právě to, co nepochopím…

• Citovat
  • Upravit
42211
3.12.21 05:23
@Pears206 píše:
U jakékoliv srdeční nemoci nebo vrozené vady. Infekční endokarditida je větší průser než častá ATB.
Jako malá jsem brala ATB na každou virózu, protože nešlo tak rychle změřit CRP. Potom při každém invazivním zákroku, stačí i hlubší zubní kaz, to se drží i v dospělosti, dále profylaxi při porodech.ATB mi pořád fungují a imunitu mám v pořádku

Já to vím, to byla reakce přímo na Russet a tu babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
3.12.21 05:26
@Pears206 píše:
@stinga Dcera má covid, astmatička. Hned jsem dostala radu valit do ní maximální dávky kortikoidů a kdyby měla průduškový kašel, dr. říkala, že by zaslala recept na ATB. Ale ona měla lehký průběh, skoro bez teplot, ostatní příznaky jen bolest hlavy.

Když byl vypadek ATB někdy v září k vůli velké nemocnosti dětí, dr. mi říkala, že nejmladší dceři mám dávat kortikoidní léky na astma, které jsou starší dcery, než seženeme potřebná ATB.

Problém je, že i lékaři mají omezené limity od pojišťoven a nemohou psát ATB každému a na vše. A ke kortikoidním lékům se jinak zdravý člověk nedostane, poprvé je prý může napsat jen odborný lékař.

Pediatr může minimálně ventolin, praktik, myslím, taky. Klasické kortikoidy na astma nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
3.12.21 05:27
@jita22 píše:
Za mě lepší u covidu preventivně antibiotika, než když doktor kolegovi, který už měl zápal plic, doktor pořád tvrdil, že to má vyležet s Paralenem.

Ale ten zápal plic dostaneš i s ATB. Na virový ti stejně nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
3.12.21 07:07
@Havlova píše:
Pediatr může minimálně ventolin, praktik, myslím, taky. Klasické kortikoidy na astma nevím.

Pediatr může kortikoidy napsat dítěti až ve chvíli, kdy je před tím napsal odborník. Ventolin a jeho sirupová forma Spiropent je pouze na rozšíření cév v průduškách. Je to podpůrná léčba(není to kortikoid) a větší efekt nemá. Dává se souběžně s ATB nebo na doléčení po nich při zánětu průdušek, zápalu plic.

Kortikoidy jsou pro tělo větší svinstvo než ATB, mají více vedlejších účinků, při lokálním i celkovém podávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí