Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Sany80s píše:
Protože to prostě není nutnost. Navíc pro mě by to venku byl další stres, už vidím, jak to batole neprskne, má celou dobu roušku, nesáhne si na ni a nesmí se venku ničeho dotknout. To už je větší stres, než být doma.
Proč by mělo batole mít na poli roušku? ![]()
@Vend píše:
Asi si někde půjčíme nějakého psa 😃 😂 Ne, normálně půjdeme, samozřejmě ne na hřiště nebo někam s kamarády, ale prostě mimo. Zeptala jsem se na to na hygieně a ti se mohli osypat 😂 😗 😗
Oni ti to nedovolí. To je jasné. Nelítala bych celý den venku a nechlubila se sousedům. Jen na nezbytně dlouhou dobu do lesů a strání. Snad už to máš komplet a izolace ti vyprší.
Já bych si to ve městě s naší hlásnou troubou netroufla, syn by to na sebe vykecal každé sousedce.
@Sany80s píše:
Protože to prostě není nutnost. Navíc pro mě by to venku byl další stres, už vidím, jak to batole neprskne, má celou dobu roušku, nesáhne si na ni a nesmí se venku ničeho dotknout. To už je větší stres, než být doma.
Opravdu bys po 4 týdnech doma v klidu vydržela další dva? S dítětem, kterému nic není? Covid je tu dva roky, už to není ta hysterie, co při první vlnce, kdy jsme při potkani kamarádu venku přecházeli na druhý chodník.
@Vend Já bych dala dítěti rukavice, ať nic neotlapká, přes pusu natáhla šálu/šátek, strčila do kočáru (nebo ideálně do auta) a odjela někam mimo civilizaci. Já takhle podobně chodila s dětma, když měly neštovice a byly z nejhoršího venku. Prostě zajistit, aby nikoho nenakazily, ale aby nám doma nehráblo.
Nehledě na to, že pobyt na čerstvém vzduchu podporuje imunitu, zlepšuje spánek, náladu a všechno možné. Držet 14 dní doma zdravé batole považuju za týrání všech zúčastněných.
Děkuji všem za podporu, bydlíme opravdu kousek od pole a od lesa a běžne tam nikoho nepotkávame. Batole si dokážu udržet tak aby s nikým do styku nepřišlo.
Pokud prskne v lese, je mi to buřt. Z kočárku/ šátku asi nebude navazovat blízké kontakty a rovněž odtamtud neotlapká nic víc než kočár/ matku. Nepotáhnu ho do nákupáku, že, ale do lesa/ na pole. A dle mého to po měsíci doma teda životní nutnost je. Pro matku i batole.
@Lucie_Sx píše:
Na poli nikoho nenakazite, ale manzel v praci teda mohl.
No jo, holt stát zvolil takovouto strategii v boji s covidem. Očkovaný nemusí nic.
@Sany80s píše:
no jestli je to chudák dítě doma už 4 týdny, tak mi přijde poměrně důležité vzít ho na vzduch.
já s bezpříznakovým dítětem ven chodila. Naložila jsem před barákem do auta a jeli jsme někam do lesa. Ano vím, že se to nesmí, ale nebudu držet zdravé dítě doma. Týden karanténa a pak 14 dní izolace. To by znamenalo 3 týdny zavřená v bytě. Pro zdraví dítěte daleko horší než celý covid.
Pak se všichni diví jak po covidu přetrvává únava, no to je celkem logické, když kolikrát i zdraví lidé sedí měsíc doma.
@Vend píše:
Děkuji všem za podporu, bydlíme opravdu kousek od pole a od lesa a běžne tam nikoho nepotkávame. Batole si dokážu udržet tak aby s nikým do styku nepřišlo.
já bych ven šla. I jsem chodila. Když se mě ptají pacienti, tak jim samozřejmě říkám, že nikam nesmí. Ani hygiena to nemůže povolit, i když si myslím, že spousta z nich by taky ven šla. Pokud mi někdo řekne, že naloží děti pojede do lesa, tak říkám, že jsem to neslyšela ![]()
Chodili jsme normálně ven, ale do přírody, do lesa, na polňačku… Prostě mimo lidi. Záleží jaké máte vztahy se sousedy, u nás to nikdo nevěděl, že jsme v karanténě/izolaci, a i kdyby, vztahy máme dobré a neřešili by to. A navíc máme tu výhodu, že bydlíme na kraji vesnice, máme velkou zahradu a za zahradou už jenom louky, pole, les… Takže jsme chodili tím směrem, nikdo nás prakticky neviděl a nic se nestalo. Manžel byl jenom v karanténě (nechytl to vůbec), a cca po týdnu nám přestalo být příjemné pořád někoho otravovat a doprošovat se, aby nám někdo nakoupil, takže pak už jezdil i nakupovat potraviny
Snažil se jezdit minimálně, ale nešlo to už jinak. Určitě nejde být s batoletem 6 týdnů doma, to bych nedala 🙈 Choďte mimo lidi, do přírody, je to zdravé a potřebné. Přeji ať to máte co nejdříve za sebou
Nás je doma 7 a "naštěstí' byly všechny naše děti (5 kousků) pozitivní v jeden den, takže jsme byli doma jen poměrně krátkou dobu. I tak to bylo někdy na hlavu…
@Cuddy píše:
Opravdu bys po 4 týdnech doma v klidu vydržela další dva? S dítětem, kterému nic není? Covid je tu dva roky, už to není ta hysterie, co při první vlnce, kdy jsme při potkani kamarádu venku přecházeli na druhý chodník.
Ano, vydržela, nejsem skleníková květinka, která se není schopna omezit a vychovávám tak i děti. Navíc když vidím, jak se tu někdo ptá, proč nákazu šířící batole musí mít na poli rošku, tak už se fakt jen směji.
@Lucka1111 Jen se chci zeptat, většina lidí má neschopenku… i tak to riskujete?
@Sany80s píše:
Ano, vydržela, nejsem skleníková květinka, která se není schopna omezit a vychovávám tak i děti. Navíc když vidím, jak se tu někdo ptá, proč nákazu šířící batole musí mít na poli rošku, tak už se fakt jen směji.
A koho tam nakazí? Tudíž se ptám znova - proč musí mít batole na liduprázdném poli roušku?