Covid očkování v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35414
20.7.21 19:45
@tutulka123 píše:
@mroe všechny tyto aktivity nám doporučila pediatra, pro správný vývoj. Navíc dceři velmi vyhovuje kolektiv a program. Procházky v přírodě ji moc nebaví.
Nejde o jednorázové zaplacení testu, ale u těchto kurzů se platí celé pololetí dopředu a např. u plavani je opravdu znát, když nechodí každý týden.
Chci ji dopřát aktivity, které potom až bude mít sourozence nebudeme moct dělat..

Tak se nech ockovat, gynekologove to doporucuji. ( Stejne, jako pediatr tyhle, podle me skoro zbytecne, zalezitosti). Anebo, bude proste tvoje dite i ty muset pochopit, ze v zivote nemuzete mit vsechno. Mas moznost volby, je to jen na tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.21 19:54

Po precteni tehle diskuze si prijdu divna, ze se chci nechat ockovat ve druhem trimestru. V den planovane prvni davky jsem zjistila, ze jsem tehotna. Gynekolog, ani lekari v Ockovacim centru mi ockovani v prvnim trimestru nedoporucili. Ale to jen proto, ze neni dostatek dat z vedeckych studii. Naopak po ukoncenem 12.tydnu se ockovani doporucuje, neb prodelani covidu bez ockovani muze mit mnohem horsi fyzicke projevy a nasledky, ktere jsou pro plod nebezpecne. Za me tedy diky bohu za ockovani.
Mimochodem - gynekolog mi taktez nedoporucil cist diskuze na emiminu apod., a ted uz chapu proc. Jen zbytecne desi.

• Citovat
  • Upravit
555
20.7.21 20:00

@mroe ačkoliv očkování ministerstvo od 12. týdne doporučuje, vakcinam nevěřím (bohužel se mi do toho promítá i to, že je v současné vládě takový premier, jaký je a bytostně ho nesnasim). Jak už tu psal někdo výše, v těhotenství se před covidem nic neočkovalo, byly omezeny léky, které lze brát, takže do sebe nechci nic zbytečně rvát. Nikdy jsem nebyla vážně nemocná a naposledy jsem byla na očkování v dětství. Nevidím důvod, nejsem riziková skupina, necestuju. Jen v samotném očkování nevidím cestu, když očkovaný může onemocnět, může být přenašečem ani o tom neví, když se netestuje.
Bohužel jak říkáš, nelze mít vše a doufám, že to do podzimu nějak vykrystalizuje :D například tím, že se zase všechno zavře - aspoň mi to nebude líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
20.7.21 20:03
@tutulka123 píše:
@mroe ačkoliv očkování ministerstvo od 12. týdne doporučuje, vakcinam nevěřím (bohužel se mi do toho promítá i to, že je v současné vládě takový premier, jaký je a bytostně ho nesnasim). Jak už tu psal někdo výše, v těhotenství se před covidem nic neočkovalo, byly omezeny léky, které lze brát, takže do sebe nechci nic zbytečně rvát. Nikdy jsem nebyla vážně nemocná a naposledy jsem byla na očkování v dětství. Nevidím důvod, nejsem riziková skupina, necestuju. Jen v samotném očkování nevidím cestu, když očkovaný může onemocnět, může být přenašečem ani o tom neví, když se netestuje.
Bohužel jak říkáš, nelze mít vše a doufám, že to do podzimu nějak vykrystalizuje :D například tím, že se zase všechno zavře - aspoň mi to nebude líto.

Zavre? Ne, diky. Nechci, by se cokoli zaviralo kvuli tem, co neveri nicemu. A ze se v tehotenstvi pred Covidm nic neockovalo, neni pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
20.7.21 20:16

@mroe až mi můj doktor řekne, že je to to nejlepší, co můžu udělat, tak o tom budu přemýšlet. Bohužel to se nestalo. Také bych si nejdříve udělala test na protilátky a nechala zhodnotit lékařem zda je to opravdu pro mě vhodné (viz Babišova dcera).
Jak jsem již psala nechci do sebe zbytečně nic rvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
20.7.21 21:08
@tutulka123 píše:
@mroe až mi můj doktor řekne, že je to to nejlepší, co můžu udělat, tak o tom budu přemýšlet. Bohužel to se nestalo. Také bych si nejdříve udělala test na protilátky a nechala zhodnotit lékařem zda je to opravdu pro mě vhodné (viz Babišova dcera).
Jak jsem již psala nechci do sebe zbytečně nic rvát.

Pak si ale nestezuj, ze tvoje dcera trpi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.7.21 21:20

Upřímně bych taky asi nešla v těhotenství na očkování. Také bych počkala až po porodu. Holky mohu Vám doporučit vakcinal, mám už obě očkování za sebou a průběh byl narozdíl od mých kamarádek v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
20.7.21 21:57

Tak ja se pripojuji, jsem v 16 tydnu a cerstve mam 1 davku za sebou, opakovane jsem se ptala jak gynekologa tak praktickeho, kterym verim jestli jo nebo ne a oba ( nezavisle na sobe) mi to jen doporucili, s tim ze po 13 tydnu v pohode,
Jakej je Bůbiš a cela ta sebranka kolem je mi v tohle chvili srdecne jedno, me zajima, jestli kdyby nahodou jsem to chytla to ochrani me a moje/nase mimo.
Mmj mela jsem po delsim dohadovani Pfizer, ktery mi doporucil i gyn. Po ockovani mi bylo normalne krom mirne bolesti svalu na pazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
20.7.21 22:01

@Kacabama doplnek stravy s vitamínem C a vlákninou za 5 stovek pěkná zlodějna :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
20.7.21 22:07

Jsem v 33tt a první vakcínu za sebou, druhá v srpnu. Prodělala jsem covid už v těhotenství a bylo to šílený. Hrozný průběh a trvalo to 14dni. Neřekla jsem to gynekolozce(vždy jsem zapomněla), je to čistě má věc. Podle mě je to každého věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
22.7.21 13:08

@Haleyy mě to pomohlo, tak proč bych to nemohla doporučit dále?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5391
22.7.21 13:14

Doktoři se vetsinou vždycky ptavaji, jestli jsi nebo můžeš být těhotná či těhotenství planujes. Proč se dnes očkuje hromadné a nezabývá se těmito otázkami? Doktorka, která te z důvodu těhotenství odmítla očkovat, může ti dát potvrzen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5391
22.7.21 13:17
@Anpani píše:
Jsem v 33tt a první vakcínu za sebou, druhá v srpnu. Prodělala jsem covid už v těhotenství a bylo to šílený. Hrozný průběh a trvalo to 14dni. Neřekla jsem to gynekolozce(vždy jsem zapomněla), je to čistě má věc. Podle mě je to každého věc

Lidi vydrží hodně. I těžké průběhy viróz v těhotenství, kdy se dítě udrží v pořádku, snad i vakcíny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5391
22.7.21 13:21
@mroe píše:
Zavre? Ne, diky. Nechci, by se cokoli zaviralo kvuli tem, co neveri nicemu. A ze se v tehotenstvi pred Covidm nic neockovalo, neni pravda.

Co se, prosím, v těhotenství dříve ockovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5391
22.7.21 13:31

Je tu někdo, kdo už porodil po očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí