Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj mamink nevim co si mylete moje mala si cpe porad rucicky do pusy u toho hrozne nadav az poplakava a furt otevira pusu kdyz se k ni priblizim. Plne kojim a kdyz ji dam prso to si jednou potahne nebo ho sepne dasnema a pusti a otoci se. Mlicko mam zkousela jsem odstrikat a neni pruhledne je jak ma byt. Male jsou 4 mesice.
Viděla bych to na zuby, prohlídni a prohmatej ji horní dásně, jedničky, jestli nejsou nateklé nebo se netlačí zoubek ven. Máš doma nějaká kousátka?
Mam ale mala jeste nic v rucicce nedrzi, nebo drzi ale nevi o tom a coe klidne druhou ruku:-) ma sice 4 mesice ale je narozena o mesic driv takze vyvojove ma jako kdyby 3 mesice. Jinak zoubek jsem nenasla:-( Ona jinak vubec neplace ale kdyz ta ruka tam nejde trefit nekdy se nastve a zaplace… Tak ja nevim, ale teda co je novinka tak to je to kousani do prsa, proste mi zmackne prso dasnema az to zaboli nevim proc to ![]()
@Luciet2 když už je zoubek prořezaný, tak nebolí. Koukni jestli jí neprosvítají zoubky v dásni (i z venku, může to působit jako boule) nebo jestli nejsou červené nateklé. A to kousátko (i vychlazené) zkus, podrž jí ho v pusince.
@Luciet2 zuby jednoznačně
Kup jí kousátko, dej ho namrazit do mrazáku na chvíli a dej jí ho, u nás tohle pomáhá nejvíc ![]()
@Luciet2 to, že tě kousne do prsa budou určitě zuby. Má potřebu něco pořádně stisknout mezi dásně, protože jsou nateklé a bolí. Je potřeba je zchladit, to kousátko je fakt nejlepší. Nám začali růst taky ve 3.měsících, teď je nám 7 měsíců a je to pořád stejný a zuby se zatím neprořezaly. Pokud ještě sama kousátko neudrží, tak jí ho tam prostě přidrž sama. A doporučuju koupit Calgel v lékárně, je to bylinkový znecitlivující chladivý gel. Dáš si trochu na prst a promasíruješ dásně nahoře i dole, pak dudlík a uleví se jí, uvidíš ![]()
Určitě jsou to zuby, nemusí být vidět ani cítit na pohmat, nejvíc bolí, když se tlačí jakoby tou dásní nahoru. Kupte Calgel a natři jí dásně. Kousátko můžeš držet ty. Můžou přijít i teploty, takže si rovnou pořiďte Nurofen sirup, paralenové nebo panadolové čípky.
@Luciet2 píše:
Ahoj mamink nevim co si mylete moje mala si cpe porad rucicky do pusy u toho hrozne nadav az poplakava a furt otevira pusu kdyz se k ni priblizim. Plne kojim a kdyz ji dam prso to si jednou potahne nebo ho sepne dasnema a pusti a otoci se. Mlicko mam zkousela jsem odstrikat a neni pruhledne je jak ma byt. Male jsou 4 mesice.
Taky to vidím na zuby.
Nam jsou taky 4 mesice a asi 2 mesice si cpe rucicky a strasne slinta, zub zatim nikde, natekle dasne nema
,. ale to kousani dasnema do bradavky taky obcas dela
snad uz brzy vylezou
a ten Calgel se smi pouzivat az od 5 mesicu ![]()
Nalejvaj se jí dásničky než se jí zoubky proříznou malej nebyl na dudlíky ani nechtěl kousátka, jemu pomohl z lékárny chladivej gel na dásničky a o zoubkách jsme ani nevěděli ten moc doporučuju
@sabines86 nám to doktorka doporučila už ve 3.měsících ten Calgel, ale max. 5× denně natřít, protože ty bylinky jsou silný a když se to přežene, tak má uspávací účinky. Ale nám to nic neudělalo a naopak to pomohlo…ale je to každého věc co bude dávat a kdy ![]()
Ahojte,
tak já zjišťuju, že naše malá dělá to samé, ale ten zoubek se může objevit až tak za 2 měsíce, že? Holky a je nějaký gel, co se může dávat i mladším 5-ti měsíců?
Teď už asi 14 dní slintá, zkousne mi bradavku při kojení, ale to bolí jako hrom! Co bude, až budou opravdu ty zuby!
Ruce téměř z pusy nevyndá. Dudlík nevedem.
Jinak dříve si zběsile cumlala obě ruce, když ji bolelo bříško, tím se uklidňovala, mezitím poplakávala.