Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky chtěla bych se zeptat jaký máte házor na plné kojení do 1,5…Bez příkrmů a všeho jen kojení!!! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
V životě sem nic takovýho neslyšela
A myslím si, že to pro dítě není vhodný…
![]()
Nesmysl, podle mě by se mělo plně kojit jen do doby kdy dítko jinou stravu nevyžaduje. U našeho kluka už v tom půl roce bylo vidět že chce ochutnat co jíme, sápal se nám po tom, takže jsme mu začali dávat příkrmy.
MYslím, že by dítě mělo málo potřebyných živin, jen z mléka by už nestačily. Moje dítě by to teda nezvládlo, ta se sápala po lžičce už v 5.měsících a sama se odstavila od mléka úplně ve 14.měsících.
NAvíc v roce a půl už jedla v pohodě kousky, což u dítěte jen na mléku bude taky zaostávat.
Já mám názor, že naučit 1,5 roční dítě ze dne na den jíst asi nepůjde.. Tam jde o to, že si mají na chutě a na lžičku a na kousání zvykat.. Já mám roční - stále kojím tak 8× denně.. Až v posledních dnech můžu říct, že sní normální jídlo s chutí.. Přikrmujeme už půl roku.. Pro ní je prostě prso nej, takže jí normální jídlo skoro nezajímá.. A podle mě čím jsou starší tím je těžší něco změnit, takže já bych do toho asi nešla ![]()
A proč myslíte???
copak je lepší dítě cpát jiným mlíkem už od 6 měsíce???když mě krásně přibejvá a je spokojená??? ![]()
Nezodpovědné, nedostatek železa a jiných potřebných vitamínů, také jsem nikdy nic takového neslyšela, ale v dnešní době, kdy lidé šetří na čemkoliv, by mě už nic nepřekvapilo.
Určitě ne. Leda pokud stojíš o malnutrici dítěte.
To je teoretický dotaz nebo to tak plánuješ?
No já nevím ale asi bych do toho nešla, myslím tím úplně kojit, bez příkrmů. Jde mě taky trochu o ty dovednosti, které se mimi naučí při krmení. Plus si pomalu zvyká na normální potraviny. Myslím, že se tím krmením příkrmů dost učí.
Ale stejně si myslím, že mimčo bude samo vyžadovat i tu normální stravu, prostě jenom proto, že ji vidí u vás
Ale to je věc názoru.
No ja jednu takovou znam co 14m dite rvalo ze by si dalo neco ze stolu a ona mu pleskala po rukach ze mas prece mlicko od maminky…navic vegetarianka..mozna i veganka..to moc nesleduju…ale bylo mi ho lito..tak moc chtel! jinak ja osobne si myslim ze je to totalni ptakovina.
Koj klidně třeba do puberty, ale taky přikrmuj (od půl roku)… zelenina, masozelenina, ovoce, kaše atd. Vše postupně. Nikdo neříká, že máš v půl roce odstavit a koupit krabicové mlíko.
Nemyslím si, že by to bylo pro dítě úplně přirozené. Jsou děti, které příkrmy vysloveně odmítají, tam to chápu, že jde o to, aby dítě jedlo aspoň něco, ale za běžných okolností dítě začne projevovat přirozený zájem o to, co strká do pusy matka. Stejně tak jako bych nenasadila příkrm dítěti před 5.m, tak bych dítěti neodpírala jídlo ve chvíli, kdy začne dávat najevo, že ho chce.
@Kristina belecka
Nepovažuji to za vhodné pro dítě - z hlediska výživových hodnot a potřeb. Pak taky existují senzitivní období, kdy je dítě více připravené na to přijímat tuhou potravu a kousat. Plným kojením se tato období promeškají a může být problém s přijímáním jiné stravy než mléka. Ani po psychické stránce se mi to nejeví dobré, postupné odstavování, což podávání příkrmů je, znamená také osamostatňování dítěte a separaci od matky.
shrnuto nevidím žádná pozitiva nebo výhodu na tomto postupu.
@Kristina belecka píše:
A proč myslíte???copak je lepší dítě cpát jiným mlíkem už od 6 měsíce???když mě krásně přibejvá a je spokojená???
ale mliko mu davat muzes…ale zazivani si prece musi zvyknout na pevnou stravu..
@Kristina belecka Ale však klidně koj, třeba do tří let
Ale holkám i mě, jde o ty příkrmy, které asi budou potřeba ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat