Jaký máte názor na plně kojit do 1,5 roku?

24.10.12 09:50

jaký máte názor na plně kojit do 1,5?

Ahoj maminky chtěla bych se zeptat jaký máte házor na plné kojení do 1,5…Bez příkrmů a všeho jen kojení!!! :mavam:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
9622
24.10.12 09:54

V životě sem nic takovýho neslyšela 8o 8o 8o A myslím si, že to pro dítě není vhodný… 8o 8o 8o :roll: :roll: :roll:

• načítám...
12681
24.10.12 09:55

Nesmysl, podle mě by se mělo plně kojit jen do doby kdy dítko jinou stravu nevyžaduje. U našeho kluka už v tom půl roce bylo vidět že chce ochutnat co jíme, sápal se nám po tom, takže jsme mu začali dávat příkrmy.

• načítám...
zichisek
24.10.12 09:56

MYslím, že by dítě mělo málo potřebyných živin, jen z mléka by už nestačily. Moje dítě by to teda nezvládlo, ta se sápala po lžičce už v 5.měsících a sama se odstavila od mléka úplně ve 14.měsících.
NAvíc v roce a půl už jedla v pohodě kousky, což u dítěte jen na mléku bude taky zaostávat.

• Upravit
Run
20807

Já mám názor, že naučit 1,5 roční dítě ze dne na den jíst asi nepůjde.. Tam jde o to, že si mají na chutě a na lžičku a na kousání zvykat.. Já mám roční - stále kojím tak 8× denně.. Až v posledních dnech můžu říct, že sní normální jídlo s chutí.. Přikrmujeme už půl roku.. Pro ní je prostě prso nej, takže jí normální jídlo skoro nezajímá.. A podle mě čím jsou starší tím je těžší něco změnit, takže já bych do toho asi nešla :think:

• načítám...

???

A proč myslíte??? :roll: copak je lepší dítě cpát jiným mlíkem už od 6 měsíce???když mě krásně přibejvá a je spokojená??? :)

• načítám...
sad 1

Nezodpovědné, nedostatek železa a jiných potřebných vitamínů, také jsem nikdy nic takového neslyšela, ale v dnešní době, kdy lidé šetří na čemkoliv, by mě už nic nepřekvapilo.

• Upravit
Lightsun
24.10.12 09:57

Určitě ne. Leda pokud stojíš o malnutrici dítěte.
To je teoretický dotaz nebo to tak plánuješ?

• Upravit
13770

No já nevím ale asi bych do toho nešla, myslím tím úplně kojit, bez příkrmů. Jde mě taky trochu o ty dovednosti, které se mimi naučí při krmení. Plus si pomalu zvyká na normální potraviny. Myslím, že se tím krmením příkrmů dost učí. :) Ale stejně si myslím, že mimčo bude samo vyžadovat i tu normální stravu, prostě jenom proto, že ji vidí u vás :) Ale to je věc názoru.

• načítám...
9454

No ja jednu takovou znam co 14m dite rvalo ze by si dalo neco ze stolu a ona mu pleskala po rukach ze mas prece mlicko od maminky…navic vegetarianka..mozna i veganka..to moc nesleduju…ale bylo mi ho lito..tak moc chtel! jinak ja osobne si myslim ze je to totalni ptakovina.

• načítám...
Lightsun
24.10.12 09:58

Koj klidně třeba do puberty, ale taky přikrmuj (od půl roku)… zelenina, masozelenina, ovoce, kaše atd. Vše postupně. Nikdo neříká, že máš v půl roce odstavit a koupit krabicové mlíko.

• Upravit
31594

Nemyslím si, že by to bylo pro dítě úplně přirozené. Jsou děti, které příkrmy vysloveně odmítají, tam to chápu, že jde o to, aby dítě jedlo aspoň něco, ale za běžných okolností dítě začne projevovat přirozený zájem o to, co strká do pusy matka. Stejně tak jako bych nenasadila příkrm dítěti před 5.m, tak bych dítěti neodpírala jídlo ve chvíli, kdy začne dávat najevo, že ho chce.

• načítám...
stazinka09

@Kristina belecka
Nepovažuji to za vhodné pro dítě - z hlediska výživových hodnot a potřeb. Pak taky existují senzitivní období, kdy je dítě více připravené na to přijímat tuhou potravu a kousat. Plným kojením se tato období promeškají a může být problém s přijímáním jiné stravy než mléka. Ani po psychické stránce se mi to nejeví dobré, postupné odstavování, což podávání příkrmů je, znamená také osamostatňování dítěte a separaci od matky.

shrnuto nevidím žádná pozitiva nebo výhodu na tomto postupu.

• Upravit
9454
24.10.12 09:59
@Kristina belecka píše:
A proč myslíte??? :roll: copak je lepší dítě cpát jiným mlíkem už od 6 měsíce???když mě krásně přibejvá a je spokojená??? :)

ale mliko mu davat muzes…ale zazivani si prece musi zvyknout na pevnou stravu..

• načítám...
13770
24.10.12 09:59

@Kristina belecka Ale však klidně koj, třeba do tří let :D Ale holkám i mě, jde o ty příkrmy, které asi budou potřeba ;)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová