Jaký máte názor na plně kojit do 1,5 roku?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2028
24.10.12 10:49

Tak a je to tady… Všude se propaguje kojit, kojit, kojit, ale že se toho někdo takhle hloupě chytne, to by mě nenapadlo :zed:

• načítám...
lekno
24.10.12 10:49

Jééé, tak já se taky zapojím, když jsem se tady všechny tak vzácně shodly!!! 8o

Ne, není to normální

• Upravit
25959
24.10.12 10:50

@Liszane :mavam: sranda co?

• načítám...
4930
24.10.12 10:53

Výborně napsané, zcela souhlasím :palec:

@kotyk píše:
@Kristina belecka Pokud přibejvá, máš kontrolovaný svůj krevní obraz i dítka, tak proč ne. Jenom počítej s tím, že většina dětí má to správné okénko na naučení polykání někde mezi půlrokem a rokem, takže to pak může být se zaváděním příkrmů trochu horší. Plus oddalování zavádění jakékoliv další potravy nejspíš zvyšuješ pravděpodobnost potravinových alergií u dítěte. Jak napsala @IlkaV, kojení OK, pokud na něm dítě téměř výhradně trvá, tak taky OK, ale prostě bych mu těch pár lžiček da pusy sem tam nacpala.@helenkka Ve většině novějších výzkumů jde spíš o souvislost s nedostatkem železa u kojící matky. Prostě kojení je pro tělo pěkný záhul a ne každá maminka dokáže jednak vzorově jíst a pak mít tak dobrý organismus, aby produkoval MM tak dlouhou dobu v požadované kvalitě. Ale člověk musí počítat i s tím, že čím je dítě starší, tím může hůř trávit mlíko nebo s tím, že existují odchylky v potřebách a co nabízí MM, vůbec nemusí být dostatečné pro to jedno určité dítě. Jinak ty potrefené výzkumy o anemických kojencích aktuálně prosazují ukončení výhradního kojení už někdy kolem 4. měsíce ;)
  • načítám...
sad 1
24.10.12 10:54
@meringa píše:
Tak a je to tady… Všude se propaguje kojit, kojit, kojit, ale že se toho někdo takhle hloupě chytne, to by mě nenapadlo :zed:
:lol: :lol: :lol:
  • Upravit
18000
24.10.12 10:55
@petrul píše:
@Liszane :mavam: sranda co?

Neskutecny… :cert: v dnesni dobe a tak neinformovana…kdyby nezalozila tu diskuzi rekla bych, ze snad ani nema internet :nevim: :D

• načítám...
3780
24.10.12 10:57

Mám skoro devítiměsíční holčičku a ačkoli od půl roku dávám příkrmy, tak stejně zbaští jen pár lžiček, takže vlastně taky téměř výhradně kojím, a co děti, které nechtějí jíst vůbec? to je nacpeme na infůzi? nebo budu dávat kapičky na podporu chuti k jídlu, jak jsem se tu už někde dočetla?

osobně vše nechávám na přírodě - nabízím, ale nenutím ;)
ono v průběhu let se názory na výživu dost mění, takže bych zase tak striktní v názorech nebyla

docela by mně zajímalo, jestli existuje nějaká studie, která zjistila, co všechno plně kojeným dětem v roce a půl chybí??? :nevim:

musím ale trošku oponovat těm, co tvrdí že by to tělo matky nezvládlo - kojím druhý dítko po sobě s minimální přestávkou, takže už přes 2 roky a hubnout mám furt z čeho ;-) a nemocná taky nejsem

• načítám...
Metamorphosis
24.10.12 11:01
@Kristina belecka píše:
Ahoj maminky chtěla bych se zeptat jaký máte házor na plné kojení do 1,5…Bez příkrmů a všeho jen kojení!!! :mavam:

Kristino, měla jsem podobný nápad, ze kterého mě však vyvedl samotný prcek - cca na sedmi měsících se začal tvrdě dožadovat jiné stravy. Okusoval listí, trávu, hlínu, sápal se mi po talířích.. Prostě bylo vidět, že chce i něco jiného - takže v tu chvíli přišla z mé strany jasná kapitulace, ale žádné mixované polopolévky, ale hezky normální jídlo - měkké ovoce a zelenina do ručičky vcelku, tvrdé (mrkev, petržel,..) rozvařit/napařit a do ručičky.. Max. jsem rozvařila a rozšťouchala šťouchadlem na brambory, aby tam zbyly nějaké kousíčky..
Zpočátku se sem tam občas nějakým kouskem zalkl, ale to jsem ho hned lehce plácla po zádíčkách ve chvíli, kdy kašlal a on se tomu smál. Teď je mu devět, má teda už šest zubů, a kousne i do syrové mrkve.
Jinak přikrmuji dle rad Dr. Vladimíry Strnadelové z knihy Radost ze zdravých dětí (ke stažení na ulozto. cz), která mi dvakrát pomohla ze závažných zdravotních problémů, se kterými doktoři nehli.. A ta doporučuje v prvním roce podávat příkrmy k MM pouze na vyzkoušení, nikoli na zasycení, tzn. - příkrmy ano, ale stravu má stále tvořit kojení.. Také doporučuje pouze zeleninu, ovoce a někdy od osmého měsíce pak kaše z bezlepkových obilovin (jáhly, kukuřice..) - vše ostatní, jako mléčné výrobky, maso, lepkové obiloviny… - až po prvním roce, kdy teprve se má začít s pomalým omezováním kojení a nahrazování jej běžnou stravou..

• Upravit
sad 1
24.10.12 11:01

@analoja

Nikdo neříká, že máš nutit, zkoušet podávat…to je rozdíl, železo se mi nechce hledat, to ví i malé dítě, že kolem půl roku už ho má dítě nedostatek, ale také ty alergie, zdá se ti málo těch studií tady, které to dokazují?

http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/

Úplně se děsím, kolik vůbec nakonec ještě takových přírodních lidí :mrgreen: může v Evropě být…

• Upravit
4930
24.10.12 11:02

Pro mě je kojení hodně zásadní a věřím, že i při dlouhodobém kojení plnohodnotné. Plně sem kojila do 7 měsíců a pak už bylo jasně vidět, jak má prcek velký zájem o ochutnání naší stravy, tehdy sem postupně začala s příkrmy. Neměla bych to srdce mu to odepřít a nutit prso do 1,5 roku jen z vlastního přesvědčení 8o
Takže stále 4× až 5× denně kojím, ale k tomu dostává běžné jídlo, na kterém si opravdu pochutnává a cvičí pěkně motoriku, žvýkání, kousání, polykání a vyplivování :)

Takže za mě kojit dokud je libo, ale jakmile má dítě zájem o jinou stravu, nabídnout. Nenutit, ale rozhodně nabídnout.

Příspěvek upraven 24.10.12 v 11:05

• načítám...
7974
24.10.12 11:04

@analoja Existuje fůra studií a můžeš si vybrat, jaký potřebuješ výsledek ;) Problém je, že studií o dlouhotrvajícím výhradním kojení je z pochopitelných důvodů celkem málo. Dětí, které v roce a půl vážně nevemou do huby ani lžičku příkrmu a jsou zdravé, prostě není dost.

S tím tělesným zvládáním to máš těžké. Že to skvěle zvládáš ty, neznamená, že ostatní mamky taky. Prostě někdo ano, někdo ne. A pak jsou exoti, co při kojení tloustnou (jako já ;) )

• načítám...
lucenka
24.10.12 11:05
@sad 1 píše:Úplně se děsím, kolik vůbec nakonec ještě takových přírodních lidí :mrgreen: může v Evropě být…

Asi bych je nenazývala přírodními lidmi. Pod tímhle pojmem si představuju lidi, co když vidí, že se díě sápe po normálním jídle, tak mu dá ochutnat. Ne že mu sváže ruce a zalepí pusu aby bylo co nejdýl na MM :) To jsou spíš vymyté mozky propagandou o kojení.

• Upravit
sad 1
24.10.12 11:07
@lucenka píše:
Asi bych je nenazývala přírodními lidmi. Pod tímhle pojmem si představuju lidi, co když vidí, že se díě sápe po normálním jídle, tak mu dá ochutnat. Ne že mu sváže ruce a zalepí pusu aby bylo co nejdýl na MM :) To jsou spíš vymyté mozky propagandou o kojení.

máš recht, nevím jak takovou absurditu nazvat, abych neurazila :lol: :lol: :lol: inspirovalo mě to - nechávám to na přírodě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Upravit
Metamorphosis
24.10.12 11:09
@Kristina belecka píše:
A proč myslíte??? :roll: copak je lepší dítě cpát jiným mlíkem už od 6 měsíce???když mě krásně přibejvá a je spokojená??? :)

Někde jsem četla zajímavý názor, že u dětí se jako první vyvíjí hlavně mozek - pro což potřebuje určité složení stravy.. U telátek mozek není třeba, tam se vyvíjí hlavně tělo, musí v relativně krátkém čase narůst do obřích rozměrů..
Takže by se nad tím měly maminky zamyslet a rozhodnout, zda chtějí vykrmovat telátka či děti a podle toho volit i druh mléka :mrgreen:
Pardon :oops:

• Upravit
13046
24.10.12 11:11

„týrání“ dítěte.. Mm je sice super, ale jen do půlroka pak prostě KAŽDÉ dítě potřebuje více živin, hlavně maso zeleninu, jiné vitamíny které už jeho spotřebu MM nepokryje.. pokud to někdo tak dělá, chudák mimi :,(

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová