Jaký máte názor na plně kojit do 1,5 roku?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4099
24.10.12 10:10

Určo nee

No pokud dobře vím tak si je přeci dokázáno že maminka má do určitého měsíce života dítěte (myslím že do 6měs.)plnohodnotné mléčko a pak už se začíná z příkrmy ne jen z důvodu kousání ale i díky tomu že už mateřské mléko neobsahuje všechny vitaminy a minerály které miminko potřebuje :mavam:

• načítám...
12681
24.10.12 10:11

@Kristina belecka Tak proč se tady blbě ptáš? Dělala jsi to u prvního tak si to tak dělej zase. :nevim: Za mě nesmysl a dětská doktorka by měla zasáhnout.

• načítám...
24.10.12 10:11

Já nenapsala od 1,5 ale do 1,5 to znamená že od 1,5 začnu dá vat jídlo nebo příkrmy kaše a podobně

• načítám...
102677
24.10.12 10:12

Jejda, co je to zase za nesmysl???
zakladatelko, promin, ale jestli tohle není žert, obávám se o zdraví tvých dětí. pokud to žert je, není teda moc vtipnej…

• načítám...
sad 1
24.10.12 10:13
@goldenka píše:
@Kristina belecka Tak proč se tady blbě ptáš? Dělala jsi to u prvního tak si to tak dělej zase. :nevim: Za mě nesmysl a dětská doktorka by měla zasáhnout.

pokud to teda dětská doktorka ví, já myslím, že ani ne, jinak by už dávno zasáhla. Já nevím, ale moje pediatrička se vždy ptá, co malá jí, nejí, jak to jde, jak jdou příkrmy, dává mi tipy…

• Upravit
sad 1
24.10.12 10:14

Ahoj Šáji :mavam: to bude žert :pankac: :pankac: :pankac:

• Upravit

Prosim???já myslela že si sem příjdu o radu, ale jak koukám tak mě akorád urážíte! to je opravdu hnusné!!!jinak k dr. chodím…a samozdřejmě jsem se na to ptala a nic mě nevyvracela naopak říkala že je to naprosto vpořádku

• načítám...

Já jsem pro plné kojení cca do půl roku, ale podle mě každýho věc co uzná za to správný. Pokud to mimču bude stačit proč v tom nepokračovat.. ;)

• načítám...
24.10.12 10:16

Neřekla jsem 5 jídel denně!!!čtěte prosím!!začala jsem kaše zeleninu a podobně!!ale říkám že ze dne na den začala jíst že mě to neodpírala

• načítám...
sad 1
24.10.12 10:16

Chceš říct, že ti pediatr řekl, že PLNÉ kojení v roce a půl je normální? Pak není normální tvůj púediatr a ty bysis měla taky něco přečíst a jít k jinému. Opravdu si rozumíme? Nemyslíš náhodou kojit a u toho přikrmovat?

• Upravit
102677
24.10.12 10:17
@Kristina belecka píše:
Prosim???já myslela že si sem příjdu o radu, ale jak koukám tak mě akorád urážíte! to je opravdu hnusné!!!jinak k dr. chodím…a samozdřejmě jsem se na to ptala a nic mě nevyvracela naopak říkala že je to naprosto vpořádku

nemyslím si, že tě někdo uráží! nepadla tu jediná urážka. Jen prostě se nezlob, ale dítěti do roka a půl pouze na mateřském mléku budou stoprocentně chybět důležité živiny a to pominu sociální návyky…

• načítám...
1505
@Kristina belecka píše:

Nikdo tě tu neuráží, ale hledala jsi někdy nějaký článek o kojení??? Plně kojit do roku a půl? Vždy mateřské mléko má plnohodnotné živiny cca do půl roku věku dítěte! Pak už jsou třeba příkrmy, aby dostával všechny potřebné živiny, protože mateřské mléko už to dítěti neposkytne… jako, kojit a k tomu trochu příkrmů, tak to ano, ale plně kojit??? 8o :zed: :zed: Zkus si k tomu něco najít…

A promiň, moc nevěřím, že by to jakýkoli pediatr schválil.

• načítám...
Run
20807

@Kristina belecka Nikdo tě neuráží, proč se teda ptáš, když je to podle tebe naprosto v pořádku? Podle mě není zas tak důležitý kolik toho dítě sní, ale je důležitý, aby poznalo jiné chutě a naučilo se kousat a akceptovalo kousky v jídle.. Nedovedu si představit, že teprve za půl roku začnu malý mixovat mrkve :nevim: A jídla se mají zavádět postupně, né ze dne na den..

• načítám...
5533

No, pro dítě to určitě není dobré, potřebuje příkrmy, vitamíny… To v tomhle věku už z mléka nestačí.
Ale abych řekla pravdu, tak si myslím, že to není fyzicky možné ani pro kojící matku. Já plně kojila do dceřiných jedenácti měsíců. Né, že bych ji chtěla kojit tak dlouho, ale nemohla jsem do ní dostat žádný příkrm. Nic nechtěla :zed:. Dopadla jsem tak, že od porodu, do konce kojení jsem zhubla 25 kg (v těhotenství jsem přibrala jen 12), psychicky i fyzicky jsem byla úplně vyřízená, vypadaly mi skoro všechny vlasy. Ve finále jsem zkolabovala z vyčerpání. Skoro tři dny jsem dceru nechala trpět hladem :oops: :oops: :oops: - respektive, dávala jsem jí příkrmy, ale až po té době si něco uzobla. Od té doby jsem nekojila a další den už se dcera pustila bez protestů do „normální“ stravy. Bylo to hodně radikální řešení, ale jediná možnost, jak se dát trošku dohromady. Takže si fakt neumím představit, že bych měla plně kojit rok a půl. To už bych asi dávno byla pod drnem :think:

• načítám...
17565

@Kristina belecka a jakou radu chceš? holky napsaly, že něco takového by nedoporučily, ty píšeš, žes to tak už praktikovala u prvného dítěte, takže to zřejmě hodláš praktikovat i u druhého. Tak nevím, ohledně čeho chceš teda radit :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová