Jaký máte názor na plně kojit do 1,5 roku?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
sad 1
24.10.12 10:00

Nikdo neříká, že máš cpát mlíkem od 6. měsíce, můžeš kojit, ale přikrmovat, nehledě na to, že v rpoce už dítě může jíst s rodiči, kromě koření, soli…chudák dítě :zed: :zed:

• Upravit
2017

8o 8o 8o opravdu si to nedokážu představit. Náš malý se už od 5. měsíce natahuje po jídle a brzo potom mu mléko opravdu nestačilo. A dítě zvykat na jiné jídlo než MM v roce a půl mi přijde opravdu pozdě…

• načítám...
Run
20807

@Kristina belecka nikdo neříká cpát jiným mlíkem.. A to jako myslíš, že ti pak ze dne na den začne akceptovat lžičku a kousky? Já v podstatě plně kojím, vím jak je těžký do ní dostat něco jinýho a čím je starší, tím to jde hůř.. Ale snažím se každý den aby snědla aspoň pár lžiček a pořád má v ruce jablíčko nebo křupku, aby si zvykla na kousaní.. Čím je starší, tak je to s ní spíš horší.. Ale odstavovat jí kvůli tomu nehodlám ale že bych jí dávala jenom mlíko je podle mě blbost, jen ať si zvyká, že existuje i něco jiného :nevim: Prso jí brát nebudu ještě minimálně rok ale musí jíst i něco jiného..

• načítám...
17565
24.10.12 10:01
@Kristina belecka píše:
A proč myslíte??? :roll: copak je lepší dítě cpát jiným mlíkem už od 6 měsíce???když mě krásně přibejvá a je spokojená??? :)

nemusíš cpát jiným mlikem, klidně koj dál, ale myslím, že prostě dítěti pak už jen výluř´čně mléko stačit nebude :nevim:

• načítám...
9622
24.10.12 10:03
@Kristina belecka píše:
A proč myslíte??? :roll: copak je lepší dítě cpát jiným mlíkem už od 6 měsíce???když mě krásně přibejvá a je spokojená??? :)

No ale na to ses neptala…Tys tu psala o plném kojení bez jakékoliv jiné stravy a to mi příjde teda nevhodný :kytka:

• načítám...
zichisek
@Kristina belecka píše:

Ne cpát jiným mlékem, klidně dál koj do kdy budeš chtít. Ale nabídni dítěti i jiné chutě - zeleninu, pak pečivo kvůli zavedení lepku apod…Stejně do toho roka je stále nejvíc to kojení. Zeleninku a pak ovoce, maso, jogurt má jen jakoby navíc aby si zvykalo na různé chutě a poznalo i jinou konzistenci stravy.

• Upravit
Run
20807

Jinak souhlasím s holkama - malá začala jíst až naše jídlo.. Mimiblivajzů se skoro nedotkla.. Ale zase si musí bříško taky trochu zvyknout, nemůže být na mlíku a pak bum, dostat normální jídlo.. Musí být něco mezi - aspoň kaše a ovoce na lžičce - tak to bylo u nás.. Dr. řekla nenutit zeleninu, ale musí umět kousat a jíst ze lžičky..

• načítám...
9090
24.10.12 10:04

Nepřijde mi to vhodné, samozřejmě mateřské mléko je důležité a vhodné ale od určitého věku dítě potřebuje přijímat živiny i z jiné stravy. Já plně kojila do 6 měsíců, pak jsem začala pomalu přikrmovat, k obědu zeleninku, teď je malé 7 měsíců a začínám i s ovocnou přesnídávkou dopoledne. A kojím dál ale prostě to dítě potřebuje i něco jiného…kojit můžeš klidně do 15ti ale je třeba i jiné jídlo, myslím si, že časem by pouze kojené dítě přestalo prospívat a hlavně by mu chybělo spoustu důležitých živin, v mateřském mléce není vše…

• načítám...
31594
24.10.12 10:04
@Kristina belecka píše:

myslím, že si trochu nerozumíme v terminologii. Plné kojení znamená, že dítě se živí výhradně jen kojením. To mi pro 1,5r přijde nevhodné. Kojit a zároveň zavádět příkrmy, to mi přijde už na rozhodnutí matky, do kdy hodlá kojit a 1,5r je naprosto normální věk na kojení, ale ne na PLNÉ kojení

• načítám...
24.10.12 10:06

No jako první jsem přestala kojit 2 roce…a ze dne na den normálně jedla…byla spokojená a přibejvala…jinak v 6 měsících se dítě sápe po vsšm co vidí

• načítám...
sad 1
24.10.12 10:06

Zakladatelko ještě se tě zeptám - bylas někdy se svým dítětem u pediatra? Přijde mi, že asi ne. Tak se ho na top zeptej a uvidíš, co ti řekne. Spíše se vyvrátí.

• Upravit
sad 1
24.10.12 10:07

Taky si myslím, že nemyslíš plné kojení.

Příspěvek upraven 24.10.12 v 10:08

• Upravit
9622
24.10.12 10:08
@Kristina belecka píše:
No jako první jsem přestala kojit 2 roce…a ze dne na den normálně jedla…byla spokojená a přibejvala…jinak v 6 měsících se dítě sápe po vsšm co vidí

Takže dva roky byla jen čistě na mlíku?? 8o :roll:

• načítám...
Run
20807
24.10.12 10:09

@Kristina belecka 2 roky jen na mlíku a pak ze dne na den pět normálních jídel denně? Moc nevěřím.. :think:

• načítám...
2185
24.10.12 10:09

Spíš si říkám jestliby to mlíko dítětti v 1,5 roce stačilo množstevně…ale když tady @Kristina belecka píše že do 2 let jo…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová