Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nečetla jsem diskuzi…
Plné kojení do 1,5 bez jídla bych už nazvala zanedbáním péče. A ne jen do roka a půl, ale mnohem dříve. Na roce by mělo být dítě připravené jíst nekořeněnou stravu dospělých /až na některé výjimky/ a taková příprava dítěte několik měsíců trvá.
@kotyk píše:
@analoja Existuje fůra studií a můžeš si vybrat, jaký potřebuješ výsledek
no, tohle jsem měla na mysli, ale líp bych to nenapsala
![]()
ono asi i to, že plně kojenému dítku v roce a půl něco schází, bude těžko zjistitelné - kolik takových dětí asi bude, že? ![]()
pro zakladatelku - nech si zjistit z krve… zda dítku něco nechybí, a pak se rozhodni dle svého - myslím, že to nemůže být o nic horší, než gulášek a nebo smetana s moukou ![]()
@Kristina belecka píše:
Ahoj maminky chtěla bych se zeptat jaký máte házor na plné kojení do 1,5…Bez příkrmů a všeho jen kojení!!!
Omlouvám se, zatím jsem nečetla celou diskuzi. Můj názor je takový, že si dítě řekne. Pokud odmítá vše ostatní, tak mu to zřejmě stačí. Mám jeden příklad v okolí. Chlapeček byl „plně“ kojen do dvou let. On prostě nic jiného nechtěl. Vzal si třeba křupku, ale tím to končilo. Veškeré jídlo bojkotoval. Dneska chodí do školky s mým synem a na rozdíl od mého syna jí všechno, není vybíravý, prostě se jednou rozhodl, že bude jíst a od té doby krásně jí. Takže asi tak.
@analoja píše:
no, tohle jsem měla na mysli, ale líp bych to nenapsala![]()
![]()
![]()
ono asi i to, že plně kojenému dítku v roce a půl něco schází, bude těžko zjistitelné - kolik takových dětí asi bude, že?
pro zakladatelku - nech si zjistit z krve… zda dítku něco nechybí, a pak se rozhodni dle svého - myslím, že to nemůže být o nic horší, než gulášek a nebo smetana s moukou
no a ty alergie jako nikomu nevadí jo? Ty bys chtěla svému dítěti dát do života několik alergií? To snad ne…a na to těch studií existuje dost. A železo je jasné.
@sad 1 píše:
máš recht, nevím jak takovou absurditu nazvat, abych neurazila![]()
![]()
inspirovalo mě to - nechávám to na přírodě
![]()
![]()
no tak hlavně že v jiné své diskuzi se zakladatelka ptá, jestli má dát 5měsíčnímu dítěti na noc sunar, aby lépe spalo. Nějak divný celý s tou přírodou a výhradním kojením.
Tak jsem dočetla, až sem…Nevěřím vlastním očím.
Celkem stráta času to číst, ale chvilkama jsem se dost pobavila. ![]()
Za mě totální nesmysl, ale jak, už bylo řečeno, zbytečná diskuse, když si zakladatelka nedá říct. Chudinky děti. ![]()
Si myslím že to není dobře, v roce apůl už by měli jíst všechno a ne být jenom na prsu.
Ale samozdřejmě když dr. řekne že jí něco chybí tak začnu přikrmovat…rozhodně jsem nenapsala že bych svázala dítěti ruce jak tu někdo napsal…a nedala ji nich ochutnat!!!a urážky tu jsou jako typu…týrání dítěte nebo to je na sociálku…nevím no jako moje dvojče má o půl roku starší holku a místo jídla jí dává párek v rohlíku z jakýho si stánku…to mě vhodné nepříjde..a navíc naše v uvozovkách potraviny jestli se to tak dá nazvat žádná sláva…samozdřejmě si to u dr. nechám z té krve jak radíte zjistim to jsem ani nevěděla že to jde děkuji za radu…a když řekne že není něco ok tak se zařídím podle jejích rad
@Kristina belecka ja myslim ze si docela rozumna jen to nestastne pises…sama rikas ze das na rady sve doktorky..tak u toho asi zustan..ono jinak se na to divas s pulrocnim ditetem..a jinak se budes divat az bude male rok…clovek mini a meni… ![]()
Jo ano ptala jsem se, protože nechtěla spát a já nevěděla co jí je…jestli třeba už nemá hlad v noci proto jsem jí to chtěla zavést…
Přesně jak tu psala Marťa.. přibývání je krásný každý dítě ti po mlíku bude přibývat, a jak Maťa psala když bude jíst jen bůček aky bude přibývat ale nutričně je to v hajzlu!!!chudáci tvý děti!!!nezlob se na mě ale tohle je opravdu už týrání!!! ![]()
@Kristina belecka píše:
Ale samozdřejmě když dr. řekne že jí něco chybí tak začnu přikrmovat…rozhodně jsem nenapsala že bych svázala dítěti ruce jak tu někdo napsal…a nedala ji nich ochutnat!!!a urážky tu jsou jako typu…týrání dítěte nebo to je na sociálku…nevím no jako moje dvojče má o půl roku starší holku a místo jídla jí dává párek v rohlíku z jakýho si stánku…to mě vhodné nepříjde..a navíc naše v uvozovkách potraviny jestli se to tak dá nazvat žádná sláva…samozdřejmě si to u dr. nechám z té krve jak radíte zjistim to jsem ani nevěděla že to jde děkuji za radu…a když řekne že není něco ok tak se zařídím podle jejích rad
nezlob se, ale to, co děláš, to je týrání, a ano, je to zralé na sociálku, nmebo jak tu někdo psal, můžu ti to i zopakovat, ano, ty zanedbáváš své dítě.
Já jdu radši ven, to se fakt nedá, ještě, že moje holčička takový život nemá.
@Kristina belecka píše:
Kristi, promiň, nikdy jsem tady neopravovala gram. chyby, páč i já sama jich dost nasekám, ale toto musím
. Píše se SAMOZŘEJMĚ nikoliv SAMOZDŘEJMĚ
@Kristina belecka jestli už třeba nemá hlad v noci? Takže máš pocit, že v 5ti měsících jí kojení nestačí, ale chceš výlučně kojit do roka a půl? To moc nedává smysl, nemyslíš? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat