Čtvrtý porod - jaký jste ho měly vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.9.18 15:05
@soldi píše:
dakujem za podelenie sa :kytka:bol rozdiel pri porode chlapca a dievcatka? ak mas teda aj aj :D

Mám tři kluky, jedno děvče. Rozdíl byl akorát ten, že s holkou jsme málem nestihli přijet. Narodila se 11 minut po příjmu. Mně se to prostě pořád nezdálo jakože už bychom měli vyrazit… až bylo skoro pozdě. (Je třetí v pořadí.)

• Citovat
  • Upravit
24837
16.9.18 15:32

Čtvrtý porod byl nic moc, byl úplně jiný než ty předchozí. Měla jsem mírné kontrakce, pak mi praskla voda a kontrakce ustaly úplně. Porod pak pokračoval oxytocinem, protože PV byla nazelenalá. Od prvního porodu uběhly 4 roky a 3 měsíce. Já jsem teda přenašečka, dětem se u mě líbí a nikam nespěchají ;)

Držím pěsti, ať to jde co nejlépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
16.9.18 19:39
@Anonymní píše:
Mám tři kluky, jedno děvče. Rozdíl byl akorát ten, že s holkou jsme málem nestihli přijet. Narodila se 11 minut po příjmu. Mně se to prostě pořád nezdálo jakože už bychom měli vyrazit… až bylo skoro pozdě. (Je třetí v pořadí.)

a bolo dievcatko mensie ako chlapci?

a co bol ten impulz, ze si nakoniec sla? ti museli byt z Teba celkom vyjaveni, ked si prisla a hned rodila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
16.9.18 19:42

@fragola ahoj, dakujem za podelenie sa :kytka:

ano, citala som, ako si pisala, ze po 4.porode bolo par vyvolavanych, ze sa detom nechcelo :D

a porody si udrziavaju priblizne rovnaku dlzku, ci je stale kazdy uplne iny? to sa hadam ani neda pri takom mnozstve :D

som minule pozerala dokument o tej rodine v uk, co maju 22 deti a to si teda neviem predstavit tolko deti a porodov. este mas co robit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.9.18 20:00

@soldi No vidíš, ty už víš, že já se vypisuju ;) U nás byl 4. a 5. porod téměř stejný, pak 6. a 7. od začátku vyvolávaný, pak sekce s dvojčaty a poslední dva mě překvapily v tom, že proběhly naprosto přirozeně a opravdu rychle, takže něco, v co bych ani ve snu nedoufala. Teď čekáme 12. dítko, tak uvidíme, co bude.

Já jsem třeba s poslední dcerkou měla taky spoustu času, večer jsem cosi cítila. Šla jsem si lehnout, to nešlo. A abych nerušila deti, přesunula jsem se do obýváku, chvíli pochodovala, pak mi praskla voda, já šla do sprchy. Strašně se mi odtud nechtělo a pak už jsem jenom tahala muže za nohu, že pojedeme. Mezi dveřmi mě na sále čapla PA, věta, že je to 10. porod a 11. dítě na ni celkem zapůsobila a odvlekla mě na příjem. Tam se malá během pár minut narodila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
16.9.18 20:14

@fragola ano, rada Ta citam :D

inak, tie dvojicky musel byt celkom sok, nie? si si usetrila jeden porod :D

stale chodis rodit do rovnakej porodnice? vsak Ta tam uz musia vsetci poznat :D

a super, ze tak rychlo to ide, tak hadam aj tento bude primeranej rychlosti, aby si aspon stihla prist do tej porodnice :kytka:

kedy mas termin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.9.18 20:34

@soldi Dvojčata byl šok, ale dejme tomu takové celkem příjemné. Já jsem se teda hlavně bála o děti, jak o ty narozené (bála jsem se, že budu muset do nemocnice atd.), tak o ty nenarozené (tam už jsem toho moc udělat nemohla). Nakonec se to vyvrbilo nejlépe, jak mohlo a nemohla jsem si stěžovat. Ale každopádně byli kluci veliké překvapení, nikdy bych neřekla, že dvojčata mít budeme. Stejně po tom velikém šoku přišla jenom ta starost (jednovaječná dvojčata s jednou placentou, takže nic moc), aby byly děti v pořádku, byť mi můj MUDr. navrhoval potrat. Nedali jsme je, neměla bych na to.
No, že bych si ušetřila jeden porod, to snad ani ne. Já sekci neberu jako porod, ale „pouze“ jako operaci. Ne, že bych děti brala nějak jinak, byla jsem z nich nadšená od začátku, ale porod je prostě porod, už jenom v rámci zotavení. Zhruba jsem věděla, co mám očekávat, celkem se to splnilo, takže za mě raději po jednom a přirozeně. Jak jsi psala, že jsem si ušetřila porod, tak spíš jedno těhotenství. Ta rekonvalescence ohledně sekce si vzala mnohemm víc než po jakémkoli přirozeném porodu.
Termín mám příští rok na jaře ;) A ano, rodila jsem zatím všechny v jedné porodnici. Dejme tomu, že už mě malinko znají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.18 12:41

@soldi nejmenší bylo čtvrté dítě, chlapec, dcerka byla druhá nejmenší, ale jen o malinko menší než dva starší kluci. Váhové rozmezí mezi prvními třemi dětmi bylo pouhých 90 g, takže zanedbatelný rozdíl.

Co mě přimělo abychom vyrazili, bylo, že po horké vaně se ty kontrakce konečně zesílily a zpravidelnily, do té doby to bylo pořád takové všelijaké… A to bylo asi hodinu a půl před porodem… chvíli jsme se ještě balili, předávali děti a pak teprve vyrazili. Jestli byli překvapení, že tak rychle rodim, to jsem vážně nesledovala… jen mě překvapilo, jak tam rychle všichni přiběhli. Dvě PA, doktor, dětské sestry, dokonce stacili vyrazit dotazník a vyptávali se na povolání manžela… to mě natolik dostalo, že jsem to vnímala i v té konečné fázi.

A jinak byla jsem 4× v té stejné porodnici a primářka z dětského říkala, že si mě pamatuje… No v prosinci se tam chystám popáté, tak jsem zvědavá:-)

Moc se omlouvám za tak pozdní odpověď, nějak jsem na tuto diskuzi zapomněla…

• Citovat
  • Upravit
17359
10.12.18 20:59

tak som prisla ohlasit, ze aky bol stvrty porod :D

spisem rovno vsetky:

1. 37+5tt praskla voda o 00:30, kratko na to zacali slabe kontrakcie po 5 minut, 10:20 som rodila

2. 37+5tt praskla voda o 2:30 , kontrakcie zacali okolo 4:30, 8:20 som porodila

3. 37+6tt praskla voda o 18:00, kontrakcie zacali okolo 20:30, 23:30 som porodila

4. 38+2tt mi o 18:00 odisla hlienova zatka (vodova slizka s primesou krvi), 19:30 zacali kontrakcie, 21:36 mi odisla voda, 21:38 som porodila :D

cize ak to mam sudit podla cisteho casu, ktory trvali kontrakcie, tak kazdy dalsi porod sa skracoval. ten posledny uz bol klasifikovany ako prekotny, ledva sme to stihli, kedze kontrakcie boli slabsie ako poslickovia, a len intuitivne som citila, ze treba ist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
10.12.18 21:42

Mam stejnou zkusenost, jen teda zatim tri porody :D . A to mel posledni syn skoro 4,5 kg. A byla to rychlovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.18 15:33

Pátý porod… No jiny než předchozí. Začal teda stejně, nástupem slabých kontrakci, akorát se mi to pořád nezdálo jako porod. (O dva dny dřív jsem měla dvě hodiny docela silné poslicky, bylo to hodně podobné).

Celou noc jsem mimino premlouvala, že se to dneska fakt nehodí… měla jsem ten den litani po doktorech se staršími dětmi… k ránu se sice kontrakce asi na hodinu zastavily, já usnula, ale pak to zase začalo… Tak jsme dojeli do porodnice, začala jsem trochu krvácet a kontrakce konečně začaly být pravidelně. Ale šlo to pomalu. Já teda odmítla jakékoli zrychlování. Když se mě PA už asi potřetí zeptala, jestli nechci píchnout vodu, řekla jsem, ať přijde za 3 minuty, že si to rozmyslím. No voda rupla sama o dvě kontrakce později, za další minutu se narodila naše druhá dcera. A zrovna tam nikdo nebyl, takže jsem už ve chvíli, kdy lezla ven, řvala: " rodíme" :lol: takže já jsem si u pátého porodu i zařvala :mrgreen: „naše“ PA to ale nestihla, takže jsem nakonec u porodu měla stanicni sestru, která byla nejblíž.

Jinak porod byl relativně v pohodě, až na to, jak byl dlouhý… kontrakce začaly někdy v deset večer, dcerka se narodila až ve 3 odpoledne, takže můj pátý porod byl ze všech nejdelší. Narodila se 38+0 a byla ze všech dětí největší.

Jo a paní primářku z dětského jsem tam tentokrát nepotkala, tak snad příště :P

Omlouvám se za román…

• Citovat
  • Upravit
687
31.12.19 17:28

Neni tu nekdo, kdo ceka ctvrte ted? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.1.20 00:46

Ano já čekám 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
2.1.20 17:09

@Hanula202 to je super. Jak stare mas deti? Ja jsem teprve ve 13 tt…takze uplne na zacatku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.1.20 21:50

Nejstarší je dcera má 21, pak je syn 17, další syn 9, a teď za 3 týdny holcicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie