Cukrárna a kapitál

28.8.12 23:45

cukrarna a kapital

Dobry den :mavam:.chtela jsem se zeptat budu mit k dispozici milion korun myslite ze bude stacit na to abych si otevrela mensi cukrarnu-lahudky :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Chocolate
29.8.12 06:23

Já bych řekla že ano.
Nájem prostor a vybavení bude sice asi docela pálka ale s milionem v pohodě. A koupě kvalitního cukrářského vybavení se ti tam taky vleze.
S těma penězma bych do toho šla.

• Citovat
  • Upravit
8935
29.8.12 07:38

Máš promyšlené kde, s jakým nájmem, jakou koncepci? Zda hlavně výrobu dortů, nebo dosty většinou kupovat od jiného výrobce a brát to jako posezení ke kávičce? Jak veliké prostory-aby si věděla, kolik budeš potřebovat zaměstnanců.
Počítej investice do předělání prostor, vybavení cukrárny + jsou nákladné první nákupy surovin.
POkud máš dobrého obchodního ducha, zkušenosti a promyšlený cíl, tak bych do toho šla. Ale s rizikem, že ten milion se v případě neúspěchu nevrátí. V dobrém případě nic víc neproděláš, v horším budeš ještě doplácet.
Manžel takto podnikal, otevřel masnu, bez zkušeností a nejenže prodělal na tehdejší dobu veliké peníze, které jsme měli našetřené, ale nakonec jsme ještě dosti spláceli. Jsem ráda, že je to za námi. I když nyní po letech to vidíme jinak, víme kde byly chyby, čeho se vyvarovat, tak přesto už bychom do ničeho podobnýho nešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
29.8.12 07:55

Pěkné přístroje na kávu-a ty jsou potřeba-stojí 250 tisíc. To jen pro představu. Jdou i pronajmout, ale tam ty podmínky nebudou lehce splnitelné.
Ono milion zní jako hodně peněz, ale ve skutečnosti jako začátek podnikání to není až taková sláva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.8.12 08:03

No s tím přístrojem na kávu, opravdu ho pronajmou, když budeš dělat,,jejich,, kávu a na podmínkách nevidím nic nesplnitelného. Tak je to skoro v každé druhé restauraci, kavárně, že kávovar majitel nevlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.8.12 08:03

Ale jinak souhlasím, že milion není moc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
29.8.12 08:08
@lyrica píše:
No s tím přístrojem na kávu, opravdu ho pronajmou, když budeš dělat,,jejich,, kávu a na podmínkách nevidím nic nesplnitelného. Tak je to skoro v každé druhé restauraci, kavárně, že kávovar majitel nevlastní.

U pronájmu musí být jejich káva, což je logické, ale také určitý obrat. A pokud budu něco nově budovat, tak nevím, zda se to rozjede tak, abych zvládla odebrat tolika kávy, abych měla půjčenou super mašinu. Jsou i Lavazza stroje za odběr cca 2 tisíce měsíčně, ale ty jsou na úrovni dolce gusta.Tak nevím, jak veliký odběr musí být u mašiny za 250 tisíc. A kvalitní káva je základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.8.12 08:08

@tatranka1 tak já jsem dělala manažerku v jedné značkové restauraci, podávali jsme tam Illy kávu, když byl nějakej problém, stačilo zavolat, servisák tam byl opravdu hned a vždycky jsme problém v pohodě vyřešili. A to jsem předtím přecházeli od Segafreda a taky v pohodě. :nevim: Třeba jsem teda měla zrovna dobrou zkušenost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.8.12 08:15

@tatranka1 tak ten jsme právě řešili se Segafredem a tam to bylo bez problému. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.8.12 08:25

@tatranka1 to určitě, minimálně kurz od baristy by se určitě hodil. To mi hned připomnělo, že jsme byli o víkendu na srazu holek tady z emimi, objednali jsme si 4krát latté a každé z nich vypadalo úplně jinak a příšerně. A hned jsem si říkala, že to je asi jen nějaké brigádnice. A dojem to na mě teda neudělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.8.12 08:33

@tatranka1 jo, v tom máš pravdu! Radši si zaplatím, ale nebudu pít patok :pankac: Ale to pak teda záleží i na personálu, prostě i kvalitní kafe se dá zmrvit přípravou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.8.12 08:39

@tatranka1 omlouváme se zakladatelce za OT (ale možná jsme jí pomohly :P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.12 12:03

Nic se nedeje, mate pravdu že moc v tomhle prehled nemam, ale je to muj sen k cemu fakt rozumim jsou obleceni odevy, ale tam nevidim nejak extra bombu na vydelek. Napadlo me toto ze bych si otevrela mensi utulnou cukrarnu lahudky a kavarnu …vse pohromade, chtela bych tam mit zakusky cukrovinky chlebicky a salatky a pecivo..kavovar mam na pronajem uz domluvene schanim prostor do 13 tisic nej 50m2 kdyby to melo…pocitam stim aby to tak nejak abych to nemusela predelavat prtz to uz bych na to nemela neboli nevyslo. Jinak dodavatele mám. Podnikatelsky zamer se jim moc libil, ale zacinam mit obavu zda mi to preci jenom vyjde trosku jsem se uprimne toho lekla kdyz jsem se dozvedela ze ty penizky dostanu. Spise jsem doufala, že mi to nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
29.8.12 13:01

Švagrová si také otevřela cukrárnu. v nájmu. Protože ráda a moc dobře peče, o cukrovi a dorty bylo postaráno. Chlebičky ji tam chodila vyrábět pani.

No po půlroce si to pan majitel rozmyslel a prostor pronajmul vietnamcům za větši penize na nehtové studio.

A švagrová byla kde…v háji i s nakoupenejma surovinama v lednici a špajzu

Pak taky nexzapomen, že do toho bude mit co mluvit hygiena - připravna musi byt jinde než se myje a odkládá špinavé nádobi, vykachličkováno do určité výše a co já vim co ještě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
29.8.12 13:54

S hygienou take urcite pocitam…nejradeji ze vseho by bylo nejlepsi kdybych si odkoupila…Myslim že by to tak nebylo takove behani ohledne hygiene povoleni prodeje a spol. Nevim milion mám sanci dostat, ale nevim c stim…tohle se mi moc libilo takovej rodinej podnik, zde by byla jen mama a ja, jeste tam musim mit detsky koutek popripade kdybych tam mela dceru, prtž ji jsou 4,5roku. Nechci nic prepichoveho chtela bych to jak to bylo driv za komousu…nechci ani nic draheho prtž lidi uz si take nekoupi nic dražsiho jako kdyz jsem videla indianek spicku a punc v hodnote za 30 korun a vejs, myslela jsem zda se nezblaznili. :zed: se pak nedivim že tam pak je majitelka otravena nastvana, že ji nejdou tržby a jeste navic kdyz to je neprijemne. Uvidim…v pondeli se budu muset rozhodnout kam ty penize dat. :think: PS: Fakt se bojim, že pak prijdu o vse a budu mit dluhy dluhy a dluhy ..Je fakt jak jsem psala že jsem nepocitala stim ze mi to vyjde 8o spis jsem si myslela že to neprojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat