Cukrovka a alkohol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
117071
18.5.20 11:25

Alkohol by se při cukrovce pít neměl a pokud máš jen tablety a ne inzulín, tak už jen ty tablety ti zatěžují játra. Navíc alkohol je velmi kalorický. To se divím, že ti ti doktor v rámci poučení o dietě neřekl.
Asi malé pivo po jídle ti neublíží, když to nebude každý den, ale musíš si to započítat do sacharidů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.20 11:32

Zkus rok vydržet, dodržuj režim (dieta, pohyb, léky) a za nějakou dobu můžeš být úplně bez léků. Jsi mladej na to, aby se ti nedodržováním doporučení rozjela neuropatie (bolí hodně a nejde s ní nic moc dělat), impotence, potíže s ledvinama, s očima. Na to stačí málo, už se toho nezbavíš a fest to snižuje kvalitu života.
Můžeš OBČAS dát JEDNU skleničku suchého vína nebo vinný střik. Ale určitě se zároveň měř glukometrem, ať víš jak reaguješ na alkohol. A nechoď spát opilý, alkohol dokáže snížit cukr i po delší době od konzumace.
Pokud chceš svůj život změnit a s cukrovkou zatočit, najdi si něco o nízkosacharidovém stravování. Je více směrů a dá se celkem přizpůsobit. Díky téhle stravě mám od prosince dole 20 kilo a dlouhý cukr z 56 na 34, léky na dia snížené na minimum, vysoký tlak se upravil bez léků a cholesterol mám ukázkový. Ale musíš si o tom něco přečíst, ať to neděláš blbě.

• Citovat
  • Upravit
4829
18.5.20 18:14
@Anonymní píše:
Zkus rok vydržet, dodržuj režim (dieta, pohyb, léky) a za nějakou dobu můžeš být úplně bez léků. Jsi mladej na to, aby se ti nedodržováním doporučení rozjela neuropatie (bolí hodně a nejde s ní nic moc dělat), impotence, potíže s ledvinama, s očima. Na to stačí málo, už se toho nezbavíš a fest to snižuje kvalitu života.
Můžeš OBČAS dát JEDNU skleničku suchého vína nebo vinný střik. Ale určitě se zároveň měř glukometrem, ať víš jak reaguješ na alkohol. A nechoď spát opilý, alkohol dokáže snížit cukr i po delší době od konzumace.
Pokud chceš svůj život změnit a s cukrovkou zatočit, najdi si něco o nízkosacharidovém stravování. Je více směrů a dá se celkem přizpůsobit. Díky téhle stravě mám od prosince dole 20 kilo a dlouhý cukr z 56 na 34, léky na dia snížené na minimum, vysoký tlak se upravil bez léků a cholesterol mám ukázkový. Ale musíš si o tom něco přečíst, ať to neděláš blbě.

Gratuluju :-), jen tak dál :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
22.5.20 10:38
@Nikolas24 píše:
Ahoj, mám čerstvě (3 měsíce) cukrovku druhého typu a chtěl bych se zeptat jestli můžu normálně pít alkohol? Máte někdo zkušenost? Určitě to proberu s mým doktorem ještě, ale teď je situace jaká je a jsem objednaný na kontrolu až za 2 měsíce. A trochu se stydím s ním o tom mluvit, někdo možná nepochopí, ale jsem stydlivý. Byl bych moc rád za jakékoliv zkušenosti. :think: :D Pijete alkohol? Jestli ano tak jaký? Nemám žádné kamarády, kteří mají cukrovku a tohle řeší..

Doporučuji si pročíst tento článek https://fitdia.cz/…a-a-alkohol/ :palec: ALE, taky si myslím, že alkohol není vhodný při cukrovce, je to velmi nebezpečné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí