Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Brala jsem antibiotika sumamed, po domů 3 dnů na anginu (streptokok). Po dobrání mi ale stále nebylo ok. Pak to ale přestalo a teď se objevilo to, že mám pocit něčeho uvízlého v krku. V ten den jsem jedla pouze kuřecí burger, kde bylo maso namlete. Když se podívám do krku vidím takové malé čepy a zdureni..ne úplně na mandlích ale spíš za. Více v krku. Prosím o rady co by to mohlo být. Bolí pri polykani a jídle. Cítím tam jakobych tam opravdu něco měla. Můžou to být ty čepy nebo co?
Děkuji za rady. Lékaři dneska zavolám, ale spíše potřebuju uklidnit. Psychika dělá svoje ????
Zajdi na ORL, kost je vyloučená, nejspíš tlačí zduřelá mandle plná hnisu, proto bolest a pocit uvízlého v krku. ATB na 3 dny je nanic
@pannda
Také si myslím, že by to mohl být čep ale spíše to mám fakt až za mandlí. Je to možné? Je to opravdu taková pichlava bolest
@Martina4555 tohle jsou normální projevy angíny. Zajdi si na ster znova, ale předpokládám, že antibiotika ti nezabrala, tak bude muset lékař buď změnit a nebo brát delší dobu…
@pannda sumamed je sice na 3 dny, ale v těle se uvolňuje a léčí dalších 5-7dni… Tady bych řekla, že nebyl dobře zvolen…
@misicka0607 @misicka0607 @pannda
Tak jsem byla na stěrech a streptokok v pořádku, ještě mi udělal testy, jestli by to náhodou nemohla být mononukleoza. Ale na výsledky musím počkat. Každopádně do krku se mi jen tak podíval a nic k tomu neřekl. Nevím moc co si myslet, pořád počítat bolest na jedné straně v krku. Je to hrůza ![]()