Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo ještě podotknu vždy mi spával od měsíce celou noc a teď od 6 měsíců takové buzení…
Tyjo, tenhle popis sedí úplně do detailu na mého syna..jsem zvědavá na další reakce ![]()
Tak stopro ti nikdo nic neřekne, ale přijde mi to normální. Naše děti se taky budily víc mezi 6 měsícem a rokem, než když byly úplně malý. A každý procurani taky neznačí cukrovku.
Dcera má rok a taky jsem se divila jak lohňá. To děti dělají. Myslím, že diabetes je nepravděpodobný. Ještě se dá změřit glukózu na lačno glukometrem, pokud ho v okolí někdo má.
Jinak teda se v noci taky budí, jednou, dvakrát, nekonečněkrát a chce prso. Spíš ale se ujistit, že mlíčko nedošlo
a dětem se mění spánek co chvíli..taky třeba zoubky..ty u nás dělají paseku fest. Starší děti v noci už moc nečůrají, občas má ráno skoro sucho. K jídlu - radovala jsem se, jakej je jedlík a teď žije asi jen z banánů, křupíků a MM, večer UM. Jinak všechno plive.
@Anonymní píše:
Ahooj… Chtěla bych se zeptat jako těhotná jsem měla cukrovku od 12 TT jen dieta hodnoty vždy kolem 8 ke konci to šlo až na 10-11… A teď se chci zeptat Málej měl po porodu nižší hodnotu jinak je zdravej… Teď si ale poslední dobou všímám… Že se mi začal v noci více budít na pití/jídlo jak kdy… Ale pocurany sice je ale ne hodně nekdyz je úplně lehká že tam skoro nic nemá jen párkrát se mi stane že se procura i do postýlky.. ale fakt jen výjimečně… Unavený my nepřijde spí jen jednou max dvakrát za den a pak spí celou noc… A přibírá hezký… Až na to že máme problém s obědem příkrmy mu moc nejedou
Test na cukrovku teď dělat nechci kvůli tomu co teď ve vzduchu je…
Co myslíte? Může mít ode mě cukrovku?
Máme ji v rodině
Pokud by Tvůj syn měl cukrovku, tak to v tomto věku může být pouze Diabetes I. typu.
Což je ale etiologicky (původem onemocnění) úplně jiná diagnostická jednotka než Tvůj gestační diabetes.
Máte v rodině opravdu Diabetes I. typu??? Asi ne že. Spíš jen Diabetes II.typu (to je tzv. „vyžraná cukrovka“).
Myslím, že syn mít cukrovku opravdu nebude.
Nemyslim si, ze by to byl diabetes. Samozrejme muze byt nejspis i s malymi priznaky, nicmene to, co popisujes, je normalni chovani ditete v tomto veku. Vim o chlapeckovi, kteremu byl nekdy ve 4 letech zjisten diabetes a ty priznaky byly velmi vyrazne, ze pry abnormalne pil, ale fakt hodne, ze to zacali pocitat a denne vypil 5 litru tekutiny
…a mel pry chudak neustale nejake infekty, hlavne usi…po nasazeni lecby se to vsecko upravilo…
Zakladatelko, mě tohle dělaly děcka běžně, budily se na kojení dost často a poměrně dlouho…Kojila jsme vleže, takže pohoda.. Žádné z našich dětí cukrovku nemá.
Jaky ze je ten problem? V popisu zadny nevidim. Normalni mimco. ![]()
Já jen bych chtela podotknout, ze pokud udávané hodnoty “jen na dietě” jsoi glykemie po jídle, tak jsou celkem dost nad normou a dieta evidentně nefungovala. V pořádku by byly, pokud jde o glykovany hemoglobin
Ahooj… Chtěla bych se zeptat jako těhotná jsem měla cukrovku od 12 TT jen dieta hodnoty vždy kolem 8 ke konci to šlo až na 10-11… A teď se chci zeptat Málej měl po porodu nižší hodnotu jinak je zdravej… Teď si ale poslední dobou všímám… Že se mi začal v noci více budít na pití/jídlo jak kdy… Ale pocurany sice je ale ne hodně nekdyz je úplně lehká že tam skoro nic nemá jen párkrát se mi stane že se procura i do postýlky.. ale fakt jen výjimečně… Unavený my nepřijde spí jen jednou max dvakrát za den a pak spí celou noc… A přibírá hezký… Až na to že máme problém s obědem příkrmy mu moc nejedou
…
Test na cukrovku teď dělat nechci kvůli tomu co teď ve vzduchu je
Co myslíte? Může mít ode mě cukrovku?
Máme ji v rodině