Čůrání v zoo atd.?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak já se jí trochu zastanu, čtyřleté dítě by mě nepohoršilo. Do pražské zoo můžou psi a nikomu nevadí, že chčijou na každým rohu. A čtyřletý dítě čůrajici někde u stromu tady vzbudi takovej rozruch.
kdyby se kazdej staral o svoje, to by bylo na světě krásně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agnes86 píše: Více
Dcera má 4 a neptám se. To vím, že by byla odpověď vždy „ne, nepotřebuju“. Jdu sama a řeknu jí, ať to jde se mnou aspoň zkusit. Někdy to jde, někdy ne. Ale nemíním pak řešit, že se do něčeho zabere a řekne úplně na poslední chvíli.
- Citovat
- Upravit
Ja nevim, muj cerstve ctyrlety takoveto curani na verejnosti nepotreboval prakticky nikdy. Kdyz se pred tretim rokem odplenkovaval, ale jeste to nebylo stopro, tak na delsi vylety apod. dostal plenu.
Pak uz to fungovalo vzdycky s verejnym zachodem - fakt hnusne uz jsem dlouho nezazila, a to porad nekde cestujeme. Samozrejme trvam na preventivnim curani skoro vzdycky, kdyz nejaky zachod mijime.
I ja si rikam, ze jak by to vypadalo, kdyby kazde dite do 5/6 let curalo proste kdekoli na verejnosti. Delam vsecko pro to, aby to u nas tak nebylo, a ani mi to neprijde tezke dodrzovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám holky neschopné čurat venku. Chodíme od začátku na WC, syn už je dospělý.
Bez ohledu na to, jestli je diskuze trolling, mi přijde debata zbytečně rozvášněná ve smyslu, že by to venku v přírodě vypadalo jak na WC. Moč většině rostlin nevadí, působí jako přírodní hnojivo. A zemědělci pěstující zeleninu dávají nemalé peníze za zvířecí výkaly v granulátu. A že by někdo šlapal do louží moči v biokoridoru mi přijde docela ujeté. Vsákne to zem, poměrně rychle.
Takže mě malé dítě, které musí a stojí nebo čupí někde u keře nebo plotu, v žádném případě nepohoršuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natusa860 píše: Více
dcera je mladší a vydrží dojít na vzdálenější WC. Např v Plzni, od dinoparku k žirafam. I v autě, přes noc.
Příspěvek upraven 26.08.25 v 20:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 A víš o tom, že lidská moč musí být naředěná v určitém poměru s vodou, jinak rostliny spálí.
Jinak mám SZ od admina, osobně ztrácet čas diskusí s nickem, který toto téma založil, nebudu. Detaily psát nebudu. Počkám si.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey1 píše: Více
To “dřeváctvi” občas člověk nechápe. Včera jsem šla po městě - a pro osvěžení je tam fontána co stříká ze země. Deti v ni blbnou, naše tedy taky (bosa). Paní Italka vysvlekla dítě do nahatá (cca 4-5let) … v dnešní době mi t tedy přijde také divné. Stejně jako ocuravani na veřejnosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna v ZOO, alespoň v té pražské, jsou WC úplně v pohodě. Aspoň teda přiměřeně počtu návštěvníků
Takže s klukem určitě na WC, pokud to teda není úplně malé děcko, co nevydrží. Tak tam do křoví je to v pohodě. Já vnuka posílám „ke stromečku“ jenom v krajním případě, když už není vyhnutí a záchod v nedohlednu. Ale musím říct, že chlapi se s tím fakt nemažou. Kolikrát je vidím v typickém postoji a je jim úplně jedno, že kolem chodí lidí. No, hnus a třeba i ty po. cané podchody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo včera chtěl osmiletý do skate parku se skateboardem a zbytek si vzal kola na cyklostezku hned u něj. Když potřebovali na wc, poslala jsem je do trávy, ale pokud je někde wc, tak dojdou tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@azaleila píše: Více
Pěkná rouška, sestřičko. Že všechno dobře dopadne, že jo? A mohl by mě operovat pan doktor Štrosmajer, nebo pan primář Sova? Cvacha tam nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Buba mara píše: Více
To je fakt. Jenže právě to začíná tím, jak se učí kluci od malička že můžou čůrat všude. Dospělí chlapi to pak dělají taky.
Hlavně že se můžou lidi podělat když někde vidí kojící matku, ale chlapi chčijou u každého rohu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Abych měl něco k tématu. Myslím, že na takovouhle otázku se není potřeba ptát na Emiminu. Já jsem tak někde uprostřed: umím si představit, že v určitý situaci je to řešení. Třeba když jste u nějakýho pavilónu, WC je dost daleko a dítě už nemá plínku. Určitě by tazatelce hlavu neutrhli.
Na druhou stranu, kdyby to takhle dělali všichni rodiče malých dětí, smrděly by za chvíli české ZOO jako záchodky na nádraží. A pořád lepší se vyčůrat za keříčkem než mít nehodu. Mně už by asi keříček neprošel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě je to o věku. Čtyřleťák už to chvíli vydrží udržet a navíc je vychovávaný, aby na záchodech na nic nesahal. Takže pokud by ty záchody nebyly doslova od h, tak jdeme na záchod. Když jsme venku někde na procházce, nechávám ho čůrat do kanálu, pokud tam je.
Pamatuju, jak byl čerstvě odplenkovaný a letěli jsme letadlem, To je teprv zábava v té mini kabince. A na letišti se mu zásadně chtělo čůrat vždy, když jsme čekali v nějaké frontě ![]()
Rok a půl letá to ještě tak neovládá, ta se podívá dolů, z toho pochopím, že se jí chce čůrat a musí hned, jinak by se to nestihlo. Nejspíš ani ten cestovní nočník bych nestihla vytáhnout. Ale na místa, kde mi připadá blbé čůrat na trávu, jako třeba na koupaliště, pláž atd nosím obyčejnou plastovou misku od potravin a podržím ji nad tím. Abych s sebou netahala nočník a zároveň nebyla uplně bezohledná vůči ostatním.
Zároveň pokud vím, že půjdu někam, kde se to čůrání nehodí, jako třeba do obchodu, tak ji nechám vyčůrat chvilku předem, aby to vydržela.
- Citovat
- Upravit
Já teda v Zoo chodím s dítětem normálně na záchod..
tam kde jsou záchody používáme záchody
- načítám...
- Citovat
- Zmínit