Čůrání ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
10.1.19 10:17
@Anonymní píše:
To druhá dcera, když měly v první třídě preventivní program, jak se bránit proti napadení, tak od té doby se bojí být sama být v domě v jiném patře. Kdysi se dost bála, pak se to zlepšilo a už je to nanovo. ;) Někdy ty upozornění na různé nebezpečí mohou působit kontraproduktivně.

moje dcerka, 2 roky, je v posledni dobe velmi bojacna. Nedokaze se divat na pohadky, kde je nejake „drama“. Kdyz se tuhle divala na epizodu krtecka, kde se vosa prilepila do lizatka a nemohla se odlepit, tak chytila hysak.
Z nejakeho duvodu ma strach z lisek, takze jak je nekde v nejake pohadce liska, uz chyta hysak a place, at ji zachranim. V noci se obcas budi a ujistuje se, ze za ni neprijde zadna liska nebo jiny dravec, ktereho zrovna objevila. Nechapu, kde se to v ni bere. Rozhodne ji nicim nestrasime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.1.19 10:25

@warita Neviděla Zootropolis? :P To mě jen tak napadlo, jak jsi zmínila ty dravce. Mimochodem boží film, ale pro ní fakt ne :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.1.19 10:31
@unuděná píše:
@warita Neviděla Zootropolis? :P To mě jen tak napadlo, jak jsi zmínila ty dravce. Mimochodem boží film, ale pro ní fakt ne :mrgreen: :mrgreen:

nevidela. Diva se na krtecka a na Masha a Medved, jeji oblibene. Tuhle jsem ji zkusila pustit tajemnou zahradu a mela bys videt tu reakci na zleho kocoura. Zakryvala si oci, a plakala: Zahran me maminko, zachran Leonkuuuuu!

ONa dokaze dobre odhadnout, kdyz je nejake zvira jako dravec, obzvlaste pokud to ma byt negativni postava. Kde se to bere v cerstve dvoulete..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.1.19 10:34

@warita Chuděrka :hug: Syna zase jako tříletého rozplakal večerníček s Včelími medvídky, jak se tam rozteče ta kroupa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
10.1.19 10:34

Syn 4,5 roku mi ve školce taky nechodí na wc. Jde se vyčůrat jen když jsou na zahradě, protože tam mají jiný záchody jde jsou jen dvě mísy a to ještě snese a hlavně si najde období, že tam je sám.
Na záchod přímo u třídy nejde, mís je 5 a to už je prý moc.
Hold vydrží až domů, chodí po obědě. Ale je pravda, že i doma o víkendu jde třeba poprvé až kolem 12h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.1.19 10:38
@unuděná píše:
@warita Chuděrka :hug: Syna zase jako tříletého rozplakal večerníček s Včelími medvídky, jak se tam rozteče ta kroupa :mrgreen:

jojo, nektere deti jsou citlive. U chlapecku je to takove dojemnejsi. :kytka:

Tuhle jsem male cetla leporelo, jak 2 veverky ukradli male mysce zasoby na zimu. Asi jsem se do toho moc vlozila, protoze jak doslo na pasaz, ze myska plakala, tak se rozbrecela i dcerka. A dost srdceryvne. Je to citliva zabicka.

Obcas mam strach, jak s ni budou vymetat deti ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.1.19 10:44

.

Příspěvek upraven 20.05.19 v 16:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
10.1.19 10:45

A odměna? Nezabralo by třeba ji posadit na záchod ve školce, nechat ji tam samotnou a do ruky jí vrazit třeba krabičku s lentilkami s tím, že až se vyčůrá, může si je pak sníst? Nebo to zkusit alternativně třeba u babičky (prostě cizí záchod, ne domácí) - ať má klid, ať má tu odměnu u sebe, ať ví, že má nekonečné množství času.
Nebo zkusit odbourat ten blok nějakou pohádkou. Jakože bych jí třeba večer vyprávěla, že byla jednou taková holčička a ta se bála čůrat na záchod někde jinde než doma a pak od kouzelné babičky dostala něco.....třeba čepici na hlavu, kterou si na záchodě vždycky stáhla přes oči a stalo se kouzlo, holčička se přestala bát. A pak jí nějakou takovou věc dát a vyzkoušet (nejlépe za přítomnosti maminky) - zas spíš někde u příbuzných než ve školce.
Vypadá to tedy na pořádný blok, když to trvá takhle dlouho. A tedy za mě osobně, bylo-li by to možné, vyzvedávala bych ji ve školce už v 10h, nenechávala bych ji procházet tímhle martýriem každý den už několikátý měsíc. Jak vůbec někdy dokáže dojít domů a cestou se nepočůrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
10.1.19 10:47
@unuděná píše:
@warita Chuděrka :hug: Syna zase jako tříletého rozplakal večerníček s Včelími medvídky, jak se tam rozteče ta kroupa :mrgreen:

Miláček. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
10.1.19 10:48
@warita píše:
jojo, nektere deti jsou citlive. U chlapecku je to takove dojemnejsi. :kytka:

Tuhle jsem male cetla leporelo, jak 2 veverky ukradli male mysce zasoby na zimu. Asi jsem se do toho moc vlozila, protoze jak doslo na pasaz, ze myska plakala, tak se rozbrecela i dcerka. A dost srdceryvne. Je to citliva zabicka.

Obcas mam strach, jak s ni budou vymetat deti ve skolce.

Ty děti jsou kouzelné. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.1.19 10:55

.

Příspěvek upraven 20.05.19 v 16:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
10.1.19 11:15

@Jetel A nespadla jim někdy do toho zachodu? To by mohl být kamen úrazu všechno.

Naše taky ve škole odmítala chodit na zachod. Moc toho nerekne a neumí si utržík zadek. Ale u nás je to problém mentalniho rázu. A první co udělala když prisla domu bylo ze bezela na zachod. Zpočátku to ve škole nikdy neřešil prý to chce čas. Po par měsících hledání problému se zjistilo ze skutečně ve škole nechodí ani curat natož na velkou 8o
Jednoho dne jsem chtěla videt jak na ten zachod chodi a ejhle už jsem měla jasno. Ona se bála ze do toho zachodu spadne. Je to sice dětskej zachod ale na ni byl velkej (v jejich očích). Jeste ten den jsem koupila stejne mobilní prkenko co máme doma. A ted už tam chodi alespoň na malou. Což je velkej úspěch. Haleluja.

Držím palce ať se ti to podaří co nejdřív vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.1.19 11:18

.

Příspěvek upraven 20.05.19 v 16:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.1.19 11:20

.

Příspěvek upraven 20.05.19 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
10.1.19 11:43

@Jetel já myslela toto prkynko. To klasicky malý nám bylo úplně k ničemu.. Ta naše cacora z nej totiž neuměla ani slezt a určitě by tam bez dozoru spadla. Je to boj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí