Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jetel píše:
No rika taky, ze nechce tam byt spolecne s detma. Tak ma moznost tam byt sama. Ucitelky se opravdu snazi at tam sama je.
My měli to samé.a jediné co pomohlo, že ho učitelky posílali na WC,když tam nikdo nebyl.
@Jetel ještě mě napadlo, nezmínil se před dcerkou někdo, že se jinde (tím myslím veřejné záchody) na záchod nesedá? Že jsou třeba špinavé? Mohla by si to třeba spojit.
Já nedávno jsem před dcerou (ale je starší) plácla, že bych si přála, aby už bylo léto (moc nemusím zimu). Dcera se rozbrečela - důvod? Myslela si, že nechci slavit její narozeniny.
Prostě to spojila tak, jak by mě to v životě nenapadlo. ![]()
ve skolce jsme taky meli chlapecka co se nechtel za zadnou cenu vycurat (ale on nechtel vice veci oblekat,vyslekat…) zkouseli jsme taky vse. chodil sam, ale nechtel si za zadnou cenu sednout ani curat ve stoje a jen jsme odesli ta 3 minuty byl pocuranej. takze jsme i 5× denne prevlekali… maminka s nim mluvila zkousela se domluvit nic. pak nejak casem zacal sam rikat ze musi curat. to bylo radosti
pak teda zacalo zase neco jineho ale to je dalsi kapitola ![]()
My to měli ve 3 letech podobně. Učitelky tvrdily, že chodí čůrat ostatními, pak zjistily, že jen tak postojí a nic. Jednou se nestihl ráno vyčůrat, tak si ho učitelka vzala, stála tam s ním masírovala bříško , dokud se nevyčůral. Od té doby v pohodě s čůráním. Až na jeden incident, kdy se počůral po ležení po obědě. Špatně si přebral to, že se nesmí vstávat. S kakáním máme taky problém ještě teď (4 roky), jen doma.
. Ale na návštěvě na nočník se vykaká, když už to nejde jinak.
Když teď na tu diskuzi koukám, začala bych odměňovat ne za čůrání, ale za to sezení na cizím záchodě. Fakt…vysvětlila bych holčičce hru třeba u té babičky. Já bych si vzala do ruky krabičku lentilek a řekla bych jí, že vždycky, když bude chtít lentilku, ať si jde sednout na záchod. Pěkně bych jí to názorně předvedla. A pak bych klábosila s babičkou a zkusila bych holčičku hecnout, ať na ten záchod letí třeba 10× za sebou (kdo tam bude první?). Sednout a dolů. Hlavně ať je to sranda. Až by takhle lítala normálně, tak bych jí tu lentilku dala teprve, až…tam chvíli posedí nebo něco zazpívá. A až by to byla brnkačka, třeba by tu hru už mohla sama vyžadovat, tak bych jí jednou dala dost pít, aby se jí fakt chtělo a v rámci úkolů na záchodě bych po ní chtěla, aby si do toho záchoda učůrla. Klidně bych jí to čůrání zakamuflovala třeba tím, že bych jí tam dala na židli misku s vodou, ona by nabírala vodu do stříkačky a stříkala ji do záchodu. Nebo bych do toho záchoda něco hodila, co by se dalo počůrat. Prostě ať je to blázinec legrace… Nedá se to zvládnout během jedné návštěvy, ale třeba během pár týdnů. My jsme takhle u malé ségry odbourávaly blok z kakání. A pak také z výšek. Vylézt po žebříku na střechu se takhle naučila asi během 14 dní a to měla neskutečnou hrůzu i z metrové výšky. Ale lezla na ten žebřík třeba 60× za den jen tak 2 špručle nahoru a hned zas dolů, 3 nahoru a pak dolů…a pak se jednou dostala za půlku a bylo po strachu.