Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, cvičila jsem se starší dcerkou od 6 měsíců - měla hypotonii a v těch 6 měsících se ještě netočila ani na bok. Záleží co cvičíte - my cvičili vojtovu metodu - děti u toho hodně brečí, ale prý proto, že je držíš v poloze, ve které se jim nelíbí, takže nebrečí proto, že by je to bolelo. Každopádně doporučuju cvičit poctivě, nám to opravdu pomohlo a dnes - dceři jsou 3 roky - by na ní ten pomalejší „rozjezd“ nikdo nepoznal
.
A nepamatuješ si trochu ty cviky? Já vím, mě to ta doktorka taky říkala, že sice bude plakat, ale jen proto, že dělá co nechce,ale ne, že ji to bolí. Vím, že nějaká Vojtova metoda to je, ale žádnej název neřekla,ale třeba je to ono. Dáme jí na bok, svoji ruku ji dám pod její hlavičku, pak ji skrčím její nožku a mačkám ji na tu kostičku na koleni a ona musí začít tou druhou nohou kopat a skrčovat.
Takže jste začaly cvičit tak ve stejné době a jak dlouho se cvičily?
Tak tenhle cvik jsme zrovna nedělaly, my začínaly na zádech, ale měla by to ta rehábka přizpůsobit přesně každému dítěti. Cvičily jsme do 15. měsíců. Chodily jsme 2× týdně.
Nám taky ten první cvik ukazovala na zádech-ještě že tam byl se mnou manža- tak doufám, že koukal:-)) Tak my tam budeme chodit 1× za 14 dní- teď jdeme hned v pondělí jestli nám to jde, abych jí to ukázala. Tak uvidím. Díky moc.
veselabaculka píše:Veselabaculko- můžeš mi prosím ten cvik popsat blíž? Ta naše lenoška ze zašla otáčet teprv před pár dny, ale otočí se tak dvakrát denně, víc ne. Tak bych ráda nějaký nenásilný cvik a to, co popisuješ, zní dobře.
A nepamatuješ si trochu ty cviky? Já vím, mě to ta doktorka taky říkala, že sice bude plakat, ale jen proto, že dělá co nechce,ale ne, že ji to bolí. Vím, že nějaká Vojtova metoda to je, ale žádnej název neřekla,ale třeba je to ono. Dáme jí na bok, svoji ruku ji dám pod její hlavičku, pak ji skrčím její nožku a mačkám ji na tu kostičku na koleni a ona musí začít tou druhou nohou kopat a skrčovat.
nevím, jak ti to popsat blíž, teprve dneska jsme to teďka zkoušeli a nic moc- a víš, ono se říká, že by ti měla říct radši rehab. , co a jak. Mám strach ze zítřka až to budem cvičit bez taťky ráno a v poledne- teď tu byl a koukal a třeba radil… ach jo…no snad to zvládneme
Ahoj, máme 6,5 měsíční holčičku a nechce se nám přetáčet na bříško a naopak. Tak jsme byli dnes poprvé u doktorky na rehabilitaci, ukázala nám 2 cviky, které budeme cvičit 3× denně- tak jsem zvědavá na večer, protože mamá u ní pěkně řvala. Prý to může být i tím, že měla širší balení kvůli kyčlím. Ach jo. Máte s něčím takovým taky zkušenosti a jak vám to šlo?