Sluch - jsou moje obavy na místě?

27008
21.10.10 14:13

Sluch - jsou moje obavy na místě?

Ahoj všem…mám 8týdenního chlapečka,měl žloutenku takže má za sebou asi 2 dni FT,poté při propuštění otoakustické emise…ani tuk,na další KO v 5 týdnech taky nic…blíží se další KO a já mám hrozný strach aby nebyl hluchý:(Minule nám dr říkala že má ještě čas ale ted mi stále přijde, soudím dle jeho reakcí, že na jedno neslyší vůbec a na druhé možná malinko…Má tu někdo podobnou zkušenost?Jak vám to dopadlo?Mám hrozný strach aby nebyl byt jen na jedno ouško hluchý.Začali jsme cvičit vojtovku,stáčí hlavičku jen na jednu stranu ale nic hrozného to není,jinak vývojově odpovídá svému věku,je to hodné a usměvavé miminko které skoro nepláče.Je plně kojený.
Najde se tu maminka co si prožila něco podobného?At s dobrým či špatným koncem?Pokud s dobrým, kdy u vás nakonec dopadlo vše tak že ty emise byly v pořádku?Předem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
21.10.10 14:23

Ahoj Crystal, prosím Tě a co to jsou ty otoakustické emise? :oops:
A z čeho usuzuješ, že malý neslyší, nebo že na jedno trochu slyší? Myslím konkrétní situace.
A co na to fyziotarapeutka?

Moc držím pěsti, aby byl malý zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.10.10 14:26

Crystal, nezávidím ti ty starosti. Držím palce, ať je to něco jiného. Ale vyzkoušej jedno: postav poblíž něho rádio, střídavě ho dávej z levé a z pravé strany a hodně potichu mu tam pouštěj nějakou příjemnou muziku (nejlíp stanice VLTAVA nebo PRAHA). Uvidíš, jak bude potom otáčet hlavu za zvukem. Až pak se dá něco usuzovat…

Ještě jednou - držím palce… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
21.10.10 14:27

takový přístroj strčí do ouška a tem to nějak měří zda slyší nebo ne.
Všichni napjatě čekají právě na tu kontrolu:(
Soudím podle toho že na jakýkoliv sluchový podnět u jendoho ouška není ani nejmenší reakce,at jde o mluvení či tlesknutí a na druhé ouško jak kdy tak podle toho soudím:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.10.10 14:29

mě strašila sestra s doktorkou na 6týdenni preventice že malej neslyší protože nemrkl když u něj tleskla. Já se na ní dívala jak z jara co to mele a utekla k jiné doktorce. Takto malý dítě ještě nereaguje třeba na mluvu nebo na hračky tak aby se dalo jednoznačně určit zda slyší a na obě uši, lekne se třeba když spí a něco bouchne, spadne, otočí se když někdo nahlas kýchne nebo takové podobné věci? A že má hlavu na jednu stranu nemusí souviset s věkem, my ji měli taky a cvičili jsme vojtovku a spravilo se to

• Citovat
  • Upravit
27008
21.10.10 14:29
Jura007 píše:
Crystal, nezávidím ti ty starosti. Držím palce, ať je to něco jiného. Ale vyzkoušej jedno: postav poblíž něho rádio, střídavě ho dávej z levé a z pravé strany a hodně potichu mu tam pouštěj nějakou příjemnou muziku (nejlíp stanice VLTAVA nebo PRAHA). Uvidíš, jak bude potom otáčet hlavu za zvukem. Až pak se dá něco usuzovat…Ještě jednou - držím palce… :mavam:

děkuji:)Ale myslím že takové stanice tady u nás nechytnu:)Jsme z Vysočiny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
21.10.10 14:31
merett píše:
mě strašila sestra s doktorkou na 6týdenni preventice že malej neslyší protože nemrkl když u něj tleskla. Já se na ní dívala jak z jara co to mele a utekla k jiné doktorce. Takto malý dítě ještě nereaguje třeba na mluvu nebo na hračky tak aby se dalo jednoznačně určit zda slyší a na obě uši, lekne se třeba když spí a něco bouchne, spadne, otočí se když někdo nahlas kýchne nebo takové podobné věci? A že má hlavu na jednu stranu nemusí souviset s věkem, my ji měli taky a cvičili jsme vojtovku a spravilo se to

právě že ne:(mám ještě staršího takže tu dělá někdy solidní rámus …stalo se že hrnec spadnul na zem a Oli se ani nehnul:(Jednou když spadla lžička tak jo ale jinak ne tak právě nevím a děsím se té kontroly:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.10.10 14:31

Vysílají na středních vlnách a na VKV od 88 MHz nahoru… Tak to by se snad mělo chytat všude, pokud nejste v hlubokém údolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
21.10.10 14:34
Jura007 píše:
Vysílají na středních vlnách a na VKV od 88 MHz nahoru… Tak to by se snad mělo chytat všude, pokud nejste v hlubokém údolí…

ne jsme kousek od Železných hor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.10.10 14:34

chápu že máš strach ale třeba to dopadne dobře a pokud by nějaký problém byl, oni v dnešní době umí spoustu sluchových vad upravit chirurgicky tak že to nemusí být natrvalo…

• Citovat
  • Upravit
7584
21.10.10 14:35

Meret- ale tak oni se kolem něj asi nablbnou dost a 8tt dítě už by na rachot možná reagovat mělo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.10.10 14:36

Je pravda, že dnes a pokud se sluchová vada zjistí včas, tak opravdu medicína umí moooooooooc moooooooooooooc věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.10.10 14:36

Z mé zkušenosti dítě, které stáčí hlavu jen na jednu stranu, tak ji na tu nepreferovanou zkrátka neotočí, ani kdyby člověk prosil na kolenou.

Přijde mi to předčasné, dělat nějaké závěry. V současné době máme tolik vymožeností, které samozřejmě můžou pomoci předcházet věcem, které se dřív řešili mnohem později, ale občas všeho moc škodí. Počkala bych do půl roku, pak teprve bych se začala nějak obávat. Nám toto vyšetření nikdo nedělal, jen se udělalo klasické v 6m, sestra mu za hlavou cinkla trianglem a zatleskala na druhé straně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.10.10 14:37
Aladina píše:
Meret- ale tak oni se kolem něj asi nablbnou dost a 8tt dítě už by na rachot možná reagovat mělo? :nevim:

no já jen vím jak nereagoval ten náš, ale nebylo to tím že by neslyšel, ale že mu to bylo jedno. Proto jsem se ptala na ty úleky apod…ale pokud ty kontroly nevycházejí, chápu že má Crystal strach

• Citovat
  • Upravit
3337
21.10.10 14:38

Crystal Až vyhodíš manžu ven a Sebíka samozřejmě s ním, tak nech malého v klidu ležet. Pak, třeba po 10 minutách, aby si na to ticho zvyknul zkus z výšky nechat spadnout lžičku, nejlépe na dlažbě nebo plovoučce. Já vím, je to morbidní, ale když máš takový strach, tak aspoň budeš před ko vědět jestli reaguje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí