Prkno - cvik na břišní svaly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4488
17.5.18 08:32
@pajaxy píše:
8o :roll: to je ironie, ze?

To jako proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
17.5.18 08:33
@terbucha píše:
Dobrý den chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti se cvikem prkno? :think: :jazyk: :jazyk: :dance:

Tak ho prostě pár dní/týdnů zkoušej a uvidíš. Je o výdrži, pevné vůli a překonávání sebe sama. My ho cvičíme v rámci celkového cvičení. Samotné prkno by mě nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
17.5.18 08:40

Důležité je správné provedení, myslím, že to téměř nikdo nedokáže. Jinak je to spíš na škodu. Napřed je potřeba posílit svaly hlubokého stabilizačního systému. Asi bych se zaměřila na úplně jiné cviky, než si huntovat tělo u špatně provedeného planku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
17.5.18 08:40
@Reflex píše:
To jako proč?

Protoze je to dobry cvik, zpevni ti vnitrni svaly, posili se tim padem i zada, prestanou bolet, provedeni se da naucit v pohode, staci zrcadlo, odraz v televizi, ve sklenenych dverich, nerikam cvicit v sestinedeli, ale postupne pridavat a cvicit v ramci treninku, kazdy by mel trochu cvicit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.5.18 08:43

@sinapis.alba Trénuj, to přijde. Je to jako se vším, každý má sice hranici svých možností někde jinde, ale když se něčemu poctivě věnuješ, zlepšení se dostaví. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
17.5.18 08:44

Jinak navodu, jak ho cvicit spravne, je plny internet a spousta videji na you tube.

Příspěvek upraven 17.05.18 v 08:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
17.5.18 08:44
@pajaxy píše:
Protoze je to dobry cvik, zpevni ti vnitrni svaly, posili se tim padem i zada, prestanou bolet, provedeni se da naucit v pohode, staci zrcadlo, odraz v televizi, ve sklenenych dverich, nerikam cvicit v sestinedeli, ale postupne pridavat a cvicit v ramci treninku, kazdy by mel trochu cvicit…

Prkno ale není trochu cvičit. To je extrémně náročný cvik, který neumějí pořádně ani mnozí trenéři. S diastázou je vysloveně zapovězený. Zkus si o tom něco nastudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
17.5.18 08:45
@pajaxy píše:
Jinak jak ho cvicit spravne je plny internet a spousta videji na you tube.

Video je ti k ničemu, když to neumíš zrealizovat, prostě to fyzicky nedokážeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
17.5.18 08:46

@Reflex Myslím, že to moc hrotíte. Jsem po dvou porodech a cvičím plank tři minuty každý den. Nepřipadá mi, že by mi to škodilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
17.5.18 08:49
@Reflex píše:
Video je ti k ničemu, když to neumíš zrealizovat, prostě to fyzicky nedokážeš.

Jasne, proc se snazit, proc cvicit, nedokazu to, radeji si zapnu kraviny v televizi a budu tupe cucet, at nic nezkazim…tak na me pusobi tvoje prispevky…
Tak holkam neco porad, kdyz jsi odbornik, a neodrazuji je od cviceni, jeste nez zacnou…
Pro me je jednoduchy, cvicim pres dva roky 4-5× tydne ;), postupne jsem to zvladla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.5.18 08:53

@Reflex Píšeš o prknu, jako by to byl lord voldemort. Ano, je důležité cvičícího naštelovat, aby měl správné postavení lopatek, kyčlí, páteře… ale proč z toho dělat něco zapovězeného? Všechny technické prvky cvičení je potřeba probrat s trenérem, ale i tak jsou na různé věci různé názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
17.5.18 08:54
@Icestar píše:
@Reflex Myslím, že to moc hrotíte. Jsem po dvou porodech a cvičím plank tři minuty každý den. Nepřipadá mi, že by mi to škodilo :mrgreen:

Nevím jak dlouho po porodech jste, ale pokud krátce, tak si tím fixujete rozestup, můžete si tím i diastázu vycvičit :mrgreen:. Taky škodíte zádům. Za předpokladu, že nejste jedna z tisíce, která to zvládá správně a má tak posílený core.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
17.5.18 08:56
@Tiger-lily píše:
@Reflex Píšeš o prknu, jako by to byl lord voldemort. Ano, je důležité cvičícího naštelovat, aby měl správné postavení lopatek, kyčlí, páteře… ale proč z toho dělat něco zapovězeného? Všechny technické prvky cvičení je potřeba probrat s trenérem, ale i tak jsou na různé věci různé názory.

Vsadím se s tebou, že ten trenér to dělá taky spatně :mrgreen:. Prostě to je pro málokoho proveditelný cvik tak, aby byl prospěšný. Zkus raději nějakého dobrého fyzioterapeuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
17.5.18 08:59
@Reflex píše:
Vsadím se s tebou, že ten trenér to dělá taky spatně :mrgreen:. Prostě to je pro málokoho proveditelný cvik tak, aby byl prospěšný. Zkus raději nějakého dobrého fyzioterapeuta.

Myslim, ze nas je vic, co jsme se ho naucily a zpevnily si bricha a funguje nam to, takze to zase tak priserne nebude… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
17.5.18 09:00
@Reflex píše:

Nemáš na to ty náhodou patent? Když tady všem tvrdíš, že včetně trenérů to dělají špatně, tak sem dej nějaké body, které jsou správně. Ráda se přiučím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová