Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Reflex píše:
Vsadím se s tebou, že ten trenér to dělá taky spatně. Prostě to je pro málokoho proveditelný cvik tak, aby byl prospěšný. Zkus raději nějakého dobrého fyzioterapeuta.
Nevypada na profilovce, ze by jeji bricho trpelo
, moje netrpi a neutrpelo prknem ujmu, i zada mam v pohode
@Reflex Jaké cviky na zpevnění středu těla tedy doporučuješ?
Prkno je hodně těžký cvik, na netu je hodně rad, a chvála prknu, bohužel je často přítomna i ukázková fotografie, kde je ovšem na první pohled zřejmé špatné provedení cviku, kdy to opět táhne hlavně sval bedrokyčlostehenní a přetěžují se bedra. Ono to samozřejmě člověku nevadí, dokud s touto oblastí člověk nezačne mít problémy. Já osobně problémy s bolestí zad nemám, přesto jsem ve věku, kdy po každé chybě mé tělo nemlčí, ale začne se velmi rychle ozývat…Nejlépe, když nad člověkem stojí někdo s dlouhou holí a dává na něj pozor, pak si nemůže např. při tomto cviku ulevit ![]()
@Ewiczka píše:
@Reflex Jaké cviky na zpevnění středu těla tedy doporučuješ?
Nez ti odpovi, napisu i ja:zkus desetiminutovku-Bob Harper:Ripped core (na you tube), zkus jeste:Na pilates
Všechny tyhle cviky bych dělala jen při dohledu odborníka, který se bude věnovat individuálně jen Vám. Jsou tam věci, které se samouk těžko naučí.
@Reflex píše:
Všechny tyhle cviky bych dělala jen při dohledu odborníka, který se bude věnovat individuálně jen Vám. Jsou tam věci, které se samouk těžko naučí.
Takze asi nic, dokonale jsi odradila, odbornika pujde hledat jen malo maminek na materske, obzvlast bydlicich mimo vetsi mesto…jinou radu nemas?
@Reflex já teda nevim, mě teda už v porodnici radila doktorka, že koncem šestinedělí si právě prknem můžu spravit rozestup (měla jsem jen malý), později i kamarádka fyzioterapeutka, asi měsíc jsem cvičila jen párkrát denně plank a ten rozestup se mi stáhnul, neviděla bych to tak tragicky
mám u něj problém jen se svýma nedomrlýma rukama, ale na břicho a záda je v pohodě
@sinapis.alba píše:
@Reflex já teda nevim, mě teda už v porodnici radila doktorka, že koncem šestinedělí si právě prknem můžu spravit rozestup (měla jsem jen malý), později i kamarádka fyzioterapeutka, asi měsíc jsem cvičila jen párkrát denně plank a ten rozestup se mi stáhnul, neviděla bych to tak tragickymám u něj problém jen se svýma nedomrlýma rukama, ale na břicho a záda je v pohodě
Je fajn hledat dobrého fyzioterapeuta, který umí pracovat s diastázou. Vám se to stáhlo samo od sebe, to je fajn, takže diastázu asi nemáte. Kdybyste ji měla, tak si tím slušně zavaříte.
@pajaxy píše:
Takze asi nic, dokonale jsi odradila, odbornika pujde hledat jen malo maminek na materske, obzvlast bydlicich mimo vetsi mesto…jinou radu nemas?
Ne, nemám. Určitě nedoporučuju něco cvičit podle youtube. To raději snad nic.
Ahoj,
prkno / plaňka má několik variant, od naší trenérky, co vede lekce cvičení maminek po porodu, je velmi doporučovaný, je velmi komplexní. A troufnu si říct, že i ty s rozestupem přímých břišních svalů (diastázou) právě tímto způsobem mohou svoje svaly posílit. Naopak by se v daném případě měly vyhnout všem cvikům na přímé břišní svaly typu sklapovačky. Plaňka je velmi variabilní: ve výdrži 30-60 sec., s vytáčením paží, s předpažováním rukám jako při boxu, plaňka nízká na loktech atd.
@Reflex píše:
Ne, nemám. Určitě nedoporučuju něco cvičit podle youtube. To raději snad nic.
Toto uz mi uplne staci…je videt, ze toho vis nejvic…ovsem zrejme vsechno jen teoreticky…h
Edit:zkus nekdy na you tube zabrouzdat, jsou tam i kvalitni videa od odborniku…
Příspěvek upraven 17.05.18 v 09:32
@Lenka_Hal píše:
Ja ho cvicim na zaver, po posilovne, az v ramci protahovani…nejdriv klasiku, pak pridam zvednuti jedne nohy a ruky proti sobe…nemyslim si ale, ze je treba se nejak rozehrivat
Tak to už jedeš „vyšší level“, jsi vysportovaná ![]()
@pajaxy píše:
Toto uz mi uplne staci…je videt, ze toho vis nejvic…ovsem zrejme vsechno jen teoreticky…
Prakticky prkno také neumím. Nechápu o co ti jde. Samozřejmě si cvič co chceš, ale nebudu ti psát, že je to v pořádku, když jsem přesvědčená o tom, že není. Dvě návštěvy odborníka si myslím že zvládne každý než si denodenně huntovat tělo špatně provedenými cviky. Odborníkem nemyslím lektorku cvičení pro maminky. EDIT: Jde o tu zpětnou vazbu, spoustu věcí si člověk sám není schopen korigovat.
@Reflex píše:
Je fajn hledat dobrého fyzioterapeuta, který umí pracovat s diastázou. Vám se to stáhlo samo od sebe, to je fajn, takže diastázu asi nemáte. Kdybyste ji měla, tak si tím slušně zavaříte.
no tak tam asi rozestup nebyl, sice ho viděla doktorka a fyzioterapeutka, ale naštěstí na emiminu jsem se dozvěděla pravdu ![]()
nechápu, proč prknem někoho takhle děsit, všude se doporučuje jako jeden z nejúčinnějších cviků na posílení hlubokých svalů.. to můžete stejně dobře zrazovat lidi od dřepů, protože když se dělají špatně, budou je bolet kolena a záda, taky by radši neměli běhat, protože by mohli špatně došlapovat… vlastně radši ani chodit, je to nebezpečný, já si u toho dokonce i zvrtla kotník! ![]()
@Reflex píše:
Prakticky prkno také neumím. Nechápu o co ti jde. Samozřejmě si cvič co chceš, ale nebudu ti psát, že je to v pořádku, když jsem přesvědčená o tom, že není. Dvě návštěvy odborníka si myslím že zvládne každý než si denodenně huntovat tělo špatně provedenými cviky. Odborníkem nemyslím lektorku cvičení pro maminky. EDIT: Jde o tu zpětnou vazbu, spoustu věcí si člověk sám není schopen korigovat.
Protoze me nesmirne toci, kdyz nekdo odrazuje lidi zacit cvicit, neco pro sebe delat…proste dokonale znechuti zacatek…obzvlast kdyz sam nedal jedinou radu (krome toho odbornika, na co spousta lidi nema cas, penize, moznosti)…