Cybex Balios a Iris

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Máte zkušenost s Cybex Balios M?

Přidejte zkušenost s Cybex Balios M
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
15.11.16 18:57

@halyinka
No rukojeť se trochu viklá, to je fakt. Jak je teleskopicky vysouvací (což mi moc vyhovuje, je to rychlé a praktické), tak to ukotvení prostě není úplně pevné, ale myslím, že to ničemu nevadí. Co se týče vynášení do patra, tak Balios není rozkládací na 2 kusy, ale složení je o 2 úkonech. Nejdříve se sklopí ta sedačka a pak se otočí taková pojistka na podvozku a celé se to složí do „placky“. Ta se pak dá pohodlně vzít do jedné ruky za tyč na podvozku a nese se to pohodlně. Pak jde dítě do druhé ruky, ale člověk nesmí mít moc zavazadel :)To drkocání je jen o pocitu, řekla bych. S čím jezdíte teď? Já byla zvyklá na opravdu extrémně odpružený a měkký Hartan, takže jsem byla nejdříve trochu nesvá, ale teď už mi to ani nepřijde, že by byl kočár tvrdý. Je to hodně o zvyku. Jezdím po Praze denně, i do centra a jde to. Je příjemné, že je relativně vysoký podvozek, nikde si do kočáru nekopu - mám celkem dlouhý krok, takže téměř u každých golfek jsem měla okopané špičky - buď o kolečka nebo o tu středovou tyč. Tady je to skvěle vyřešené, kolečka jsou dostatečně daleko od sebe a středová tyč je trochu výš, než je obvyklé, takže do ní člověk opravdu nekopne i kdyby se snažil. Ale já jsem spokojená, i přes všechny ty „mouchy“. Jsem moc ráda, že za dobu, co kočár máme, tak jsem ho potkala jen 1×, dcera je v něm spokojená. Klidně se ptejte dál…já vybírala asi měsíc, než jsem se rozhodla definitivně pro tenhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.11.16 22:22

@ATEINA Viděla jsem video tohoto kočárku a jak se sedačka vycvakne aby se otočila opačným směrem, tak jsem si myslela, že tak bych to vycvakla rovnou se synkem a pak jen vzala celou konstrukci. Nevadí, že nejde skládat. Tak to dělám ted s Gmini Lordem. Je to nový typ kočárku od října. Koupila jsem ho jedna z prvních, když se objevil na eshopech. Je to kočárek kdy korba a sportovní sedačka je 2v1. Sporťák vznikne secvaknutím takových pojistek. Je to měkká sedačka, jen látková. Nedrží tvar 100% presto dokážu to přenést do patra. Takže jsem doufala, že Cybex při této manipulaci nebude o nic horší.
Lord není vyloženě odpružený ale trochu se kýve, protože konstrukce je sikmé L. Měla jsem Junamu Impulse a ta byla hodně odpružená. Polský kočárek s vyloženě dvěma pružinami v konstrukci. Na Lorda jsem si za měsíc zvykla, tak třeba i s Baliosem bych se sžila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.11.16 23:06

@halyinka
Myslím, že sžila :) Jak jsem psala, pár nevýhod se najde, ale asi bych fakt neměnila. Hartan jsem taky měla takové 2v1, do sporťáku jsem měla jen vložnou tašku - bydlíme ve 3 patře a kočár jsem měla v plánu nechávat v kočárkárně a do bytu nosit jen tu vložnou tašku. Nakonec to pak bylo trochu jinak, ale i tak nelituju. Hluboká korba mi určitě nechyběla. No ono se to s dítětem nevycvakává úplně snadno…občas jsem chtěla dceru otočit po směru jízdy, když v kočárku seděla a ty pojistky, kterými se to odcvakne, když je čelem ke mě, tak ty jsou jako by schované za konstrukcí rukojeti, takže to nejde tak úplně snadno. I výrobce doporučuje samozřejmě otáčet korbu bez dítěte. Myslím, že nejjednodušší bude vzít dítě na ruku a do druhé složený kočár, ten se dá nést v jedné ruce pohodlně. A ten G-mini nevyhovuje proč? Jen kvůli váze? Koukala jsem na fotky a zdá se mi v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.11.16 10:35

@ATEINA Aha, tak to by mi nevyhovovalo nosit v náručí malýho, protože bych musela ho vzít až do bytu přes dvojíte dveře a bežet rychle pro kočárek a často i nákup a když mi v kočárku spí je to nepohodlné a ani nechávat věci dole a zároveň nechávat v bytě mimčo. Teď máme už dlouhou dobu dole rozbitý dveře a jsou dokořán, ještě bych se strachovala, že mi někdo během té chvíle něco čmajzne.
Kočárek mi docela vyhovuje ale chtěla jsem ještě snížit váhu. Po 14 dnech jsem ho byla reklamovala kvůli brzdě a že se hůř skládá. Brzdu opravili ale to skládání je prý dle standardu no…Náhodou se mi ozvala jedna paní, že by si ho odkoupila, tak jsem si říkala, že když prodej dopadne, tak Cybex je v něčem podobný, hezký design i ta síťka ve stříšce se mi líbí.
Můžu se zeptat jak máte staré deťátko? A jste teda z Prahy jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.11.16 12:46

@halyinka
Dceři je 13 měsíců a kousek a bydlíme v Praze. Aktuálně má necelých 10 kilo, ale i tak je to celkem váha, když mám nést kočár i s ní - např. do MHD. Moc nevím, jestli bych dala byť jen s korbou a s ní 2 patra. Dovedu si představit, že dítě vezmu na jednu ruku a do druhé kočár - když se složí, dá se krásně nést v jedné ruce a nákup na rameno :) No je to boj, jak to nejlépe vymyslet. A jak máte starého syna vy? A kolik váží ten G-mini? Ještě je totiž varianta jiných Cybex kočárů, které jsou ještě o něco lehčí, ale zase nejsou otočné proti směru jízdy. Přece jen, Balios má k 10 kg, to třeba Valco je ještě lehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.11.16 14:14

@ATEINA Malý má 7 měsíců a má 7300g. Zatím se mi takhle přenáší dobře. Když jsem měla půjčené golfky 8 kg, tak jsem nesla náklad najednou. Proto mi vrtá hlavou ještě ten Oyster zero, který je na principu golfek a má 8kg. Do budoucna se přestěhujeme, pač máme malý bytík a je to otázka několik měsíců. Určitě bychom hledali bydlení s výtahem.
Každopádně proč se ptám na Vas a dcerku: nechcete si dát spolu kafe a pokecat? Budu ráda někoho poznat. Už jsem se zkamarádila podobným způsobem s jednou maminkou a často si dáváme spolu dýchánky. Jsem ráda někoho poznat. :dance: Jestli mi i ukážete svého Baliose, budu vděčná. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.2.17 22:55

Prosím maminky, jak vám děti ve sporťáku balios spinkají? A jak ve skutečnosti vypadá, když se nakloní až do lehu? Dle videa mi připadá, že úplně v rovině není.. Děkuji za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.2.17 12:13

Dcera spí v kočáru krásně, klidně i 2 hodiny. Ale určitě nejde naklonit do úplného lehu. Kočár má 3 polohy - sed (který není úplně kolmý), pak něco mezi a poslední je poloha lehu. Kočár je konstruovaný jako „kolíbka“, takže se vlastně naklápí, ale nepokládá. Nevím, jestli to píšu srozumitelně. Třeba Valco se prostě položí zádová část. Balios se naklání celý, jako skořápka, dítě má zadeček pořád v takové prohlubni a nikdy není v úplné rovině. Ale ergonomicky je to v pořádku. Případně se ptejte, kočár používám denně a jsem zatím moc spokojená - až na pár detailů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.2.17 22:16

Děkuji, popisujete to srozumitelně. A nemáte náhodou i zkušenosti s tím typem pokládání jako je u Valco? Co je pro děti lepší? Dceři bude v dubnu rok a kočárek plánuji hlavně na léto tak stále rozmýšlím, jaký sporťák, Balios se mi líbí moc, ale přeci jen se radši chci optat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.2.17 22:26

@Pee.Tee.
Valco jsem zkoušela jen u kamarádky a nevyhovuje mi ze spousty důvodů - to by bylo na delší článek…Každopádně u Balios jsem moc ráda za nastavitelnou rukojeť - jsme oba vysocí a u Valca jsem si při chůzi vždy kopala. Položení Balios do lehu jde jednou rukou a stejně tak i zpátky. U Valca mi to nikdy nešlo tak snadno, obzvlášť když se vrací z polohy v leže do sedu - většinou jsem potřebovala dvě ruce. My kočár koupili vloni v létě - dceři byl rok začátkem října a jsem fakt nadšená. Vybírala jsem hodně dlouho - měla jsem celkem hodně požadavků a Balios je splnil všechny. Ještě teď vozím dceru často proti směru jízdy - ototčné sezení moc kočárů nemá. A s kolébkovým spaním problém nikdy neměla. A co máte za kočár teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.2.17 23:19

@ATEINA
Mám teď ještě dvojkombinaci od Babymerc Zipy Q, s hlubokou korbou jsem byla moc spokojená ale ten sportak je nevyhovující z mnoha důvodů.. Také mám právě dost požadavků a možnost nastavit dítě proti směru jízdy je jeden z hlavnich. Také by aspoň částečně měl zvládnout nerovný povrch, měl mít pořádný úložný prostor a být skladny atd. A samozřejmě se mi musí líbit :lol: 8)
Děkuji každopádně za zkušenosti, zatím u Baliosu převládají klady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
8.2.17 00:05

Také máme Balios M. Kupovala jsem i hlubokou korbu, hlavně z toho důvodu, že mě uchvátil. Je krásný a nikdo jiný ho v našem městě nemá :D
Teď je dceři 15 měsíců a už dlouho jezdí ve sporťáku. Spí v něm taky dobře, klidně i dvě hoďky. Neúplný leh nevadí. Košík pod kočárem je snad největší, co jsem viděla :) Jediné, co mi na něm trochu vadí, je to, jak je tvrdý. Je opravdu málo odpružený (skoro vůbec). Všude v centru máme kostky dlažební, tak to trochu skáče, ale malý to nevadí. Nerovný terén zvládá, ale je opravdu tvrdý ten kočár (zatím jsem na méně odpružený kočárek u kámošek nenarazila). Takže za mě do města ano, pro ty, co plánují hodně terénu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.17 13:26

Dobrý den. Chtela bych se zeptat…mate někdo cybex M-Air 2017? Rozhoduji se mezi M-Air a Balios M 2017. Z předchozích diskusích jste psali, že Balios neni moc vhodný do terénu.. přitom je na to určený (v popisu) a M-Air je městský (v popisu). Krom koleček jsou kočárky stejné. Cena je však rozdíl. Proto se ptám mali někdo zkušenost. Děkuji za odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.5.17 23:41

@Lucky0Lucky
Kočár jsem vybírala zhruba před rokem - zásadní rozdíl, mezi modely Agis a Balios je ten, že Agis nemá otočné sezení, nemá polohovací nohy a do lehu se dává takovým „páskem“, podobně jako třeba Valco Snap. Balios má otočné sezení, polohovatelné nohy a celý se do lehu dává naklopením - popisovala jsem to v diskuzi výše. Loni ještě dělili tyto dva typy kočárků na městkou a offroad verzi - jména už jsem zapomněla (myslím, že Iris a něco dalšího), které se jen lišily typem kol. V modelech 2017 jsou u Balios a Agis kola stejná a vypadá, že to je ta offroad verze, která by měla zvládnout nějaký ten terén, ne vyloženě městký kočár. No v praxi…Kočár je opravdu tvrdý, ale dceři to nevadí. Ale miminko od narození v hluboké korbě bych v tom tedy po Praze vozit nechtěla, na kostkách to kodrcá. Kořeny v lese projede s menšími obtížemi, udusané nezpevněné cesty ok. Ale i tak bych neměnila a jiný kočár bych nechtěla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.5.17 23:46

@Lucky0Lucky
Ještě jsem našla na webu, že Agis má vážně jiná kolečka - píšou KOLA LIGHT, lehká a vhodná pro rovný povrch…A Balios má KOLA ALL TERRAIN, to mám doma já. Myslím, že rozdíl bude znát…kola je to jediné, co mě na kočáru občas štve - kočár je hodně tvrdý, vůbec není odpružený a ne s každým terénem si poradí…Takže nevím, jak by se dalo jezdit s tou light variantou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí