Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Balios M?
Přidejte zkušenost s Cybex Balios M@Leeloo_x Díky za takovou rychlou odpověď
.
Mohla bych poprosit o vnitřní rozměry hluboké korby a o rozměry složené konstrukce? Nikde to nemohu najít. Celkem dost jezdím a mým autem je Hyundai i10, takže dost malý kufr…
Mohu ještě pár otázek?
Je dobrý potah?
Z čeho je madlo pro rodiče - pěna nebo guma?
Když má malá měsíc, tak jste nějaký terén asi nezkoušeli, že?
A konstrukce kočárku je pevná? Nehýbe se do stran? Celkem mne u spousty kočárků překvapilo, jak jsou takové vachrlaté…
Jste spokojena s brzdou?
Omlouvám se za tolik otázek
. U prvního dítěte před lety jsem to neřešila, prostě manžel koupil jediný kočárek, který se v našem okolí prodával, ale teď si to užívám
.
@mapoh Cybex kočárky patří ke kvalitním kočárkům. Co se týká materiálu tak je tak akorát-ani silný ani slabý. Obecně jsou všechny kočárky impregnovány aby nepropustily chlad a vlhkost. Hluboká korba je hodně prostorná cca 80 cm. Materiál na rukojeti je pěna. Kočárek Balios M je určen do jakéhokoliv terénu takže bych se nebála že by někde neprojel. Konstrukce je pevná. Já se teda rozhodovala mezi Cybex Eternis M3 a Peg-pérego Book Cross. U nás vyhrál Peg-pérego. Ale co se týká Cybexu, tak se s ním velice krásně manipulovalo. Líbí se mi na této značce kvalitní zpracování, hluboká korba, veliký výběr barev a nosnost kočárku. Sporťáku dávám mínus za skládání vnitřkem ven a nezakrývací síťku ve stříšce. Možná bych to skládání oželila, ale tu síťku ne. Je spousta maminek které jí uvítají a nevadí jim ale já zrovna okýnka a síťky nemusím
Jinak kočárek Cybex (jedno jaký model mohu) doporučit
Ještě k tomu malému kufru… my máme taky malý kufr a proto potřebuji takový kočárek aby se s podvozkem skládala i hluboká korba. Jinak se do auta ve čtyřech nevejdeme… A to vlastně umí Peg-pérego s Pop Up korbou ![]()
@Pavla087 Díky
.
Na Peg-pérego Book Cross jsem se taky koukala, líbí se mi ruční brzda, že má nánožník… Ale manžel trojkolku nechce.
Navíc bych chtěla autosedačku cybex (starší syn má tuto značku taky a spokojenost) nebo concord (ta je úžasně lehká a co se týče testů, tak hned za cybex). A protože nechci kombinovat značky, tak se koukám na kočárky právě cybex nebo concord.
U concord mne překvapilo značné množství reklamací typu wanderer a to i co se týče šisování potahů, které má neo stejné. Co jsem viděla fotky, tak děs - původní černá zfialověla, šedá zrůžověla… Navíc má concord malé množství výběru barev. Čekáme chlapečka a jediná vhodná barva u nea by tedy byla béžová, což nevím, jak se bude udržovat. Ale viděli jsme naživo, muži se líbila ruční brzda, ovladatelnost, skladnost, nápaditá konstrukce… Bohužel není úplně do terénu a my výletujem
.
U cybex balio m se mi líbí větší výběr barev, možnost síťky, snad lepší zvládatelnost terénu, velký košík, autosedačka má kvalitní stříšku, cena je za komplet nižší než u nea, levnější báze s izofixem pod autosedačku, přijde mi, že má lepší vychytávky než neo… Na youtube je super video, ale prostě jsem ho neviděla
.
Korbu v autě vozit neplánuji, buď autosedačku nebo pak sporťák, takže by mělo stačit, aby se do kufru vlezl podvozek.
@mapoh zalezi jaky teren planujete.. Kamaradka ma concord a uprimne mi prisel trochu odpruzenejsi a mekci nez balios, takze pokud planujete hodne terenni cesty, tak bych sla spis do concordu..ma mohutnejsi konstrukci i kola trochu.. Ovsem i nas zvlada terenni cesty se zaaretovanymi kolecky.. Rozmery vnitrni korby, je delsi nez vetsina, ale uzsi, jen cca 30 cm.. Mame tam ted i fusak zimni emitex a v pohode.. Pro podzimji a zimni dite staci v pohode ![]()
Skladny je snadno ten podvozek..
@mapoh zalezi jaky teren planujete.. Kamaradka ma concord a uprimne mi prisel trochu odpruzenejsi a mekci nez balios, takze pokud planujete hodne terenni cesty, tak bych sla spis do concordu..ma mohutnejsi konstrukci i kola trochu.. Ovsem i nas zvlada terenni cesty se zaaretovanymi kolecky.. Rozmery vnitrni korby, je delsi nez vetsina, ale uzsi, jen cca 30 cm.. Mame tam ted i fusak zimni emitex a v pohode.. Pro podzimji a zimni dite staci v pohode ![]()
Skladny je snadno ten podvozek..
@Leeloo_x
Ideál by bylo, kdybychom viděli s manželem balios naživo, ale vzhledem k mému rizikovému těhotenství to moc nevidím - všechny prodejny jsou daleko…
@Leeloo_x já vím Praha, Louny, Chomutov, Ostrava… všechno moc z ruky
Ta Praha je nejblíž, ale i tak mám strach, tam bych sice dojela, ale zpátky? kdo ví…
@mapoh myslíš že Book Cross není do terénu
? Tak to tě budu muset trochu vyvést z míry… Na první jsem měla Book Completo který si levou zadní poradil s jakýmkoliv terénem a to má přední kola menší
Košík má taky super
Co se týká autosedačky, tak je stejně tak bezpečná jako třeba Cybex. Ale zase chápu že nechceš kombinovat různé značky… Kočárek odpružený je, ale musíš si domyslet miminko, drobnosti pro sebe a miminko a sem tam nějaký ten nákup. Pak kočárek příjemně pruží. Celkově se časem podá ![]()
Concord je hezký, ale možná se mi víc líbí Cybex
těžká volba ![]()
Jinak Cybex Balios M mají v Babystaru vystavený v showroomu v Praze v Horních Počernicích. Vím to, protože jsem tam byla minulý týden ![]()
@Pavla087 nepsala jsem, že book cross není do terénu, ale že do terénu není moc ten concord
No, já nevím, který se mi líbí víc…
@mapoh ahá
jsem trubka
no, těžká volba Concord vs. Cybex
pokus se někam rozjet… třeba do tý Prahy (pokud se budeš na to cítit). Jinak nevím…
Ahokky, s baliosem jezdim uz druhy mesic. (sportak). Je luxusni. Projedu vsude, MHD zadny problem, skladani super, lehky, skvele a jednoduse se polohuje. Potah super, nepromokne a neprofoukne
. Kolecka jsou tvrdsi, ale to mi nevadi… Pena na rukojeti hreje
polohovani nozicek super. Velky kos. Uvezu i 10kg brambor. Jsem s niiim maaaaaaximalne spokojena.
@Leeloo_x. Barva moc nekrici. Je trosku slabsi nez ta co je na autosedackach. Prirovnala bych ji k barve dyne
@mapoh. Houpe se do stran diky vytahovaci rukojeti. Ale riziko padu kocarku je minimalni, zadne. Rozhodne ale mene nez treba casualplay jebo quinny
@Lucie Gálova
Tak to je dobře, že jste s baliosem spokojená
, my uvažujem, že ho v lednu koupíme - i když jsme ho bohužel naživo neviděli. A máte celou trojkombinaci nebo jen sporťák? A mohu se zeptat jakou barvu? A jestli jste objednávala přes internet, jak dlouho jste na něj čekala?