Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj,
jak už psali peťa a madamecr. předemnou..
ruby je opravdu až na starší dítko, takový utíkáček, ale jako takový je prostě bezvadný.. a kolik toho uveze! (dneska kupříkladu Vojtu, v košíku notebook klasické velikosti, na stříšce kufřík se strojkem na vlasy a na rukojeti tašku s toasterem, avent via sadou a drobnostmi. a batůlžek s hračkama..) ![]()
onyx je takový utíkáček pro mladší děti bych řekla.. jako když potřebuješ golfky polohovací, ale jen tak do obchodního centra, na rychlovku k dr., ale většinou používáš sporťák..
topaz a callisto jsou opravdu pohodlné kočárky. oba se skládají do deštníku, ale podle někoho to není „klasický“ deštník, - skládá se to dé dlouhé nudle, kolečka jsou na jedné i druhé straně, mají kolem 105cm na délku posložení (callisto víc než topaz) široké jsou stejně, madlo před dítětem stejně měkké, stejný polštářek. u callista jde teď sundat sedák a u topaze ne (aspoň ne tak snadno.).
topaz má ty největší kola co jsem u golfek viděla a to si troufnu tvrdit. odpružení jsem bohužel zkoumala jen v obchodě, ale přišlo mi luxusní na golfový kočár.
drží se pohodlně, madla jsou akorát na 175cm výšky
pásy mají zvláštní systém utahování, jako autosedačka. blbě se nandavá fusak jiný než origoš, který má na pásy nahoře ne díry ale vykrojení, protože pásy se nedaji klasicky protáhnout aniž by se nedemontovaly. což příjemné není.
jsou hodně hodně do lehu. položila jsem si na callisto klasickou vložnou tašku abc design, která tam btw pasuje perfektně (asedáky jsou fakt stejné) a jsem rozhodnutá v tom převážet na rychlovku i novorozence.
pokud golfky s beraními rukojeťmi, brala bych topaz ![]()
(P.s. škoda, že já vybrala callisto
černýho topaze bych jinak brala
)
na čerňáku je mají btw hezky vedle sebe všechny, i tak se tam vyplatí jet, dvě z těch prodavaček jsou určitě super, dlouho jsem se s nima bavila, ostatní nevím.. nemívají všechny barvy, ale vždycky mají všechny typy..
madamecrazy - já už ani nevím,.. asi to byl taky hematom,ale dr. nic moc neříkal, on nebyl moc hovorný..
tehdy mě jen prohlédl utzv a napsal utráč do 12tt a to bylo všechno.. byla jsem taky nějak tak 7-8-9tt, už si to nepamatuju ![]()
každopádně, všechno dobře dopadlo..
hematom většinou částečně vykrvácí a zbytek se vstřebá.. ten utráč vlastně není ani potřeba, pokud je to hematom.. je to vlastně progesteron, pokud si dobře pamatuju, jehož poklesem dochází ke krvácení, a někdy potratu, nasazuje se i hnedka zpočátku u žen s nízkou hladinou, pro udržení těhotenství. ale pokud krvácíš z hematomu, asi je to jen projistotu, co kdyby tam bylo ještě něco..
ale nejsem dr. ![]()
No hematom mi taky našla na UTZ, takže to bude asi ono…ale já krvácela o víkendu, pak se to zlepšilo a včera jsem zas začla… ![]()
Tak snad to bude fakt jen ten hematom
dneska mě docela dost i pobolívá v podbřišku.
On prý ten Utrogestan se už musí dobrat, když s ejendou začal brát..aby nepoklesla ta hladina hormonů a člověk pak fakt nepotratil…
Teda vy mi dáváte…Dnes jsem se celé odpoledne věnovala zkoušení golfek. ![]()
Cybex jsme dnes nestihli, ale aspoň jsem si v Kice vyzkoušela, že ty laciné golfáčky fakt ne. V Mothercare jsem si nechala ukázat skládání na deštník, ale paní to nemohla rozepnout, tak mne moc nepřesvědčila a ještě byla dost nepříjemná, takže na jejich kočáry „kašlu“. Měli tam i jeden Maclaren, zdá se mi, že má malé kolečka (aspoň ty Mothercare měly větší).
Madam, já to ještě zvažuju - jestli máš kupce, tak to prodej, já jsem černý kočár nechtěla, ale třeba se mi zalíbí, až ho uvidím - nicméně nechám to na štěstí, jestli u tebe ještě bude.
Takže opravdu poslední tři - TOPAZ, DAZZLE a NUNA BUGGY. Tu Nunu neznáte, nedoporučujete?
A jinak všem nastávajícím samozřejmě gratuluju a držím pěsti, mne by další těhotenství asi zabilo.
Já jsem na to v zápalu zapomněla, omlouvám se…:) (když už jsem vám začala hned suverénně tykat ![]()
V Mothercare jsem taky párkrát byla a když jsem se ptala prodavaček na kočárky, jednak byly neochotné a jednak tomu vůbec nerozumněly ![]()
Já na ten Topaz kupce zatím nemám, a mohla bych ti ho nechat za 3 tis. ale pod to už bych jít nechtěla. On právě kočárek není vyloženě černý, ale takový tmavěšedo-černý ![]()
Jinak Nuna je krásná na pohled, je to designovka, ale je spíš na menší děti, nemá téměř žádný nákupní košík, polohování zádíček směšné a nožičky vůbec, a navíc je docela dost široká…je fakt hezká, ale praktičnost tedy žádná ![]()
Já být tebou, tak se rozhoduji mezi Dazzle a Topaz ![]()
Klarko,
pomerila bys mi, prosim, jeste nez topaze prodas jeho sedacku, diky!!
Ja doporucuji na 14 mesicniho chlapecka topaz!
Pa, Peta
Ahojky,
jeste me napadla jedna vec, co jsem zapomnela napsat, muj maly uz ma skoro 17kg a zkousela jsem s nim plno golfek a ty jsi sama psala, aby aspon nejakou dobu vudrzely a musim rict, ze ty levne s jeho vahou dobre nejedou, nejlepe se opravdu ovladaly cybexy. jsou opravdu stabilni, kdyz v nich dite vezes tak se hole nehybaji ze strany na stranu jako u jinych kocarku, no je to tezke vysvetlit. Pokud nechces dat hodne penizek za dazzle, sla bych do toho topaze, oni jsou si stejne moc podobne kocarky. Kdyby se daly pomichat, brala bych sedacku z dazzlu na konstrukci topaze, ale ja uz mam dite vesti nez ty.
good luck!!
Petra
Taky si myslím, že nejlepší pro 14-ti měsíčního chlapečka je Topaz…a já na černou barvu nedám dopustit ![]()
Příspěvek upraven 15.09.10 v 22:36
Tak ještě poslední dotaz - mám 1,80 metru a nosím podpatky, vždycky aspoň 5 cm.
Tak co?
Topaz ma prave stejne jako Dazzle vyssi ty rukojeti, Onyx mi prislo ze je ma niz, a treba Maclaren Qust je ma uplne nizko, i docela na mne…
Takze Topaz klidne i na tuhle vysku… ![]()
Pritel ma cca 183 cm a Topaz je pro nej tak akorat, nehrbi se a ani nema ruce moc nahore.
Jinak holky těhule, v Kice v Letňanech mají loňský model Stokke s obrovskou slevou, za 15 tisíc plus minus stovka, nepamatuju přesně.
Super kup!!
S tvou vyskou bych sla urcite do topaze, ma vysouvaci rukojet na prodlouzeni. Pokud chces golfky, tak je to nejidealnejsi. A ty cybexy maji tmavy material, ale vypada to super s kombinaci s sedou konstrukci a az bude maly vetsi, tak aspon bude porad vypadat dobre v neutralnim kocarku- podle me teda. Ja koupila dazzle znovu oranzovy, jiny tu nesel sehnat, ale radsi bych uz brala cerny nebo modry, ty jasnejsi barvy jsou hezky na maly deti.
Pa Peta