Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy, do kterého měsíce těhu jste jezdily na kole? Plus nikde nemůžu sehnat „nějaký“ ochranný, zpevňující pás na břicho.
(Ano jsem si vědoma všech negativ s tím spojených, ptám se aktivních cyklistek, děkuji)
Moc ne, brzy mě to vadilo a byla jsem trochu úzkostná. Občas jsem se svezla opravdu krátké cesty (do 5km) asi tak do 20TT.
Já jezdila na biku, ne na silničce, asi do 6. měsíce. Pak už jsme se celkem bála a celkově mi to přišlo blby
Druhe tehotenstvi jsem zazila v Holandsku, tam jezdi na kole i tehotne, klidne i s velkym pupkem a jeste tahnou za sebou batole. Ja tam taky jezdila na kole, i s pupkem, a le je fakt, ze ke konci jsem uz zustavala na silnicich, v parku jak to se mnou trochu natrasalo, tak to mi dobre nedelalo. Nejaka silnicka si myslim, ze taky brzo padne, protoze na ni jsi moc v predklonu. Jo a pas si sezen, pokud si aktivni, dela dost rozdil.
Mě porod vyšel vždy na letní měsíce, takže až do konce, pokud jsem pracovala, tak jsem na kole dejížděla denně do práce do nástupu na MD, teď taky stale jezdím, zatím jsem za půlkou těhotenství, ale neberu cyklistiku sporotovně, jen dopravně, jezdím na pohodu, za nejnebezpečnější považuji, když mi něco div nevběhne pod kolo (pes, dítě, známému vběhl pod kolo zajíc -u sídliště), nedávno jsem projížděla na cyklostezce kolem koně, ten se lekl asi vlaječky na cyklovozíku za mým kolem a jen kousek ode mě se splašil, no, vyšla jsem bez úhony, jen jezdkyně skončila na asfaltu, ale teda měla jsem fakt nahnáno. Nevím, že by existovaka nějaká ochrana na břicho, neslyšela jsem o tom. Jinak poloha v předklonu na kole mi vždy dělala dobře, jen jsem si přiadala jako takový ten cyklista s pivním mozolem, s koleny od sebe ![]()
@eryby Fakt jo? Mne predklony okamzite vyvolavaly tvrdnuti bricha. Jedno jestli na kole nebo jinde…jak jsem tim ohnutim zmackla bricho, uz to zaclo…
@Lenka_Hal však jsem psala, že jsem nic nemačkala, pupek hezky vyvalený a kolena od sebe, je to divný posez, ale pro poslední měsíce těhotenství rozhodně pohodlný ![]()
@Lenka_Hal však jsem psala, že jsem nic nemačkala, pupek hezky vyvalený a kolena od sebe, je to divný posez, ale pro poslední měsíce těhotenství rozhodně pohodlný
PS. Samozřejmě nášlapy asi nehrozí, ale v těch bych si v těhotenství netroufla.
@eryby to není ochrana, myslela jsem, že existuje nějaký pás, aby mi to břicho tak neviselo
nebo jak to napsat.
V lětě jezdím hodně, loni jsem to dávala až na 1000km za měsíc, tak si nedovedu představit nejezdit vůbec.
Takže díky všem za pozitivnost, snad to bude ok a budu drandit po lese jako do teď ![]()
@eryby píše:
@Lenka_Hal však jsem psala, že jsem nic nemačkala, pupek hezky vyvalený a kolena od sebe, je to divný posez, ale pro poslední měsíce těhotenství rozhodně pohodlný
Ty nohy od sebe, to mi nepomohlo. Ale mne treba stacilo se ohnout trosku nad vysavanim a zaclo to, ale behat (to je rovne!
) jsem mohla do alejuja…
@zuzanaa1986 jo, tak
, na kolo jsem to nepoužívala, ale na procházky jsem si bříško podvazovala klasickým šátkem na nošení dětí, jen jsem ho přepůlila, jinak se k tomu používá tzv. rebozo, ale ten šátek jsem doma stejně měla (konkrétně jsem k tomu využila ring sling), hodně se teď doporučuje pravě podvazování bříška, na YT jsou i návody
I když to není moc sportovní, no, ale podpůrné pásy pro těhotné se normálně prodávají, tak by to na to určitě šlo použít, protože těhotné to využívají i na cvičení, běh…
Příspěvek upraven 29.03.23 v 10:14
@Lenka_Hal no, tak to je sranda, ja bych bývala mohla snad běhat jen po 4
, tak se mi prostě dýchalo nejlépe a jestli mi tvrdlo břicho, tak když jsem si sedla k odpočinku ![]()