Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejezdila jsem.
Na kole je riziko pádu,a velkých otřesů.
Nepočítaje to,že by ses neměla zadýchat,aby mimi netrpělo nedostatkem kyslíku.
Pokud se na to cítíš, tak jezdi, ale s citem. Cesty na Šumavě jsou rovné a v pohodě. Já jezdila, občas. Měla jsem výš řídítka a hlídala jsem si, abych se nezadýchala. I přes veškerou oparnost jsem jednou spadla, ale nic se naštěstí nestalo, kromě šité brady.
Taky jsem jezdila, ale jen na rovné cestě, žádné kopce nebo terén a měla jsem půjčené kolo od mamky- treka s vysokými řídítky, na mým horáku mi bylo nepříjemné mačkání bříška, jezdila bych i ted, ale v tomhle počasí jsem ráda, že dojdu pěšky nakoupit a zpátky zalezu domů… ![]()
Já jezdila na crossovém (tretingovém) kole v mírném terénu (po lesních cestách) do konce šestého měsíce. Vybírala jsem si ale co nejlepší stopu, abych se vyhnula otřesům a taky jsem se nijak neštvala. Vždy podle aktuálního stavu… Dál po šestém měsící už jsem se bála, kdyby se něco stalo a byla jsem sama někde daleko v lese…
Já jezdím na odpruženém kole žádná velká zátěž rovinatý terén 20-30 denně, ale začínám být unavená a končím. Myslím, že záleží na tvojí zdatnosti, terénu. V příručce jsem četla, že cyklistika je vhodná, pouze zvážit riziko pádu. Asi nejvíc bych se rozhodovala podle toho jak se cítíš ![]()
Mne doktor rekl, ze jezdit muzu, ale mela bych se vyhnout velkym "drncajici se "ceste a velkym kopcum. Pry pozvolna. Min tehu jsem jezdila do 22 tydne a v pohode.
Ahoj, ja jezdim do prace - tam 7 km, zpatky 7 km a obcas si dame nejaky delsi vylet. Jezdime hlavne po cyklostezkach, obavu mam jenom z aut, takze mam tri blikacky a i zlutou vestu
vypadam trosku jak blazen, ale citim se lip a to je hlavni…frekventovanym cestam se vyhybam. Jsem ve ctvrtym mesici a rada bych jezdila co nejdyl…je to prakticky muj jediny pohyb a bavi me…doktori ok, tak uvidime, jak to pujde dal ![]()
Ahojky. Pokud ti to doktor nezakázal a citíš se dobře, tam proč ne:-)Jen opatrně a pohodové trasy. Já jezdila jen do určitý doby a pak konec u obou dětí:-)I kvuli zadýchání a rostoucímu pupiku:-)
@Leeloo1 Tak pokud jeste nemáš pupek, jsi trenovana a nebojis se, ze se nekde blbe vymaznes, tak proc ne.
Zrovna v práci mam kolegyni je v cca 5 měsíci a jezdí každý den do práce cca 15km na kole
všechny se tukame na čelo, pač už má bříško… ale ona je celkově „jiná“..
Ja jezdila s prvni do konce osmyho mesice - po vesnici, na nakup, do hospody na limonadu a tak, uplne bez problemu. mela jsem rizikac a to kolo byl jedinej zpusob jak se nekam dostat, chozeni bylo o dost vic namahavy.
u druhy jsem dala cyklodovolenou na konci patyho mesice, tam jsem naopak byla fit, ale pozdejc uz nebyla prilezitost.
takze bych dala na svuj pocit, nikdo ti nedokaze predepsat co je spravne pro tebe a tvoje okolnosti.
Já jsem taky jezdila asi do 23-24 týdne, ale v klídku, opatrně. A měla jsem normální těhu,
Ahoj, jezdím na kole ted v 6 měsíci, začínám sedmý a nevidím v tom problém…jezdím po cyklostezkách a ani jednou za život jsem se nevybourala, tak nevím proč ted bych zrovna měla…těhotenství není nemoc a nehodlám ležet doma. Při porodu se zadýcháte víc a musíte to nějak natrénovat ![]()