Cyklosedačka x Croozer

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77
27.6.06 09:46

Zkus půjčovnu www.poutnicek.com maj croozery a krosny tušim Salewa. A velmi dobré ceny (oproti 2+2 apod).

Olivia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
29.6.06 11:41

Díky moc za odpovědi.
A věděla byste některá do místě, kde je hodně cyklostezek a k tomu ještě kvalitních natolik, aby se po nich dalo jezdit s croozerem?
Přemýšlím o sportovní dovolené a dost mě to láká. Ale cyklomapu ČR doma nemáme :cry: .
Našla jsem jen info, že na Šumavě je jich hodně, ale přímo jsem od nikoho chválu na cyklostezky neslyšela...........
Díky, Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
29.6.06 21:03

ahoj,diky za odpovedi. nakonec jsme poridili hamax cyklosedacku dozadu s helmou v setu, zkusili jsme zkusebni jizdu a malemu se to ohromne libilo!paa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
30.6.06 11:48

Jano,
prosímtě, vy máte v půjčovně i croozery ne jen od firmy Azub? Jde mi o vozík s madlem.............díky
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
30.6.06 12:35

Ahojky,
máme Croozer 535 (dvoumístný, madlo, velké kolečko, buggy kolečko, připojení za kolo), Croozer 737 (jednomístný, madlo, velké kolečko, buggy kolečko, připojení za kolo) a Azub Tom (jenom vozík za kolo pro 1-2 děti).
Pokud bys měla zájem o půjčení na tento týden - 1. - 8. 7. 2006, tak volný je jenom ten Tom a půjčit Vám ho můžeme jenom od soboty dopoledne do soboty odpoledne. 1. kolem 11 jedeme na dovču a vracíme se až 8. odpoledne. V následujícím týdnu jsou zatím volné všechny vozíčky.
Jak jsi se ptala na ty cyklostezky, tak na žďársku těch klasických cyklostezek moc není, ale my s vozíkem jezdíme i po těch lesních a polních cestách a je to v pohodě.
Zatím pa
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
2.7.06 19:21

Máte někdo zkušenost s dvoumístným croozerem??? Má nějakou nevýhodu oproti jednomístnému? Váháme mezi jedno a dvoumístným…

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.7.06 20:16

croozer

Ahoj,

kupovali jsme si 2 místného croozera a jsme s ním spokojeni. Jezdíme od 6 týdnů. Máme zatím jen jednoho prcka, Kubovi jsou 4 měsíce. Jsme spokojeni. Máme tam i tu vložku pro kojence. Jediné je to, že u dvoumístného se tam špatně nandavá a špatně tam sedí. Ale jsme spokojeni, máme naježděno s kubou cca 70 km. Zatím jsme se nikam nedostali, měli jsme být týden na Šumavě, ale manžel je nemocný.

Hodně štěstí při výběru.

Fialka7

Neměnili bychom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
7.7.06 17:50

Je povinná přilba do croozeru? A co když na mimčo není? :? Na tu naši menší cácorku prostě nejde sehnat :lol:
Poradíte?

Díky, Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.7.06 22:13

Croozer

Ahoj,
malá ukázka jaké pohodlíčko má naše Terezka v Croozeru.
 http://ploki.wz.cz/z91411.jpg

a ještě kudy s ní jezdíme
http://ploki.wz.cz/z91461.jpg

Terezce se ve vozejku líbí. Sleduje okolí, hraje si s hračkama, když jedeme do kopce pomalu tak na nas pokřikuje :D . Zatím jsme jeli max. 42km v kuse.
""http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamabk20051023_0_Terezka+is.png:http://tickers.baby-gaga.com/…rezka+is.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
9.7.06 21:49

Ahoj Sendy,
jak už jsem výše psala, máme prodejnu a půjčovnu dětských přívěsných vozíků. K dispozici máme Azub Tom, Croozer 535 (dvoumístný) a Croozer 737 (jednomístný). Firmu sice teprve rozjíždíme, ale za ty dva měsíce jsem se všemi vozíky najezdila cca 400 km někdy pouze s Vítečkem (skoro 15 měsíců a asi 10 kg) , jindy i s neteří (3,5 roku a 16,5 kg).
Vozík Tom je nejlevnější variantou vozíků pro 1-2 děti (PC 4 990,– Kč). Lze použít pouze jako vozík. Dítka tam mají společnou sedačku (jako lavici v čekárně nebo tak, prostě pravý úhel), za sedačkami je úložný prostor(pokud tam dáváš nebo vyndáváš věci musíš odepnout přední díl vozíku - nemá samostatné otevírání). Když tam jsou dvě dítka, tak je to celkem v pohodě. Když tam byl malý sám, tak když usnul měl tu hlavičku dost vyvrácenou, ale nakonec jsme to zvládli bez jakékoliv újmy, i když teď už ho do Tomíka dávám jen, když opravdu jiný vozík k dispozici nemáme. Rozměry 86×86×80 cm
Croozer 535 (dvoumístný) můžeš tam vozit 1 nebo 2 děti (PC 10 990,– Kč). Každé dítko má má svoji sedačku, za sedačkami je úložný prostor, který má svoje otevírání zezadu. Trošku nevýhodou je jeho šířka, ale ta, pokud vezeš dvě děti má své opodstatnění. Rozměry - 106×84×81 cm
Croozer 737 (jednomístný) vejde se tam pouze 1 dítko (PC 9 990,– Kč). Stejně jako 535 má za sedačkami úložný prostor, který má své otevírání zezadu. Rozměry - 106×70× 81 cm
Vozíky Croozer mají v základní výbavě buggy kolečko a 16" přední kolo.
Pokud váháš mezi jednomístným a dvoumístným, je důležité si uvědomit zda a kdy si budete pořizovat druhé dítko, případně jestli budete vozit dalšího pasažéra. Pokud plánujete věkový rozdíl do 2 let, šla bych do dvoumístného rovnou. Pokud budete mít větší věkový rozptyl a nemáte druhého pasažéra, tak bych si koupila jednomístného. Až budete mít druhé dítko, uvidíš, jestli už starší sourozenec nebude jezdit sám na kole (třeba pomocí tažné tyče Trail Gator - která spojí dospělácké kolo s dětským a dítko nemusí šlapat) nebo jednomístného prodáš a koupíš dvoumístného. S vozíky to není jako s kočárky, kdy za rok používání je jeho prodejní cena menší než 1/2 původní, takže ho za 2-3 roky můžeš prodat za 7 000,– a koupit si potom dvoumístný.
Taky docela záleží, na jak dlouhé výlety budete jezdit, pokud to budou jen jednodenní tak úložný prostor stačí, pokud plánujete delší, do toho dvoumístného se vejde i stan a spacák.
Nejlepší bys měla zajít do nějaké prodejny (ideálně prodejna s půjčovnou), kde by sis je mohla prohlédnout, případně zapůjčit a rozhodnout se po vyzkoušení. Většina prodejen s půjčovnou Ti vozík zapůjčí a pokud si ho u nich následně koupíš, odečtou Ti půjčovné z prodejní ceny.
Snad jsem Ti trošku pomohla
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
9.7.06 22:19

Jana: Díky za vyčerpávající info :lol:. My už dva prcky máme :oops: , rozdíl mezi nimi 22měsíců.

Rozhodli jsme se pro dvoumístný Croozer 535, přesvědčil nás o tom starší syn, který byl naprosto nadšený a nechtěl jej v obchodě vůbec opustit. Už jsme měli možnost jej i několikrát vyzkoušet. SUPER!

Já jsem ho zkoušela zatím vézt bez „nákladu“ a musím říct, že jsem o něm skoro nevěděla. S dětmi už je to horší, dle manžela, tak o 1/3, než když jede sám. Ale má to další výhodu, už mi jen tak neujede :roll: :roll: :roll:

Jako menší problém vidím šířku, která je 90cm (ne 84cm) jak uvádí výrobce :cry:. Je to hrozný monstrum, ale bohužel je to nutný. Dále vložka pro miminko (Weber Seat) je hodně v poloze jako při sezení, takže to zatím je jen na krátké přejezdy. Přece jen pro mimčo nic moc pohodlné, alespoň ne pro to naše, které je zvyklé spát stále na bříšku :wink: .

Kupodivu moje obavy o možných šarvátkách ze strany staršího byly úplně zbytečné. Mladší usnul a starší jej celou cestu co spal držel za ručičku a byl naprosto v pohodě…

Sendy

PS: Jsme ale zatím všude tak trochu za exoty 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
9.7.06 22:25

BUBU: Přilba na Croozeru je povinná.

Croozer pro nejmenší je nutné dovybavit:

Weber Baby seat

• bezp. sedačka pro děti do věku 10 měsíců pro všechny vozíky a přívěsy, tříbodový pás, upínací popruh

NEBO

Baby supporter

• podpěra hlavy a ramen pro děti věku 10 - 20 měsíců

Pokud je použité Baby Seat, přilba není povinná.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
9.7.06 22:29

JANA: Ještě prosím dotaz - V návodu je uvedeno, že životnost tažné tyče je max. 3 roky bez ohledu na ujeté km. Jak to půjčovny řeší? Vždyť přece, když je vozík permanentně využívaný,musí být živonost určitě kratší.

MANICKA: Je k něčemu ta sluneční clona???

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
10.7.06 07:14

Ahoj, včera jsme se na tohle téma (croozer X helma) bavili s více lidmi a došlo se k závěru, že „dítě ve vozíku“ není prozatím legislativně upraveno. Zákonodárci s tím prostě nepočítali, že budou mít v republice tak praštěný rodiče :lol: .
Dítě na kole je jasně s přilbou, upraveny jsou i vozíky za kolo, ale dítě v něm prý ne........
Takže prozatím by to mělo zůstat na domluvě s případným policistou a logice o malé hlavě u mimča :wink: . Často slyším i názory, že ve vozíku je dítě chráněno konstrukcí, takže helma už nemusí být. Podle mě je ale účastníkem silničního provozu tak jako tak. Nicméně i pro starší dítko mi tam ta helma přijde krajně nepohodlná, pokud by se chtělo opřít,ne? To u mě vyvolává otázku, jestli je pak jízda vůbec pro něj příjemná a jestli tím pádem vozík splňuje svůj účel.............. :?

Všechny jezdíte s „ohelmenými“ dětmi? Podle fotek mi to nepřijde (i jinde na netu)
Díky za odpovědi.
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.7.06 08:12

Ahoj holky,
Sendy - my máme tu půjčovnu teprve 2 měsíce, takže tu tyč zatím neřešíme.
U nás se vozíčky už začínají objevovat, tak lidičky sice koukají, ale není to tak hrozný. Teď jsme byli v Podkrkonoší a byli jsme opravdu za exoty - jé hele, co to jede za kolem, božínku, oni v tom mají dítě, to je děs
Bubu - do 1. 7. jsme vozili Vítečka bez helmičky, od 1.7. s helmičkou. Zvykl si na to celkem v pohodě. Sedátka v Croozerech jsou látková a mají trošku vůli na vytvarování, takže ta helmička tam moc nevadí. Pokud vidím, že se malýmu chce spát a s helmičkou mu to nejde, tak mu ji sundáme, ale po probuzení ji má zase na hlavičce. Na druhou stranu když si vezmu jak vypadají některé cyklosedačky a dětičky v nich s helmami, tak mi to moc pohodlné taky nepřijde (helmička opřená o plastovou konstrukci).
Myslím, že je potřeba to prostě vyzkoušet. Víťa nám první jízdu ve vozíku prořval - jeli jsme na výlet s kámoškou, která je proti vozíkům a malou měla v sedačce a celou cestu jsme poslouchali, jak chudáčka trápíme. Tak jsme ho přendali do sedačky a řval ještě víc. Po pár kilometrech se ve vozíčku vyspinkal a když jsme přijeli domů, tak nechtěl z vozíku. No a teď se sápe i do cizích vozíčků :D
Zatím pa
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí