Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem ve 20.tydnu tehotenstvi, dneska jsem byla na pohotovosti kvuli tvrdnuti bricha a obcasnemu pichani v podbrisku. Doktor me vysetril, vse je v naprostem poradku, udelal nejdrive utz pres bricho tam vse ok, potom jeste meril cipek vnitrnim utz. Cipek dobry, ale objevil jednokomorovou cystu 7×4cm. Pres bricho ji nevidel. Muj doktor mi dela utz pri kazde navsteve, ale uz jenom pres bricho. Takze proto ji asi nevidel. Dostala jsem radu nedelat prudke pohyby, a ze se me sledovat, zda neroste. Nenasla jsem moc informaci o cyste v tohle stadiu tehotenstvi, vetsinou se vse tyka tech, ktere se vyskytuji na zacatku a mizi. Tu jsem mela taky, ale ta zmizela. Mel nekdo podobny problem?
@kačka25 Kde ta cysta je?
Já tedy měla v druhém těhotenství také, na levém vejcovodu, na konci velikosti cca 7*4. Dr. mi při sekci odebrala ten vejcovod, prý kdyby ji vypustila tak by se stejně opět časem naplnila a vejcovod by i po vypuštění byl pravděpodobně neprůchodný. Nicméně, možná kdybych byla mladší a bylo to první těhotenství, tak by ho třeba nechala, ale to nevím, jen dohaduju. Bolesti jsem neměla a cysta byla také vidět lépe při vag. UZ.
Ja ji mam na vajecniku. U me uz o vajecnik ani nejde, je to moje ctvrte dite a vejcovody mam nepruchodne, tohle tehotenstvi je z IVF. Takze pokud ho dovedu do zdarneho konce, tak posledni. Mame jeste dve embrya v mrazaku. Takze pro me je ted dulezite, abych mimco donosila. A od kdy jsi o cyste vedela?
@Bertolina11 - a jeste jsem chtela, ta sekce byla kvuli te cyste?
@kačka25 o cystě jsem věděla hned od začátku těhotenství, to mela cca 3*3 (tedy od 1. UZ v cca 7-8.tt). Myslela jsem že je na vaječníku, nebo se přeslechla. Nevím, jestli vznikla s těhotenstvím, nebo tam byla již dříve. Sekce byla plánovaná z jiného důvodu a kromě dítěte a vejcovodu mi Dr. „porodila“ ještě jeden zapomenutý šestiletý steh
.
@Bertolina11 - tak doufam, ze to u nas taky dobre dopadne. Ja mam od zacatku porad neco, tak jsem se tesila, ze ted bude trochu klid a zase dalsi vzruso!