Dá mi neschopenku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6590
24.11.14 08:52

@Klurynka To já dělala do půlky těhu :) malý je v pořádku, ale já nezvracela… Dostala jsem neschopenku kolem 19tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.11.14 08:52
@blumen píše:
@Klurynka no, v tehotenstvi Ti ta smlouva stejne skonci a neprodlouzi ji :nevim: Ne? Proc by to delal? Jedine, kdyby Te moc potreboval.

Pokud je schopná a spolehlivá, tak jí klidně tu smlouvu prodloužit může, klidně do mateřské. Jenže to asi těžko udělá, když se mu ze dne na den ve 4. týdnu hodí marod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
24.11.14 08:54
@Klurynka píše:
Dámy chodím do práce na 5 hodin kazdy den vcetne víkendu, kdybych rekla ze jsem tehotná nesmela bych chodit na 5 a delat vikendy takze bych mu byla vlastne k nicemu a vím ze mi jinou práci nenabídne jedu sama na sebe delam studenou kuchyn takze jsem tam sama za sebe a jde o cas nemuzu mit furt nekoho za zadkem aby mi pomahali tam to proste takhle nefunguje potrebuje schopne lidi a ne aby se strachoval o tehotnou a jeste na me davali pozor ta práce me bavi chtela bych tam zustat ale mam strach taham hodne tezkych veci behem cele pracovni doby nejde to omezit leda proste to vzdat.

No promin, ale ja i dalsi jsme ti napsaly, co mas delat. Tak ja nevim, co chces. Jine reseni to nema, nez ze te prerafi na jinou praci nebo necha doma za plny plat. Pokud tim „jedu sama na sebe“ myslis podnikani, potom bys to musela resit jinak. Neschopenka pro zdraveho cloveka, to je nezakonne, vis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
24.11.14 08:56

Odejdi mu ze dne na den a urcite bude cely zhavy ti smlouvu prodluzovat :-). Proc by to delal, kdyz budes marod a stejne nepracovat.

• Citovat
  • Upravit
29577
24.11.14 09:00

Já bych v práci vydržela minimálně do NT screeningu ve 13 tt a potvrzení, že těhotenství prosperuje, plod je zdravý.
Ono se taky může stát, že těhotenství zamlkne, ty se budeš chtít vrátit zpět a tebe majitel za takové jednání rovnou vyhodí na dlažbu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
24.11.14 09:02
@Klurynka píše:
Chtěla jsem poradit ne abyste měly hloupé narážky, tak vám všem děkuji. Hezký den

Ale nikdo ti hloupé narážky nedělá. Mě celkově taky rozčiluje ten systém, jste těhotná, tady máte neschopenku, protože pro zaměstnavatele je to výhodnější, než si tě tam držet za stejný peníze na poloviční práci nebo ponechání doma. Zkus si to zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
24.11.14 09:05
@berry4 píše:
Já bych v práci vydržela minimálně do NT screeningu ve 13 tt a potvrzení, že těhotenství prosperuje, plod je zdravý.
Ono se taky může stát, že těhotenství zamlkne, ty se budeš chtít vrátit zpět a tebe majitel za takové jednání rovnou vyhodí na dlažbu. :nevim:

To je velmi dobra pripominka.

• Citovat
  • Upravit
14475
24.11.14 09:05
@blumen píše:
@Klurynka no, tak momentalne Te z tehotenstvi bolet v krizi nemuze, ani nemuzes byt utahana, na to je brzo :roll: minimalne si musis pockat do 7.tt nez vubec potvrdi na UZV srdicko. Neschopenku dostat nemusis, ale v CR je jaksi zvykem, dostat ji hned na pozadani.

Mně bolelo v kříži ještě před pozitivním těhotenským testem a to opravdu hodně. I nevolnosti jsem měla takhle brzy :nevim: Pokud lékař nazná, že jde o rizikové pracoviště, může vystavit neschopenku ihned. Taky lze být doma první měsíce a až zvracení a nevolnosti přejdou, tak jít do práce - nevím teda, jak moc se kuchařky natahají, ovšem z těch pachů v kuchyni bych byla u záchodové mísy nonstop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.11.14 09:08

@Klurynka proč by si proboha nesměla dělat víkendy, já jela ve 12 hodinových směnách 4× týdně, klidně bych dělala i noční. Bohužel jsem musela ve 20. týdnu na neschopenku, jinak bych byla v práci až do konce

a kolik kilo taháš? já se druhý těhotenství tahala s 12 kilovým synem. Asi jako každá máma.

Příspěvek upraven 24.11.14 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.11.14 09:09

Pokud nebudeš mít komplikace, tak v práci vydrž alespoň do konce 1.trimestru.

No a jestli fakt nemůžeš tuhle práci dělat, řekni to zaměstnavateli, měl by tě přeřadit na něco lehčího, popřípadě by ti měl dát placené volno, pokud by pro tebe neměl práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
24.11.14 09:09

Tak teď čtu, že zvracíš každé ráno, no tak to nevím, původně jsem myslela, že prozvracíš celý den. Takhle mi to spíše přijde, že do práce prostě nechceš chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.11.14 09:12

@Čekatelka to byl můj každodenní rituál, vyzvracet a rychle do práce :lol: Pak jsem přišla na to že to mám z teplého mléka :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.11.14 09:13
@Čekatelka píše:
Mně bolelo v kříži ještě před pozitivním těhotenským testem a to opravdu hodně. I nevolnosti jsem měla takhle brzy :nevim: Pokud lékař nazná, že jde o rizikové pracoviště, může vystavit neschopenku ihned. Taky lze být doma první měsíce a až zvracení a nevolnosti přejdou, tak jít do práce - nevím teda, jak moc se kuchařky natahají, ovšem z těch pachů v kuchyni bych byla u záchodové mísy nonstop
:lol: natahá se stejně a možná i mínˇ, než kterákoli těhotná mamina na rodičáku s třeba rok a půl starým batoletem, co je nucená tahat třeba i kočár do druhého patra, 13 ti kilové děcko pořád v náručí a nákupy k tomu. Která se v noci nevyspí, protože musí vstávat k dítěti.
Jí tu neschopenku nikdo nedá, at´je na rizikáči oprávněně, nebo ne :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
24.11.14 09:13

Jaaaaj, já zvedala postele, hromadu povlečení bez výtahu, v kuchyni jsem tahala 15 půkilových talířů, lítala s nimi po kluzkých kachlích, zvedala těžké hrnce…je lepší to neřešit, nedělat ze sebe maroda a neříkat JSEM TĚHOTNÁ, TEĎ BYCH MĚLA JEN LEŽET…pokud se má něco stát ( a to určitě nestane ), tak se to stane. Můj 3-měsíční křikloun má sílu jak bejk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3271
24.11.14 09:19

Ja dostala PN od obvodaka -narocna prce, predchozi ZT.Na gynde mi řekla, ze PN mi nedá, těhotenství je fyzioligicke a zemský delaji tezsi pracu třeba ve fabrikach, ty by pry neměly šanci dite donosit vůbec…Dokonce zminila i zensky pracujici na poli, to uz jsem se fakt zarazila, o jake dobe mluvi…Naklusala jsem do prace a po 3 tydnech nastoupilo masivní krvaceni.Od té doby jsem v PN.Ale nevim, jestli me jeste nevyzene do prace… Timhle příkladem chci jen ukázat, ze PN nedostane kazdy, kdo si o to rekne, ac je prace hodne psychicky a fyzicky narocna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí