Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, ja jsem 21tt a o neschopenku jsem se vylozene prosila. Chodila jsem zvracet kazdych 15 minut, mzitky pred ocima, migreny a Mudr. mi rekl, ze to nic neni, patri to k tomu a neschopenku mi neda (a to jsem rok po samovolnym potratu). Nasledoval nizky tlak, tvrdnuti bricha a porad neschopenka nikde. Klidovy rezim narizeny, ale neschopenku mi dat nikdo nechtel, tak marodim u obvodni, ktera se chyta za hlavu, ze ji dostane kazda, kterou akorat nekde pichne. Evidentne zalezi na doktorovi.
Tahám třicetilitrové plné nádoby nekdy i víc a to celých 9 hodin furt zeleninu v bednách velke kotle je toho proste dost. Nejsem typ cloveka co by nechtel delat pacovala sem jeste kdyz sem byla na rodicáku svou práci mám ráda ale vím jak to tam chodí. Neresim prodlouzeni smlouvy to je mi celkem jedno.
@vernovot na doktorovi záleží o a taky co děláš za práci
. Ale s těma problémama co máš tě jí nabídnout měl ![]()
Jestli máš smlouvu na dobu určitou, zaměstnavatel ti to v těhotenství stopro neprodlouží ani na neschopence, ani při požadování odpovídající práce, neperspektivní pro něj budeš tak jako tak. Jestli jsi třeba z malého městečka a práce u vás je problém, radši bych se snažila domluvit s doktorem, protože když budeš požadovat své právo odpovídající pozice nebo plné náhrady mzdy, rozkřikne se to a budeš mít nálepku problematického zaměstnance (to je na vesnici a malémměstě bohužel fakt a je jedno kdo je v právu), mohlo by ti to způsobit problémy v budoucnu. Sice taky nemám ráda zneužívání neschopenek, ale mnohem víc mi vadí mladé slečny pracující na židli v kanclu, které jsou doma pomalu od dvou čárek úplně automaticky, aniž by jim cokoliv bylo. Jestli jsi z velkého města a práci seženeš, šla bych do svých práv u zaměstnavatele, budeš mít víc peněz a nebudeš omezená vycházkama.
@Klurynka A ceho jsou ty nadoby plne? Peri? Jinak tedy nevim, limit na zvedani zenou je mnohem niz, tusim, ze 15 kg i jako netehotna.
@Klurynka Jinak si proste o ni zkus rict, bud na gynekologii ci u obvodniho lekare. Jen to prinasi sebou negativa- nizsi prijem, vychazky 6 hodin, nuda doma…
Já když byla těhotná, tak jsem měla nejhorší právě ty úplné začátky. A co se týká pachů z jídla, vadilo mi snad všechno. Poraď se s doktorem a klidně na tu neschopenku jdi. Budeš sice omezená vycházkami, ale v klidu doma a bez přemáhání nevolností.
Popsala bych lékaři svoje stavy a co obnáší výkon práce, ať to posoudí. Pokud se v práci necítíš, řekla bych mu to taky.
@Markéta80 Delam dispecerku. Stres, chaos, cely den sedim a zvedam se, ale projit se nemuzu. Nestiham jist ani pit a aby mi kolegove trochu pomohli, o tom si muzu nechat zdat. Zamestnavatel me jinam dat nemuze, dat mi placene volno a nabrat za me zaskok, to taky tezko..
@Klurynka Mě ji doktor nabízel už od 5tt, kdy jsme těhu zjistili. Pracovala jsem v jeslích a tak jsem se celý den tahala s miminkama a měla jsem docela dlouhé směny + blbé dojíždění. Na nemocenskou jsem nejdřív nechtěla, ale po doskuzi o sraženinách, které 3mm plod vyloučí jsem zůstala doma. A byla jsem ráda, 7tt mi začaly takové nevolnosti a únava, že jsem kolikrát sotva se dopazila na WC.
@Klurynka Být tebou vybodnu se na blbý řeči a pro neschopenku si jdu. Jestli chce někdo v těhotenství tahat těžkè věci, dělat 12tky v práci včetně nočních a být celý den ve stresu tak ať je. Pro mě je nejdůležitější donosit zdravé dítě a kdyby se cokoliv zlého stalo, budu mít čisté svědomí, že jsem udělala maximum. Nebudu doma brečet do polštáře, že já krá*va nezůstala doma…
@vernovot píše:
Holky, ja jsem 21tt a o neschopenku jsem se vylozene prosila. Chodila jsem zvracet kazdych 15 minut, mzitky pred ocima, migreny a Mudr. mi rekl, ze to nic neni, patri to k tomu a neschopenku mi neda (a to jsem rok po samovolnym potratu). Nasledoval nizky tlak, tvrdnuti bricha a porad neschopenka nikde. Klidovy rezim narizeny, ale neschopenku mi dat nikdo nechtel, tak marodim u obvodni, ktera se chyta za hlavu, ze ji dostane kazda, kterou akorat nekde pichne. Evidentne zalezi na doktorovi.
Mám stejnou zkušenost, já se klepala, jestli vůbec neschopenku dostanu a to mám vážné zdravotní důvody. Ale narazila jsem na špatného doktora, absolutně ho nezajímalo, že mám chronické záněty střev atd., prostě mi řekl „slečno, já vím, že jste dostatečně indikovaná, ale já vám neschopenku nedám, teď to hodně hlídají a já kvůli tomu řeším dva soudy“. A já ho jako svého gynekologa vyměnila, ptž mi to přišlo na hlavu.
Můj nynější mi ji dal bez řečí, naopak na mě koukal jak puk, když jsem mu říkala, že mi ji ten předtím nechtěl dát.