Dali byste dítě otci do péče?

Anonymní
7.4.13 10:18

Dali by jste dítě otci do péče?

Tak se bohužel stane, že se dva lidi rozejdou mají několik let spolu domov, děti atd. No je to smutné když už nejde nic spravit a je všemu konec. Jenže už to neí jen o dání kopaček, ale o dětech. Chtěla bych vědět Váš názor jestli by jste dali dítě do péče otci-když by taky měl zájem? Byl by normální bez problémů jen vztah se pokazil.

Konkrétní případ: Z minulého manželství dvě děti 9 a 5let nyní v novém rozpadajícím jedno dítě 8.měs sbalili by jste manžela i s jeho dítětem?
Byla bych ráda za upřímné názory a ne kritiku děkuji!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kvetinka56
7.4.13 10:20

Zalezi na okolnostech. Obecne jo, ale to dite by muselo byt starsi 13-15 let. Tak male dite potrebuje VIC matku, nez otce, casem se ten pomer otaci. Za mne teda male miminko urcite ne. Bez ohledu na to, jak by byl ten otec schopny se o neho postarat.
Teda abych to upresnila, nedala bych ho do vyhradni pece jenom otci, slo by spis o stridavku. Vyhradnou peci s tim, ze bych svoje dite videla jednou za dva tydny na par hodin, to si myslim, ze neni dobry napad jak pro matku, tak pro otce. Ale zase zalezi na okolnostech.

Příspěvek upraven 07.04.13 v 10:22

• Citovat
  • Upravit
1998
7.4.13 10:21

Ja bych se deti vzdala jen tehdy, ze bych jim nemohla dat teplo a jidlo, zakladni potreby, pak by pro ne asi bylo lepsi byt s tatou, ale pokud jim toto muzu dat, nevzdala bych se jich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.4.13 10:21

Ne, nevzdala bych se dobrovolně svého dítěte, byť by to byl sebelepší otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
7.4.13 10:22

A 8-mi mesicni uz vubec ne, to potrebuje hlavne mamu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
7.4.13 10:24

8m dítěte, určitě ne!! Může být sebelepší otec, ale tak malé dítě bych mu v péči nenechala.
Pouze v případě jak píše @Mauzik2 ano, dala bych děti do péče otce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
7.4.13 10:25

Ditete bych se nevzdala, ale snazila bych se aby spolu mohli udrzovat vztah a mohli se casto vidat aby dite vedelo kdo je jeho tata a jaky je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.4.13 10:26

Úplně asi nikdy, pokud by k tomu nebyl nějaký zásadní důvod, třeba můj zdravotní stav. Střídavku u staršího dítěte (čili ne kojence/batolete) asi ano.

• Citovat
  • Upravit
20662
@Anonymní píše:
Tak se bohužel stane, že se dva lidi rozejdou mají několik let spolu domov, děti atd. No je to smutné když už nejde nic spravit a je všemu konec. Jenže už to neí jen o dání kopaček, ale o dětech. Chtěla bych vědět Váš názor jestli by jste dali dítě do péče otci-když by taky měl zájem? Byl by normální bez problémů jen vztah se pokazil.Konkrétní případ: Z minulého manželství dvě děti 9 a 5let nyní v novém rozpadajícím jedno dítě 8.měs sbalili by jste manžela i s jeho dítětem?
Byla bych ráda za upřímné názory a ne kritiku děkuji!!!

S jeho dítětem? Snad jet o i tvoje dítě. Ne nevzdada bych se ho ani za nic. Mám v mém okolí asi dvě matky, které při rozvodu děcka nechali otci, aniž by hly brvou a byly rády, že mají klid. Nechápu a nikdy nepochopím. A už vůbec né 8 m dítě 8o 8o :zed: :zed: :zed: Kdyby už dítě bylo starší, dejme tomu 12-15,s otcem by chtělo zůstat, tak bych ještě uvažovala, ale takového malého prcka bych se v životě nevzdala. Opravdu mě zaráží, že nad tím vůbec, jako matka, uvažuješ :nevim: samozřejmě se ted bavíme o situaci, kdy jsem schopna dítě zabezpečit a dát mu vše, co potřebuje.

Příspěvek upraven 07.04.13 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna

Male dite potrebuje hlavne matku. Sveho ditete bych se vzdala jen v pripade, ze bychom nemeli kam jit…

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
7.4.13 10:27

A ty ho nechceš??? Resp.by ses ho vzdala úplně nebo bys ho vídala o víkendech nebo jak?

• Citovat
  • Upravit
1998
7.4.13 10:27

Me by jen zajimalo, proc, kdyz si nechas 2 starsi deti, to nejmladsi das otci? Protoze se rozchazite a dite je jeho? Nebude se mu styskat po starsich sourozencich? Pokud se dokazu postarat o dve deti, treti by nemel by problem.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.4.13 10:30

Jak vzdala 8o Jakože bych ho vyhodila i s miminem a zařídila bych si jinej život? Protože je jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.4.13 10:31

8mi měsíční bych nedala. Jako starší - do střídavé péče - klidně. Ale vycházím z toho, že manžel je úžasnej táta a bez kluků by se neobešel a oni bez něj taky ne. Anebo bychom se kvůli dětem stejně viděli každej den. Každej den by je musel vodit do školy, vozit na kroužky nebo vyzvedávat.

A kdo by dítě manželovi hlídal, když by byl v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
7.4.13 10:32

Ne. Jedině z důvodů, které tady uvedla Mauzík..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová