Dali byste dítě otci do péče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6885
7.4.13 10:33

A jake mas duvody dat 8mesicni dite do pece otce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
7.4.13 10:35

Tak předpokládám, že ho otci nechceš dát do plné péče - ale na nějakou formu střídavky. Já bych na ni určitě přistoupila a rozhodně bych to nebrala tak, že se dítěte zbavuji - ba naopak, budeš moci jít na částečný úvazek do práce, spoustu věcí si zařídíš, vyčistíš si hlavu a ty dny, kdy budeš s malým, si užiješ o to víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Hm…já si to taky myslím, že má mimčo větší vazbu na matku i když je otec pořád sním a stará se úplně stejně, ale to pouto asi tím těhotenstvím je silnější :think: Musí to být strašlivě těžké dát tak malé mimčo z domu i kdyby jsem sním byla matka pořád v kontaktu. A když už má dvě to třetí by zvládla otázkou je jestli už není ze všeho tak zklamaná a zničená, že nemá sílu se sama postarat??? Umíte si představit jaké to musí být??? Věřím, že je pořád lepší je prostě sbalit oba dva než pak dojít k něčemu horšímu třeba na tu dobu než se vůbec vzpamatuje, že se rozpadla rodina už podruhé. Nevím no je to těžký já mám taky tři děti taky dva z minula a jedno nově společné a neumím si představit co by se dělo kdyby se to mělo skončit nevím jestli bych to jen tak unesla a byla schopná se starat jak to dítě potřebuje a hlavně by bylo možné, že se muž s dítětem vrátí, protože jakmile by opravdu musel začít fungovat na plnej úvazek jako rodič možná by se hodně věcí ve vzatu více vyjasnili, ale nevím jaký je problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7584

Počítám, že tu bude pěkná mela.

Zakladatelko- proč nad tím uvažuješ? Ranil tě manžel? Chceš mít víc času a jít do práce? Jste bez peněz? A jak bys malé chtěla vídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.4.13 10:36
@Aladina píše:
8mi měsíční bych nedala. Jako starší - do střídavé péče - klidně. Ale vycházím z toho, že manžel je úžasnej táta a bez kluků by se neobešel a oni bez něj taky ne. Anebo bychom se kvůli dětem stejně viděli každej den. Každej den by je musel vodit do školy, vozit na kroužky nebo vyzvedávat.A kdo by dítě manželovi hlídal, když by byl v práci?

OT - na asi by sel manzel na rodicak, ne?
Copak zenskych se nekdo pta, kdo hlida dite, kdyz je v praci?

• Citovat
  • Upravit
4672
7.4.13 10:36

Takhle malé dítě rozhodně ne, nedokážu si představit, že bych za měsíc svou malou dala „pryč“. Pokud bych tedy neměla prostředky, žila v hrozné nouzi, neměla kde bydlet, pak by mi asi nic nezbylo. Vlastně si nenapsala co tě „nutí“ udělat takový krok? Pokud by dítě bylo velké a řeklo, že chce žít s otcem, pak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.4.13 10:37

Když se nad tím tak zamyslím, tak srdcem bych chlapovi děti nedala..ale když do toho zapojím lehce sobecké já, tak bych mu napakovala všechny čtyři, aby,,viděl,, a na vlastní kůži zažil, zač je toho loket..
No uznejte, není to krásná představa..zaplatit směšné alimenty, dítě si vyzvednout jednou za čas, udělat mu hezké odpoledne, potom ho vrátit a mít zase X dnů klid?
A já bych si žila jako prase v žitě..konečně bych si pořádně uklidila, zajela bych si na měsíc do lázní, spala bych do oběda, potom bych si zašla do práce (perfektně nalíčená a oblečená) z práce bych nemusela letět na nákup a rychle domů dělat večeři a úkoly!! Kdyby mi zavolala kamarádka se slovy,,pojd na ryby,, vypnula bych počítač, zabalila pruty a na nikoho bych se neohlížela a na týden vypadla..
Začíná se mi ta představa líbit.. :mrgreen: :mrgreen:

Jinak můj chlap ví, že kdyby se mu zachtělo odejít, tak jako odstupné dostane střídavou péči..už bych nebyla tak hrdá, a neměla bych touhu všem ukazovat, že jááá to dám! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
7.4.13 10:38

Muzes nam spis popsat v jake jsi situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.4.13 10:39
@chatwenna píše:
OT - na asi by sel manzel na rodicak, ne?
Copak zenskych se nekdo pta, kdo hlida dite, kdyz je v praci?

Vidíš, to by mě nenapadlo. :D Můj manžel by docela určitě na rodičovskou nešel. To by radši zaměstnal babi nebo zaplatil nějakou paní na hlídání. Ne, že by se nepostaral, ale byl by velkej rozdíl v penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis

Troufám si předpokládat, že zakladatelka takto uvažuje kvůli finanční situaci? Tři děti a rodičák.. S výhledem na odchod do zaměstnání a hledání finančně dostupných jeslí/školky.. :think:

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
@peggy.sl píše:
Když se nad tím tak zamyslím, tak srdcem bych chlapovi děti nedala..ale když do toho zapojím lehce sobecké já, tak bych mu napakovala všechny čtyři, aby,,viděl,, a na vlastní kůži zažil, zač je toho loket..
No uznejte, není to krásná představa..zaplatit směšné alimenty, dítě si vyzvednout jednou za čas, udělat mu hezké odpoledne, potom ho vrátit a mít zase X dnů klid?
A já bych si žila jako prase v žitě..konečně bych si pořádně uklidila, zajela bych si na měsíc do lázní, spala bych do oběda, potom bych si zašla do práce (perfektně nalíčená a oblečená) z práce bych nemusela letět na nákup a rychle domů dělat večeři a úkoly!! Kdyby mi zavolala kamarádka se slovy,,pojd na ryby,, vypnula bych počítač, zabalila pruty a na nikoho bych se neohlížela a na týden vypadla..
Začíná se mi ta představa líbit.. :mrgreen: :mrgreen:Jinak můj chlap ví, že kdyby se mu zachtělo odejít, tak jako odstupné dostane střídavou péči..už bych nebyla tak hrdá, a neměla bych touhu všem ukazovat, že jááá to dám! :mrgreen:

Like it! :D

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
7.4.13 10:40
  • Citovat
  • Upravit
3684
7.4.13 10:43

@peggy.sl
:pankac: :pankac: Přesně!!! :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.4.13 10:43

@Aladina No, tak to uz je pripad od pripadu  :)

Mne jen zarazil ten pristup k chlapovi: „Jak to ten chudacek maly nebohy udela???“

Zato zenska proste musi… :)

To mi pripomina Ceskoslovensko ma talent a toho maleho slovenskeho bubenika, co mel sestricku a zil jen s tatinkem (maminka chlastala a utekla jim)… Cely narod ho (tatinka) opevoval, jaky je hrdina, ze ma malo penez a stara se UPLNE SAM o dve deti :lol: :lol: :lol: Dokonce na nej byla i sbirka, Bila jim dala nejaky hodnotny obraz, aby ho vydrazili… :-D

• Citovat
  • Upravit
8935
7.4.13 10:45

Zakladatelko-a jaký je důvod, proč přenechat miminko otci? On by byl doma, ty by si nastoupila do práce? Máš kam? Nestýskalo by se ti po třetím dítěti? Otec dítě chce mít v péči?
Určitě k tomu máš závažné důvody, nespíš to není rozmar nechat tak malé dítě otci-ale když my ty důvody nevíme, tak těžko radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová