Dali byste dítě otci do péče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
875
7.4.13 16:19

Nedala a až by bylo starší tak at se rozhodne sám, naši když se rozváděli ptali se nás s kým chceme být.

pak si našel otec přítelkyni s tou má 7letého syna ale je u nás od 4let a jí to nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
7.4.13 18:39

@marguaret Pokud je tvůj syn ve vaší nové rodině nešťastný a ty sama to cítíš, že by mu bylo líp u táty, tak to udělej. Jeden školní rok na zkoušku… za to nic nedáte. Minimálně se vyhnete výčitkám typu: kdybych tenkrát šel bydlet k tátovi, tak se to nestane… nebo něco podobného. Takhle i syn bude na 100% v budoucnu vědět, že bydlení u táty vyzkoušel a třeba se k tobě zase vrátí. Ale bude všichni budete mít jistotu že jste to alespoň zkusili.
Já takhle vychovávám syna přítele, kterého se jeho máma vzdala ve prospěch táty, protože kluka prostě nezvládala. U nás má mantinely, hranice a pravidla a je tady spokojený a vyrovnaný.
Vím, že dítě není laboratorní krysa, aby se na něm něco zkoušelo, ale pokud si to přeje a všechny strany s tím souhlasí, tak je to dobré vyzkoušet. Ale z vlastní zkušenosti fakt doporučuji na dobu alespoň jednoho školního roku. Pokud chodí do školy, na míň to nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
8.4.13 00:01

No nemá se tady špatně, ale je pravda, že cítím, že potřebuje individuální přístup jako jedináček zase nechci aby z něj vyrost sobec, ale vidím, že ty tři roky co jme v Praze se z tou změnou nesrovnal. U psychologa jsme byli aby se vyrovnal z rozvodem, příchodu mimča atd. Teď má v nové škole psychologa a taky spolu pracujou a nevidí v něm žádný problém jen, že je opravdu veliký introvert a má tedy pak problém v kolektivu a čili i doma má prostě rád svůj klid a často se snažím si ho brávat sama na procházku nebo jdem nakoupit, tak je rád, ale mám ještě dvě dětičky on to chápe, ale prostě rád by byl u táty. Tak to zkusíme a uvidíme. Já mu nebudu bránit to mě ani nenapadlo jen pořád se snažím ujistit v tom, že to není jen jeho rozmar a nepředstavuje si to u táty jako o prázdninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
8.4.13 11:59

@marguaret my jsme na to kluka taky vsichni upozornovali a tvrdil nam ze to vi. Je fakt ze z matcine strany si vsichni mysleli jake ma u nas ulevy a holej solej zivot, ale opak byl pravdou. U nas mel vzdycky vojnu a stejne u nas chtel zit. Ale vsude je to individualni a nemuzu pausalizovat ze je to tak i u vas. To musite vedet jen vy. Kazdopadne je to pouze na tobe jak se rozhodnes, ale pocitej s tim ze tve okoli pro tebe nebude mit pochopeni, protoze proste matky se svych deti nevzdavaj ve prospech otce… i kdyz je to v zajmu ditete. Preju ti at to vyresite ke spokojenosti vsech stran. Kdybys to chtela probrat vic, napis SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
8.4.13 23:32

@esterka03 Mám úplně na háku pochopení ostatních pro mě je na prvním místě moje dítě a nejsem názoru, že dítě má být za každou cenu s matkou. Má být tam kde bude šťastný a pro jeho vývoj bude nejlepší. Otec není nic míň než matka za předpokladu, že jsou oba normální a oba se vždy starali a starají. Takže vzdá nevzdá je téma úplně na jiné koleji a celkem dost trapně nastavené v očích lidí. Mě osobně to nevadí a rozumím tomu, že chce být s tátou, ale vadí mi, že budem od sebe hooodně daleko :( :( :(
A samozřejmě jsem tady pořád nikoho se nevzdávám ani neopouštím a počítám se vším :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
16.4.13 16:04
To mi pripomina Ceskoslovensko ma talent a toho maleho slovenskeho bubenika, co mel sestricku a zil jen s tatinkem (maminka chlastala a utekla jim)… Cely narod ho (tatinka) opevoval, jaky je hrdina, ze ma malo penez a stara se UPLNE SAM o dve deti :lol: :lol: :lol: Dokonce na nej byla i sbirka, Bila jim dala nejaky hodnotny obraz, aby ho vydrazili… :-D
:lol: :lol: :lol: :lol: nebo spíš :zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová