Dali byste dítě otci do péče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
7.4.13 10:46
@chatwenna píše:
Mne jen zarazil ten pristup k chlapovi: „Jak to ten chudacek maly nebohy udela???“
Zato zenska proste musi… :)

Ne, to není o přístupu k chlapovi. Já vydělám míň a moje děti by tratily, kdybych já vydělávala a manžel zůstal doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.13 10:47

Zdravím, mám takový případ v rodině kdy on se rozvedl(má 2 větší děti, nevím kolik přesně let) našel si přítelkyni, která má holku z prvního menželství a spolu mají chlapečka(asi 10.měs.) ale ta její dcera ho nemůže ani cítit, hrozně na něj žárlí a nechce mít doma ani malého(holce je asi 7-8.let).Nakonec to dopadlo tak, že holce ustoupili, on se přestěhoval zpět k rodičům a malého si bere jednou za 14dní na víkend. Tím chci říct, že né vždy je špatné, kdyby takhle malé dítě vychovával otec, protože mi nikdo nevymluví, že ten drobeček nevycítí, že jeho sestra ho nemá ráda. A kolikrát už jí viděli doma nebo i sousedi, že mu ubližuje. :( Samozřejmě, že ona jako matka si nedovede bez něho být, ale otec by si ho k sobě vzal hned.

• Citovat
  • Upravit
20557

A když to vezmu jaký otec je,,pán,, se kterým mám starší dvě dcery..no to je úplnej vegáč..
Dcera má narozeniny v říjnu a on jí volal 31.12. v půlnoci, že by jí chtěl popřát k narozeninám, svátku, Vánocům a Silvestru a přál jí Šťastný NR..proč si plácat,,kredit,, na čtyřikrát, že?. :mrgreen:
Tak to já přísahám, že bych volala včas a v termínu k tomu určeném! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
@peggy.sl píše:
Když se nad tím tak zamyslím, tak srdcem bych chlapovi děti nedala..ale když do toho zapojím lehce sobecké já, tak bych mu napakovala všechny čtyři, aby,,viděl,, a na vlastní kůži zažil, zač je toho loket..
No uznejte, není to krásná představa..zaplatit směšné alimenty, dítě si vyzvednout jednou za čas, udělat mu hezké odpoledne, potom ho vrátit a mít zase X dnů klid?
A já bych si žila jako prase v žitě..konečně bych si pořádně uklidila, zajela bych si na měsíc do lázní, spala bych do oběda, potom bych si zašla do práce (perfektně nalíčená a oblečená) z práce bych nemusela letět na nákup a rychle domů dělat večeři a úkoly!! Kdyby mi zavolala kamarádka se slovy,,pojd na ryby,, vypnula bych počítač, zabalila pruty a na nikoho bych se neohlížela a na týden vypadla..
Začíná se mi ta představa líbit.. :mrgreen: :mrgreen:Jinak můj chlap ví, že kdyby se mu zachtělo odejít, tak jako odstupné dostane střídavou péči..už bych nebyla tak hrdá, a neměla bych touhu všem ukazovat, že jááá to dám! :mrgreen:
:mrgreen: Já mám teda jen jedno dítě…takže unavená nejsem…ale mít 3..4 děti…tak naprosto souhlasím!!! :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.13 10:49

@peggy.sl
to píše s nadsázkou, ale přesně takhle jsem jednu dobu zauvažovala. Dítko bylo starší 8m, ale stále dost malé. Už jsem byla pekelně vydeptaná ze soudních tahanic o dítě, že jednu chvíli jsem na to myslela hodně intenzivně i ty finanční možnosti hráli roli, byl to děs. Srdcem bych to nedokázala a pro dítě by to asi taky nebylo nic moc.

• Citovat
  • Upravit
20557
7.4.13 10:51
@Anonymní píše:
@peggy.sl
to píše s nadsázkou, ale přesně takhle jsem jednu dobu zauvažovala. Dítko bylo starší 8m, ale stále dost malé. Už jsem byla pekelně vydeptaná ze soudních tahanic o dítě, že jednu chvíli jsem na to myslela hodně intenzivně i ty finanční možnosti hráli roli, byl to děs. Srdcem bych to nedokázala a pro dítě by to asi taky nebylo nic moc.

Je to nadsázka, ale kdyby došlo na lámání chleba, tak opravdu budu na střídavce trvat..proč on se má mít líp než já? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.13 10:52

Zakladatelka

Nejsem na tom špatně finančně nebo tedy vlastně joo v dnešní době jako všichni od výplaty k výplatě. Nic extra žádné vyskakování. Proč nad tím uvažuju jen tak já bych to asi nedokázala udělat, ale tak strašně mě naštval, že je to chlap prostě jako všichni co si budem vykládat snažila jsem se tolerovat, ale už se mi zprotivil a nedokážu žít stím, že já jsem sice jeho láska, ale ptáka neudrží v kalhotech. Nechci tak žít je mi z toho špatně, tak jsme se shodli, že bude nejlépe skončit. Tak jsem prostě tak naštvaná, že jsem přemýšlela nad tím, že si vychová malého sám, že budu s mýma dětmi a on s naším společným ani nevím proč mě to napadlo byla bych s maličkým pořád jen bych prostě ty starosti poslala sním takže otázka na to když je v práci byla bych s maličkým. Je to blbost, že jo? Jen prostě teď jsem dost na dně věřila jsem, že to byli jen úlety protože jsem byla těhotná atd. narození malého šok pro chlapa atd.,ale on prostě musí flirtovat s každou sukní a já to tak se třemi děmi teda neunesu. Tak jsem si říkala ať si žije svým životem já si půjdu svým…

• Citovat
  • Upravit
6885
7.4.13 10:59

No vidite zensky neni to tak horky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
7.4.13 11:00

Osobně jsem přesvědčená, že dítě je obou rodičů a dítě má právo na oba své rodiče. NE ŽE MAJÍ RODIČE PRÁVO NA DÍTĚ. Pokuď je otec normální to znamená není alkáč, agresivní nevidím problém aby 8 měsíční dítě s otcem trávilo cca 2 dny v týdnu a pak třeba v 7-8 letech klidně střídavku, ale rodiče musí spolu dobře vycházet a musí být schopni se spolu domluvit na pravidlech, dítě musí navštěvovat stejnou školu a nejlépe aby rodiče od sebe bydleli cca max 5 km. O střídavku musí mít v první řadě zájem hlavně dítě a dítě nesmí být do ničeho tlačeno, osobně si myslím, že i 7 letý a starší dítě dokáže už samo říct jak cce své rodiče vidět a kde chce převážně bydlet.
Na 3 děti sama je záhul, jak finanční tak psychický a ten by se mohl odrazit v tvým chování vůči dětem - tím nemyslím, že bys byla špatná, ale všechny známe jak náročné je starat se o dítě a že člověk občas bouchne.
Jinak 8 měsíční mimi bych nezbalila a neposlala s otcem pryč, ale rozhodně bych domluvila klidně 2 dny v týdnu třeba čt a pá s tím, že by dítě třeba do roka spolo u tebe doma a po roce už u otce :?: vůbec bych se nebránila po roce třeba i vymečně týdnu kdyby chtěl vzít otec dítě třeba na dovolenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.4.13 11:02
@Alepoudaki píše:
No vidite zensky neni to tak horky.

Není to horký, ale mě ta představa úplně nadchnula!! nemusela bych se ted momentálně šmudlat s nedělním obědem, mě by stačilo jablko…nepekla bych už potřetí za víkend buchtu, protože bych tady neměla zástupy kamarádů a jejich kamarádů.. :mrgreen: :mrgreen:
Snít se přece má!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
7.4.13 11:02
@Anonymní píše:
Nejsem na tom špatně finančně nebo tedy vlastně joo v dnešní době jako všichni od výplaty k výplatě. Nic extra žádné vyskakování. Proč nad tím uvažuju jen tak já bych to asi nedokázala udělat, ale tak strašně mě naštval, že je to chlap prostě jako všichni co si budem vykládat snažila jsem se tolerovat, ale už se mi zprotivil a nedokážu žít stím, že já jsem sice jeho láska, ale ptáka neudrží v kalhotech. Nechci tak žít je mi z toho špatně, tak jsme se shodli, že bude nejlépe skončit. Tak jsem prostě tak naštvaná, že jsem přemýšlela nad tím, že si vychová malého sám, že budu s mýma dětmi a on s naším společným ani nevím proč mě to napadlo byla bych s maličkým pořád jen bych prostě ty starosti poslala sním takže otázka na to když je v práci byla bych s maličkým. Je to blbost, že jo? Jen prostě teď jsem dost na dně věřila jsem, že to byli jen úlety protože jsem byla těhotná atd. narození malého šok pro chlapa atd.,ale on prostě musí flirtovat s každou sukní a já to tak se třemi děmi teda neunesu. Tak jsem si říkala ať si žije svým životem já si půjdu svým…

a co zkusit stridavou peci? Kojis? asi ne, kdyz uvazujes o tomhle..Ja bych to asi nezvladla..byt bez takovyho prcka..nasi nejmladsi je 14 mesicu a nevydrzim bez ni ani 2 hodiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
7.4.13 11:05

8 měsíční dítě bych nedala…starší taky ne, jen kdybych mu nedokázala zajistit ani základní potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.13 11:05

Zakladatelkla

Furt se ve mě mele jestli udělat neudělat…každopádně bych sním nebyla po jeho práci, víkend jen třeba co druhej jinak by to postrádalo všechno smysl atd. je pravda, že v tom třeba i vidím tu naději, že dospěje a s přibývající zodpovědnosti vůči maličkému si hodně věcí uvědomí. No není to nic lehkého i když nevím jestli ve 40letech už by neměl být dost vyzrálí :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.13 11:11
@Anonymní píše:
Furt se ve mě mele jestli udělat neudělat…každopádně bych sním nebyla po jeho práci, víkend jen třeba co druhej jinak by to postrádalo všechno smysl atd. je pravda, že v tom třeba i vidím tu naději, že dospěje a s přibývající zodpovědnosti vůči maličkému si hodně věcí uvědomí. No není to nic lehkého i když nevím jestli ve 40letech už by neměl být dost vyzrálí :(

Když čtu z jakého důvodu to chceš udělat, tak bych dítě nedala. Neumím si to ani představit a vlastně ani nechci, kdybych nebyla denně v kontaktu s dětmi a to jsem kolikrát taky pěkně vyřízená, raději kopnout chlapa do pr… než se zbavit dětí, ale je to na tobě

• Citovat
  • Upravit
13119
7.4.13 11:13
@Anonymní píše:
Furt se ve mě mele jestli udělat neudělat…každopádně bych sním nebyla po jeho práci, víkend jen třeba co druhej jinak by to postrádalo všechno smysl atd. je pravda, že v tom třeba i vidím tu naději, že dospěje a s přibývající zodpovědnosti vůči maličkému si hodně věcí uvědomí. No není to nic lehkého i když nevím jestli ve 40letech už by neměl být dost vyzrálí :(

hele, pokud jak říkáš, neudrží ptáka v kalhotech, tak mu bude jedno, že má doma dítě. Aby to nakonec neskončilo tak, že ti řekne, že má dítě ve své péči a tak bude rozhodovat o tom, kdo ho bude hlídat a než by ho dal tobě, tak ho dá ke svým příbuzným, nebo najme někoho na hlídání a půjde za slečnama. JInak velmi pochybuji, že bys mohla být doma s miminem a pobírat rodičák, když ho bude v péči on. Myslím, že tím pádem dostane rodičák on a jestli ho dá tobě to je ve hvězdách. A když nebudeš na rodičáku, tak si budeš muset za sebe platit soc a zdra (nebo jen zdra)…teď jsi naštvaná, ale abys pak nesplakala nad tím, co jsi v naštvání udělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová