Dali byste dítě otci do péče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12939
7.4.13 11:44

Když bych byla na mateřské nebo rodičovské, tak určitě ne.
V mojí současné situaci by měl děti(školou povinné) v případě rozchodu ve výhradní péči manžel, protože moje práce mi neposkytuje možnost, jak se o ně plnohodnostně starat. Mnažel tu možnost má o 200% lepší, a proto by měl děti ve výhradní péči on.
Ale naštěstí nám to klape a toto nemusím řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
7.4.13 11:48

@marguaret A co se dohodnout s otcem dítěte, zda by byl ochotný mít syna u sebe na zkoušku po celé prázdniny (tedy, pokud v rámci nich neplánujete nějakou společnou dovolenou..) - aby se vidělo, jak to syn bude chtít, až zjistí, jak to v praxi vypadá..
Případně - pamatuji si, že jsme na základce měli dva spolužáky, kteří pravidelně snad dvakrát za školní rok mizeli na měsíc na Slovensko (nevím už proč) a chodili tam do školy a pak se vrátili zase sem.. Takže možná by šla individuálně dohodnout i školní docházka u otce a zkusit to jeden měsíc.. Pokud by na tom i nadále syn trval, tak pak v klidu s exmanželem domluvit podmínky a na základě nich pak s dalším školním rokem zrealizovat.. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.13 11:49
NEVADÍ PŘENECHÁVÁM TI TÉMA, JÁ TO VYŘEŠILA A DĚKUJI STYDÍM SE, ŽE JSEM VŮBEC O TOM PŘEMÝŠLELA…TAKOVÁ BLBOST!!!
@marguaret píše:
Zrovna řeším podobnou věc kupodivu koukám, že zakladatelka má podobně stré děti :-) Tak nebudu zakládat nové téma jestli to nevadí.Mám tři kluky 9let,4roky a 5měs. Prvního mám s ex manželem a nastala situace, že moje dítko chce k otci. A stím si teda nevím rady vůbec. Jenže Kryštůfek je úplně jiný. Nevím jestli dobře přemýšlím jeho pohledem můj je takovej, že tady u nás mám povinnosti, musí chodit do školy, uklízet pokoj pomáhat jelikož je nás hodně atd. a myslím si, že k otci chce, protože si myslí, že tam bude mít toho tatínka co o víkendech a prázdninách, kterej sním chodí na bowling do kina na pizzu atd. Prostě má na něj v ten daný okamžik čas a nemusí sním řešit povinnosti. Proto si myslím, že tam chce jít. Jenže když to sním probírám tak mi tvrdí, že to tak není, že ví, že bude i tam muset chodit do školy pomáhat tátovi doma a nebudou každý den na bowlingu, ale, že je mu s tátou líp má tam babičku a bratrance atd. Tak teda nevím. Je pravda, že tady je asi více uzavřený a celkově by potřeboval více individuální péči, kterou bohužel mu dát nemůžu, protože tady není sám. Tak nevím jestli dát nedat. S otcem není problém a rád by ho měl u sebe. Horší je to, že jsme od sebe 400km :( :( :( a jezdíme tam každý měsíc což nevím jestli není málo :(
  • Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
7.4.13 11:52
@Anonymní píše:
NEVADÍ PŘENECHÁVÁM TI TÉMA, JÁ TO VYŘEŠILA A DĚKUJI STYDÍM SE, ŽE JSEM VŮBEC O TOM PŘEMÝŠLELA…TAKOVÁ BLBOST!!!

Prosím tě, buď v klidu.. Spousta ženských nejdřív reaguje emočně, pak teprve řeší a přemýšlí.. - od toho tady ty diskuze jsou, aby sis díky jiným pohledům na věc utříbila vlastní myšlenky.. Byť třeba si občas uvědomíš, jaké pitominy tě napadly :lol: ;)

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
7.4.13 11:53

@marguaret myslím, že to bude jak píšeš, navíc doma je miminko, tak se asi cítí odstrčený - nic ve zlém :kytka: No je to těžký, zase když mu budeš bránit, tak aby se nesekl a nezačal dělat naschvály.. Asi by mi to rvalo srdce.. Co ho tam poslat na celé prázdniny? Třeba se mu začne stýskat. A co škola, to by ho nemrzelo, že by musel jinam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.13 11:53
@Metamorphosis píše:
A víš, že možná ani ne? Jestli žije či bude žít někde poblíž.. Možná bych to tak i udělala, pokud zvládneš nebýt se svým maličkým.. - ono během péče o roční mimi už se mu ten pták v kalhotech bude držet sám a rád 8)
:potlesk: :potlesk: :potlesk: přesně. Bude rád, že se odvalí do postele!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
7.4.13 11:54

@Metamorphosis To máme v plánu jenže o prázdninách se toho moc nevyjasní když to ty jeho povinnosti odpadají :think: On na prázdniny jezdí k otci každej rok třeba i na měsíc je v pohodě a taky o jarních a podobně. Vždycky jen na dovolenou jede s náma a pak zas putuje tam nebo k druhé babičce jelikož všichni jsou daleko, tak se snažíme aby byl v kontaktu kdy to jen jde. Jsme domluvení, že na konci školního roku by se měl stěhovat jenže já pořád nevím a on mě furt přesvědčuje, taky ve mě hlodá i to, že s nýnějším manželem nemá extra vztah ne špatný to ne, ale neutrální na bázi ahoj a to je tak vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
7.4.13 11:58

@gabriela82 Ono je to složitější přestěhovali jsme se před 3lety do Prahy nastoupil jako prvňák do školy, ale nebylo to dobrý byl šikanován asi tím, že je jiný a vedení to moc neřešilo, tak jsme mu našla lepší školu do které nastoupil v září, tam problém nemá má kamarády, ale škola je daleko, takže dojíždíme a kamarády má jen ve škole okole nikdo nikde, tak je pořád se 4letým nev. bráchou a pořád se melou. Kryštůfek je strašný samotář je vděčný za to když jsme spolu sami. Tak váhám jestli to pro něj nebude líp i když mi je z toho hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.4.13 12:00

@marguaret já to chápu, ale pokud on opravdu chce a podmínky tam bude mít víc než dobrý - táta, babička, bratranci.. A z toho co píšeš, si myslím, že si uvědomuješ, že mu tam bude dobře, ale jsi prostě jeho máma, tak je ti z toho těžko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
7.4.13 12:02

@gabriela82 Přesně tak!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.4.13 13:13
@Anonymní píše:
Nejsem na tom špatně finančně nebo tedy vlastně joo v dnešní době jako všichni od výplaty k výplatě. Nic extra žádné vyskakování. Proč nad tím uvažuju jen tak já bych to asi nedokázala udělat, ale tak strašně mě naštval, že je to chlap prostě jako všichni co si budem vykládat snažila jsem se tolerovat, ale už se mi zprotivil a nedokážu žít stím, že já jsem sice jeho láska, ale ptáka neudrží v kalhotech. Nechci tak žít je mi z toho špatně, tak jsme se shodli, že bude nejlépe skončit. Tak jsem prostě tak naštvaná, že jsem přemýšlela nad tím, že si vychová malého sám, že budu s mýma dětmi a on s naším společným ani nevím proč mě to napadlo byla bych s maličkým pořád jen bych prostě ty starosti poslala sním takže otázka na to když je v práci byla bych s maličkým. Je to blbost, že jo? Jen prostě teď jsem dost na dně věřila jsem, že to byli jen úlety protože jsem byla těhotná atd. narození malého šok pro chlapa atd.,ale on prostě musí flirtovat s každou sukní a já to tak se třemi děmi teda neunesu. Tak jsem si říkala ať si žije svým životem já si půjdu svým…

mno, já bych do toho tedy nešla, protože pokud je důvod, proč s ním nechci být, nechtěla bych, aby takový člověk zásadně ovlivňoval dětství a psychický vývoj mého děcka… dítě přece není kufr, který někomu sbalím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.13 13:51
@Anonymní píše:
Tak se bohužel stane, že se dva lidi rozejdou mají několik let spolu domov, děti atd. No je to smutné když už nejde nic spravit a je všemu konec. Jenže už to neí jen o dání kopaček, ale o dětech. Chtěla bych vědět Váš názor jestli by jste dali dítě do péče otci-když by taky měl zájem? Byl by normální bez problémů jen vztah se pokazil.Konkrétní případ: Z minulého manželství dvě děti 9 a 5let nyní v novém rozpadajícím jedno dítě 8.měs sbalili by jste manžela i s jeho dítětem?
Byla bych ráda za upřímné názory a ne kritiku děkuji!!!

Zakladatelko, nečetla jsem diskuzi, jen první stránku. Chtěla jsi upřímnou odpověď… Já jsem momentálně v situaci, kdy vím, že pokud bychom se rozešli, tak já nemám kam jít a nemám finance. Upřímně jsem už uvažovala o této situaci. I když je náš vztah skvělý, nad tímhle prostě člověk zauvažuje. A asi ano, pokud by to nešlo jinak, asi bych mu malého nechala v péči, samozřejmě s tím, že ho mohu kdykoliv vidět, vzít ho na procházku atd… Můj chlap je skvělý otec, takže bych se o malého nebála a vím, že by mu bylo líp, než když bych s ním já neměla kam jít a dát mu co jíst.
Neznám Tvou situaci. Tohle je moje „situace“. Objektivně to asi říct nelze. Záleží jaké máš důvody… Ale nikdy neříkám nikdy…
 J.

• Citovat
  • Upravit
3491
7.4.13 14:06
@chatwenna píše:
@Aladina No, tak to uz je pripad od pripadu :)

Mne jen zarazil ten pristup k chlapovi: „Jak to ten chudacek maly nebohy udela???“

Zato zenska proste musi… :)

To mi pripomina Ceskoslovensko ma talent a toho maleho slovenskeho bubenika, co mel sestricku a zil jen s tatinkem (maminka chlastala a utekla jim)… Cely narod ho (tatinka) opevoval, jaky je hrdina, ze ma malo penez a stara se UPLNE SAM o dve deti :lol: :lol: :lol: Dokonce na nej byla i sbirka, Bila jim dala nejaky hodnotny obraz, aby ho vydrazili… :-D

JO, přesně. Když tam tu rodinku ukazovali a všichni doma nad tím slzely, tak jsem taky prohodila „A kolik ženských takhle žije a kdo je obdivuje?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.13 14:17
@Anonymní píše:
Zakladatelko, nečetla jsem diskuzi, jen první stránku. Chtěla jsi upřímnou odpověď… Já jsem momentálně v situaci, kdy vím, že pokud bychom se rozešli, tak já nemám kam jít a nemám finance. Upřímně jsem už uvažovala o této situaci. I když je náš vztah skvělý, nad tímhle prostě člověk zauvažuje. A asi ano, pokud by to nešlo jinak, asi bych mu malého nechala v péči, samozřejmě s tím, že ho mohu kdykoliv vidět, vzít ho na procházku atd… Můj chlap je skvělý otec, takže bych se o malého nebála a vím, že by mu bylo líp, než když bych s ním já neměla kam jít a dát mu co jíst.
Neznám Tvou situaci. Tohle je moje „situace“. Objektivně to asi říct nelze. Záleží jaké máš důvody… Ale nikdy neříkám nikdy…
J.

Tak už jsem to dočetla všechno :) Tak si z mého příspěvku nic nedělejte :)
 J.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
7.4.13 15:20

@marguaret Hele, vím, že ti to asi trhá srdce, ale z toho co a jak jsi právě napsala, mi taky přijde, že u táty mu bude lépe - ovšem, problém je v tom, že usuzuji na základě toho, co jsi napsala - váš život nežiju..
Mně osobně by spíš zajímalo, proč je syn takový uzavřený, proč chce pryč od mámy, proč mámina nového partnera nepřijal - a proto bych spíš prvořadě hledala kvalitního psychologa, který to z malého dokáže nenásilně vytáhnout - abych se pak dál mohla podle toho zařídit. Ono tím, že se přestěhuje, si svá trápení stejně nevyřeší, ale když budu vědět, jaká to jsou, už mu mohu jako máma efektivně pomoci, a jestli se i potom bude chtít stěhovat, tak se to nějak domluví.. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová