Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dneska jsme se s manželem strašně pohádali kvůli penězům a už fakt nevím, co dál. Máme hypotéku, neúčelovou půjčku a každej měsíc to sotva vyjde – občas ani to ne. Já jsem na rodičáku, on chodí do práce, ale poslední měsíce je to o nervy. Navrhla jsem, jestli by se nedalo něco udělat s těma splátkama, třeba to nějak spojit nebo snížit, ale hned to smetl ze stolu, že prej „to tak prostě je“.
Máte někdo zkušenost, že jste to nějak rozumně pořešili? Už přemýšlím úplně o všem, jen ať máme trochu klid…
Děkuji za pomoc.
Co si sama neuděláš tak nemáš. Z takovýho chlapa bych fakt vyrostla. U nás to bylo podobné – bohužel jsme si potřebovali vzít půjčku a banka nám dala hroznej úrok. Já už byla fakt zoufalá, že to neutáhneme. Nakonec jsem to vyřešila přes kamaráda, kterej dělal na schvalování v jedné stavební spořitelně. Zná jak to funguje a co projde. Šli jsme ze splátky 7 320 Kč na 2 890 Kč měsíčně. Nevěřila jsem tomu, ale fakt to šlo. Máme sice delší splatnost ale po nás je hlavní nižší úrok a nižší splátka.
Jestli chceš, klidně mi napiš do zpráv, můžu ti dát kontakt. Třeba by Vám taky pomohl.
Za nás se na dluh nežilo. Když nebylo, tak se neutrácelo. Teď každej jen přefinancuje a tváří se, že je po problému. Ale dluží dál a víc. Tohle není řešení, to je iluze. A banky si mnou ruce.
Ano, chodila jsem na rodicaku na brigádu ( nemusela jsem, ale bylo fajn mít něco navíc).
@Franta1975 píše: Více
Franto, vy možná žijete v jiný době, ale realita dneska je prostě jiná. Když máte děti, školku, nájmy jak blázen a ceny jdou furt nahoru, tak člověk musí něco dělat. My jsme si to nebrali na dovolenou, ale protože jsme museli. A jo, přeplatíme víc, ale aspoň to každý měsíc zvládáme a nejsme v mínusu.
Dneska už nejde žít „jen neutrácet“ – zkuste jít do obchodu a koupit si jen to, co bylo „za vás“. Nikdo tu netvrdí, že je to zázrak, ale pro nás to byla jediná rozumná cesta.
@AnickaN píše: Více
Zkonsolidovat půjčky, omezit se, jít. do práce, třeba jen na víkendy.
@TerkaKrátká1990 píše: Více
Smete to ze stolu, že to tak prostě je a žádné řešení nenavrhne? Když vám to tedy nějaký měsíc nevyjde, tak se to řeší jak? Řešení by bylo, co nejdřív se zbavit dluhů. Jak máte staré dítě?
@karkarka píše: Více
V okolí těch příležitostí moc není… Aktivně hledám a zatím nic. Možná mám velké nároky a nesplnitelné požadavky.
@AnickaN píše: Více
V jiné době nežije, ale v jiném životním období. Dneska ta doba je náročná. Samozřejmě když přijdou děti, je o to těžší. Ale rozpočet se dá vylepšit nějakou brigádou. Vám pomohly i ty 4 tisíce navíc.
No tak ale ty asi nejsi úplně v situaci, kdy můžeš mít velké nároky, ne?
Když nemáš prachy, tak se nemůžeš ofrňovat. Jdi za kasu, nebo doplňovat zboží. Do matketů berou pořád.
Nedivim se chlapovi ze vypenil. Jak on muze vedet, zda s tim nejde neco delat? Mohlo to i vyznit tak, ze ho kritizujes, ze malo maka, zatimco ty drepis doma. To se jdi spis zeptat do banky, kdyz uz si musite brat pujcky na kraviny a hypoteky na nemovitosti v miste, kde neni prace
![]()
@Šmoulice píše: Více
Předtím jsem dělala v administrativě. Nedokážu si představit, že sedím v Penny a pípu nákupy. Při nejhorším to tak dopadne.