Další zelenina v příkrmech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Okurku normálně syrovou, s rajčetem opatrně - je dost ostré, takže záleží, kolik dítku je a jak reagovalo na předchozí příkrmy.
Jinak není potřeba vše tepelně zpracovávat. Na druhou stranu, já mám takový dojem, že jsem malýmu v příkrmech zrovna to zelí nebo salát nedávala. Vystačili sme si s ostatní zeleninou, která jde v pohodě do polívek nebo masových směsí.
A pokud bys na tom „trvala“, tak bych možná zkusila to zelí podusit jako na klasické „knedlo zelo“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě dodám, spíš než čínské zelí bych dala třeba kapustu
Z té můžeš udělat třeba polévku, karbanátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zelí a salát jsme vysloveně nezaváděli. Z kedlubny jsem dělala polévku. Porek taky do polevky. Okurku jen čertvou a rajče jsme začínali vařené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávala jsem žádné „listí“, to až další rok, až to uměl pěkně pochroustat, dorostly stoličky v puse…
Malý měl moc rád „kedlubnové zelí“. Recept najdeš na netu…
Okurku syrovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rajče přidávám spařené horkou vodou (šupku mu odstranim, jadírka taky, použiji jenom dužinu) - normálně přidám k jiné uvařené zelenině. Okurku čerstvou jenom v létě ze záhradky (ta z obchodu v zimě nevim, nevim). Zkus třeba špenát - taky druh „lístí“
s kuřecím masem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
A ještě dodám, spíš než čínské zelí bych dala třeba kapustuZ té můžeš udělat třeba polévku, karbanátky.
Kapusta je jasna:-) dekuji, ale to je psano od 9.m., to co jsem uvadela ja je od 8.m. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Pipet píše:
Nedávala jsem žádné „listí“, to až další rok, až to uměl pěkně pochroustat, dorostly stoličky v puse…Malý měl moc rád „kedlubnové zelí“. Recept najdeš na netu…
Okurku syrovou.
Jojo ja jsme psala kedluben neresim, umim kedlubnove i cuketove zeli
Ale dekuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Soutěžte s Hami!
Milé maminky,
soutěžte s Hami o balíček produktů! Vyberte si Váš nejoblíbenější Hami produkt, podělte se na těchto stránkách o Váš názor, proč jej máte rádi a výhra je Vaše! Čím více maminek, tím větší šance vyhrát!
Pěkné odpoledne ![]()
Tým eMimino.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
mam dotaz. Co jsem koukala, tak dal v prikrmech je zelený hrášek, zelené saláty, čínské zelí, pórek, kedluben…o co mi je..ty zelene salaty a cinske zeli..davate nekdo? A jak upravene? Me vubec nanapada, ze by to slo vubec tepelne zpracovat:-))) A totez me napada u okurky a rajce… davate rovnou cerstve nebo nejak upravene??? A od kdy jste davali tepelne neopracovanou jakoukoli zeleninu?
Dekuju