Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na masáži dýško dávám přímo masérce. takže na recepci zaplatím masáž a masérce dávám na ruku hned při ukončení masáže.
@KlaraBoch píše:
@smurfka i ja nechapu system dysek a proc by mela byt slusnost je davatVsak v realu muze mit ten, co plati, jeste mensi/zadny plat nez ten, komu by „ze slusnosti“ mel dat dysko a sam pracuje nekde, kde sanci dostavat od kazdeho klienta neco navic nema. Uz tak je vsechno predrazene, aby z toho vedeni melo co nejvetsi profit, tak proc jeste preplacet…
Víš, co se říká - bez peněz do hospody nelez
.
Já bych se styděla nedát žádné spropitné, pokud jsem tedy spokojená.
Navíc v restauraci je to podstatná část platu té obsluhy.
@Sini píše:
Tak me napada, ze teda nedavaci dysek, nejezdete do benatekja ted prijela po 4 dnech a automaticky k vasi objednavce se priuctovava servizio 12% a nikdo se na nic nepta. Takze dve kavy a kola vas vyjde na 40€
Ale to je neco jineho, pokud je to automaticke (nekde i dane zakonem), tak nemam problem dat. Jen je ta cena jinak rozdelena, neco jako nase ceny uvedene bez dph.
Jak jsem psala v prvni otazce, komu vsemu bych mela davat neco od cesty? To bych mohla davat i ridici autobusu, ze me pekne/bez hazeni popovez apod. A pak muzeme byt jak v Recku a chtit premie za vcasne chozeni do prace. Proste to, ze jsem s danou sluzbou spokojena ma byt samozrejmost, jinak sluzeb dane instituce znovu nevyuziji.
@smurfka píše:
já třeba nedávám..bez peněz do hospody nelez? proč, já jdu, zaplatím za to co vypiju, vyjím…platit číšníky, kuchaře, atd má majitel..ne já ze svého " dýška "
zaokrouhlím nahoru, max dám navíc 10 kaček..
Já ráda ocením dobré jídlo a dobrý servis.
Největší dysko pro ní bude, když se objednas na další masáž. Že získá další pravidelnou zákazníci.
@Cuddy píše:
A komu vsemu mam davat od cesty?
Třeba policajtovi, že ti dal flastr, ne?
Nebo pohřebákovi?
Nebo exekutorovi by se taky dalo
Prostě každýmu plus 10 % ![]()
@RadkaCh píše:
Třeba policajtovi, že ti dal flastr, ne?Nebo pohřebákovi?
Nebo exekutorovi by se taky dalo
Prostě každýmu plus 10 %
Exekutor si je napali sam ![]()
@Šarlota4 píše:
Exekutor si je napali sam
No ale to je jeho od cesty
Ještě musím dát já svoje od cesty
Vzhledem k tomu, že jsem na exekučáku byla praxi, tak jsem na ty ceny celkem viděla, tak musím říct, že 10% dýško by bylo na další exekuci ![]()
@Kelsey píše:
Největší dysko pro ní bude, když se objednas na další masáž. Že získá další pravidelnou zákazníci.
Souhlas, pokud by se jednalo o samostatného maséra, tam určitě je největší odměna, když se zákazníka z poukazu stane pravidelný zákazník.
Ale u velkého wellness centra si myslím, že tato teze neplatí, resp. ve vztahu k tomu samotnému masérovi.
@Meha me by ani nenapadlo lezt do hospody bez penez, pokud si tam chcu neco dat. Ale zaplatim za to, co jsem si objednala (uz tak to nema tu realnou hodnotu a beru to tak, ze je v tom vse- dph, profit pro majitele, ktery s penezi nalozi, jak uzna za vhodne a to, ze plati obsluze/lucharum treba malo, neni muj problem, ja povinnost dotovat je ze sveho nemam, kdyz jsme u tech restauraci.. S ostatnimi „sluzbami“ je to totez. Pokud je ale primo specifikovana nejaka dalsi jednotna prirazka k cene, tak to je neco jineho a taky jsem se s tim v zahranici bezne setkavala.
@KlaraBoch O těch penězích jsem to napsala samozřejmě v nadsázce. Já prostě spropitné dávám ráda, když jsem spokojená a naštěstí se to naučil můj manžel.
Naše rodinné finance to neohrozí, tak proč ne.
Ráda dělám lidem radost a sama velkorysost oceňuju.
@KlaraBoch
Ty znáš hospodu, kde ti dají něco bez peněz? Adresu sem.
V hospodě se tak nějak předpokládá, že se bude muset platit.
Tady paní, taky zaplatí jen poukazem.