Daly byste dýško?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Meha
3.8.15 14:05
@Cuddy píše:
Taky si to odpust, komunikuji s tebou slusne nebo ne?

A co bylo na té mé větě neslušného?

Já si opravdu myslím, že mnohdy stačí použít selský rozum a nefilozofovat nad takovými problémy.

• Citovat
  • Upravit
Meha
3.8.15 14:07
@Lejaa píše:
Ale ta paní na úřadě pro tebe vykoná SVOJI práci úplně stejně jako např. masér. Ten také vykonává SVOJI práci, za kterou dostane náležitě zaplaceno, stejně jako paní na úřadě..
Takže je jen a pouze na mě, zda budu chtít nebo nebudu chtít dát něco navíc. Rozhodně ale není ani slušnost ani povinnost něco dávat, ať se jedná o kohokoli..

A mýlíš, slušnost to je. Řeší to i pravidla etikety.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
3.8.15 14:14
@Meha píše:
Když v tom necítíš rozdíl, tak je problém na Tvé straně přijímače.

V čem necítí rozdíl? Já bych teda radši dělala v hospodě, než jako úřednice na sociálce a brala ještě menší peníze než v tý hospodě. To už by si ty ženský na tý sociálce to dýško zasloužily víc za to, co tam vytrpí :mrgreen:

Jinak já teda nevím, jak vy, ale kdybych provozovala restauraci, tak si sakra všímám toho, jak se číšníci chovají k zákazníkům a jestli by tam někdo chodil jak kakabus, tak by taky hodně rychle odchodil ven z placu. To kazí jméno celýmu podniku. Ku.va v klubu se taky bude muset činit a házet ksichtíky, aby si ji tam majitel nechal :mrgreen: Stejně tak třeba recepční v hotelu. Ono i to usmívání a péče o toho zákazníka je náplní jejich práce, ne nadstandard.

• Citovat
  • Upravit
Meha
3.8.15 14:40
@RadkaCh píše:
V čem necítí rozdíl? Já bych teda radši dělala v hospodě, než jako úřednice na sociálce a brala ještě menší peníze než v tý hospodě. To už by si ty ženský na tý sociálce to dýško zasloužily víc za to, co tam vytrpí :mrgreen:Jinak já teda nevím, jak vy, ale kdybych provozovala restauraci, tak si sakra všímám toho, jak se číšníci chovají k zákazníkům a jestli by tam někdo chodil jak kakabus, tak by taky hodně rychle odchodil ven z placu. To kazí jméno celýmu podniku. Ku.va v klubu se taky bude muset činit a házet ksichtíky, aby si ji tam majitel nechal :mrgreen: Stejně tak třeba recepční v hotelu. Ono i to usmívání a péče o toho zákazníka je náplní jejich práce, ne nadstandard.

Necítí rozdíl mezi různými typy práce a službami, za které je prostě zvyk dávat spropitné v případě spokojenosti, ať se to někomu líbí nebo ne.

S dalším, co jsi napsala, souhlasím, pokud bych byla majitel restaurace, tak bych také chtěla, aby standardem bylo slušné, příjemné chování

Nicméně to mi jako zákazníkovi nebrání dát spropitné. Já to nedávám za nějaký přílišný nadstandard, já prostě dávám vždy, když jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
8959
3.8.15 15:00
@Meha píše:
Když v tom necítíš rozdíl, tak je problém na Tvé straně přijímače.

tak me udelej osvetu. Oba vykonavaji sve zamestnani, za ktere maji nalezitou odmenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.8.15 15:03
@Meha píše:
A mýlíš, slušnost to je. Řeší to i pravidla etikety.

Neni to slusnost, je to moje dobra vule. Pokud nedam, neni to nic sprosteho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.8.15 15:05
@Lejaa píše:
tak me udelej osvetu. Oba vykonavaji sve zamestnani, za ktere maji nalezitou odmenu.

Já jsem to psala výše.

Je rozdíl v různých typech práce, za práce typu služby - restaurace, masáže, kadeřník, pedikúra apod. je prostě zvykem dávat spropitné, je to dokonce slušnost, i když s tím nesouhlasíš. Ale také už jsem to psala, řeší to dokonce etiketa, což není nic jiného než pravidla slušného chování.

Povinnost to samozřejmě není, alespoň u nás ne.

Nechceš dávat, nedávej.

• Citovat
  • Upravit
8959
3.8.15 15:09
@Meha píše:
Já jsem to psala výše.

Je rozdíl v různých typech práce, za práce typu služby - restaurace, masáže, kadeřník, pedikúra apod. je prostě zvykem dávat spropitné, je to dokonce slušnost, i když s tím nesouhlasíš. Ale také už jsem to psala, řeší to dokonce etiketa, což není nic jiného než pravidla slušného chování.

Povinnost to samozřejmě není, alespoň u nás ne.

Nechceš dávat, nedávej.

Jo, urcity zvyk to mozna je, nikoli nutnost. Ani slusnost - v tom pripade by bylo neslusne nedat, coz neni. Slusnost je pozdravit a ne cpat prachy navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.8.15 17:17
@Lejaa píše:
Jo, urcity zvyk to mozna je, nikoli nutnost. Ani slusnost - v tom pripade by bylo neslusne nedat, coz neni. Slusnost je pozdravit a ne cpat prachy navic.

Pro každého je míra slušnosti někde jinde. Pro mě je slušnost dát spropitné, stejně jako pro manžela si vzít oblek do Národního divadla, ale někdo tam přijde v džínách a teniskách a také si neslušně nepřijde. V autobuse mi přijde slušné nechat sednout seniory nebo těhotné ženy, hodně lidí to vůbec neřeší a také jim přijde normální, že to neudělají a nepřijdou si neslušně. Takových příkladů je spoustu.

Je to asi hodně o výchově, o vzdělání. o hodnotách, které vyznáváš, o tom, v jakém prostředí se pohybuješ a kdo a co na Tebe má vliv.

• Citovat
  • Upravit
Luca10
3.8.15 18:37
@Meha píše:
Pro každého je míra slušnosti někde jinde. Pro mě je slušnost dát spropitné, stejně jako pro manžela si vzít oblek do Národního divadla, ale někdo tam přijde v džínách a teniskách a také si neslušně nepřijde. V autobuse mi přijde slušné nechat sednout seniory nebo těhotné ženy, hodně lidí to vůbec neřeší a také jim přijde normální, že to neudělají a nepřijdou si neslušně. Takových příkladů je spoustu.Je to asi hodně o výchově, o vzdělání. o hodnotách, které vyznáváš, o tom, v jakém prostředí se pohybuješ a kdo a co na Tebe má vliv.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
8959
3.8.15 20:46
@Meha píše:
Pro každého je míra slušnosti někde jinde. Pro mě je slušnost dát spropitné, stejně jako pro manžela si vzít oblek do Národního divadla, ale někdo tam přijde v džínách a teniskách a také si neslušně nepřijde. V autobuse mi přijde slušné nechat sednout seniory nebo těhotné ženy, hodně lidí to vůbec neřeší a také jim přijde normální, že to neudělají a nepřijdou si neslušně. Takových příkladů je spoustu.Je to asi hodně o výchově, o vzdělání. o hodnotách, které vyznáváš, o tom, v jakém prostředí se pohybuješ a kdo a co na Tebe má vliv.

Jenze ty placas jablka s hruskama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.8.15 21:09
@Lejaa píše:
Jenze ty placas jablka s hruskama.

Aha, tak to je fakt dobrý argument.

Nemyslím si, že něco plácám, ale je to Tvůj názor, na který máš jistě nárok.

• Citovat
  • Upravit
8959
3.8.15 21:20
@Meha píše:
Aha, tak to je fakt dobrý argument.Nemyslím si, že něco plácám, ale je to Tvůj názor, na který máš jistě nárok.

To neni argument, ale konstatovani. Ohanis se tu inteligenci a vzdelanim a pak hodis na stejnou uroven venovani dyska a oblek do narodniho :nevim: tohle proste ze slusnosti nema co delat. Pokud je to pro tebe slusnos=povinnost, tvuj problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.8.15 21:28
@Lejaa píše:
To neni argument, ale konstatovani. Ohanis se tu inteligenci a vzdelanim a pak hodis na stejnou uroven venovani dyska a oblek do narodniho :nevim: tohle proste ze slusnosti nema co delat. Pokud je to pro tebe slusnos=povinnost, tvuj problem.

Evidentně nechápeš, co jsem tím chtěla říci.

A nikde se vzděláním, ani inteligencí neoháním, jen jsem napsala, že vzdělání je jedna z věcí, která ovlivňuje pohled na svět a na to, co je a co není slušné.

Pokud by slušnost = povinnost, žili bychom v krásném světě.

Více o tom nehodlám s Tebou diskutovat, nemá to cenu.

• Citovat
  • Upravit
8959
3.8.15 21:36
@Meha píše:
Evidentně nechápeš, co jsem tím chtěla říci.

A nikde se vzděláním, ani inteligencí neoháním, jen jsem napsala, že vzdělání je jedna z věcí, která ovlivňuje pohled na svět a na to, co je a co není slušné.

Pokud by slušnost = povinnost, žili bychom v krásném světě.

Více o tom nehodlám s Tebou diskutovat, nemá to cenu.

Napodobne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová