Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
„Dýška“ běžně dostávám, ale taky i dávám, vždy, když jsem někde spokojená a nemám s tím sebemenší problém. ![]()
@Fircon Já bych v tvém případě nedala. Chodím ke stálé masérce, která je vlastníkem a jediným masérem svého salónu, a té dávám třeba maličkosti okolo Vánoc apod., jak tu už někdo zmiňoval. Platím si permanentku, dýška mě teda ani nenapadla. Ale byla jsem teď v jiném salónu, kde je zaměstnáno mnoho masérů, také jsem měla dárkový poukaz, který se ale odevzdává na recepci. S masérkou jsem byla spokojená, dýško mě i napadlo, ale nedala jsem. Nevěděla jsem jak. Jako, že bych vytáhla dvacku, padesátku (??? nedokázala jsem si ani určit vhodnou částku) a dala jí to (kdy???)? Prostě mi to nepřišlo vhodné, nenašla jsem způsob, jak jí to dát a neztrapnit sebe nebo ji. Loučily jsme se totiž opět v recepci, před jinými zaměstnanci. Po masáži opustila místnost, nechala mě doodpočívat a ustrojit se osamotě…
V tomto případě bych taky asi nedala. Dávám v restauraci a u kadeřnice, i když tam to dělám vyloženě „nasilu“, protože mám pocit, že musím, kvůli tomu, že je to slušné, přestože si za to ta ženská bere hříšné peníze. Aspoň za mě teda např. 780 kaček za barvu a střih je šíleně moc a ona automaticky počítá s tím, že jí nechám 800, což samozřejmě nechám ![]()
Ale třeba kámoška je soukromý psycholog, nemá smlouvu s pojišťovnou a bere si 450 na hodinu a nikoho nenapadne jí nechat dýško, přestože je dobrá, musela vystudovat VŠ, aby tu práci mohla dělat, získat praxi atd. atd.
Kdežto té kadeřnici to každý dá automaticky ![]()
Bigl ja kadernici automaticky dysko teda nedavam, platim kartou a ceny maji uz tak dost vysoke, abych jim davala neco navic.
@Hanka1 Tak u té mojí se kartou platit nedá. Vlastně jsem jich za posledních pár let vystřídala víc a kartou se nedalo platit nikde. Platby kartou jdou podle mě jen v nějakých větších salonech, ne?